חוברת למשקיע – 23-6-2024

עורך: ד"ר שמואל גולדמן

הודעה:

מי שרוצה לקבל את חוברת למשקיע ועדיין לא שלח לנו דוא"ל, מתבקש לשלוח לנו דוא"ל לכתובת:

lamfund@gmail.com ולכתוב בשורת הנושא "מבקש/ת לקבל את חוברת למשקיע".

החוברת נשלחת לכתובת הדוא"ל ממנה נשלחת הבקשה אלינו.

מי שמבקש להפסיק לקבל את החוברת בדוא"ל מתבקש לשלוח לנו דוא"ל לכתובת: lamfund@gmail.com ולכתוב בשורת הנושא "מבקש/ת להפסיק לקבל את חוברת למשקיע".

הערה: החוברת הקודמת נשלחה ביום 9 ביוני 2024.

הערה: כדי לשפר את הראות של גרפים מוצע בתוכנת פידיאף להגדיל את התצוגה ל-200%








תוכן החוברת:

גרמניה מתכוננת לקלוט עוד מיליוני פליטים מאוקראינה.

נאומו של נשיא רוסיה – הודעה מקדימה לכיבוש כול אוקראינה.

המצב בצפון – ראיון עם פוליטיקאי בכיר.

“גבעת המבורגר" ברפיח – בציר פילדלפי?!

מדדי מניות – שערי ריבית – זהב.







גרמניה מתכוננת לקלוט עוד מיליוני פליטים מאוקראינה.

לפי פרסומים באתר RT.COM (מזוהה עם השלטון ברוסיה), פוליטיקאים בכירים בגרמניה, מתכוננים למצב שבו עוד מיליוני פליטים מאוקראינה יגיעו לגרמניה.

ראשית, להלן ציטוט מדברי פוליטיקאי בכיר בגרמניה:

Frei,the deputy head of the Christian Democratic Union (CDU) in the Bundestag, accused Ukrainians of fleeing to Germany in order to avoid mobilization at home

While everything is at stake for Kiev in the face of the brutal Russian attack, many Ukrainians in this country who are able to defend [their homeland] are ducking out of it,”Frei told the publisher Funke Mediengruppe.“We should be honest: the benefits… to war refugees are providing completely wrong incentives

עוד באותו מאמר:

Another CDU member, Brandenburg Interior Minister Michael Stuebgen, said over the weekend that “it does not make sense to talk about supporting Ukraine in the best way possible and support Ukrainian deserters at the same time. ”The very idea of automatically offering benefits to Ukrainian refugees was “a fundamental mistake,”he said, citing their low unemployment rate

בציטוט ממאמר אחר:

Ukrainian men fleeing the draft should be banned from receiving financial handouts in Germany, Bavarian Interior Minister Joachim Herrmann has argued. He claimed that by providing benefits, Berlin is sending the wrong message to other potential Ukrainian draft dodgers

Speaking to Welt TV on Thursday, Herrmann said: “The least [we can do is] that we don’t pay such ‘citizen’s benefits,’ especially not to men who are actually eligible for the military service in their Ukrainian homeland

According to the official, thousands of draft-eligible Ukrainians in Germany “are cashing citizen’s benefits here while they are needed for Ukraine’s defense.”The Bavarian minister stressed that “there can’t be…, so to speak, bonuses for those who desert

הנה שלושה פוליטיקאים בכירים בגרמניה צופים/מתכוננים לכך, שעוד מיליוני פליטים מאוקראינה יצטרפו בקרוב ל-1.3 מיליון פליטים שכבר נמצאים בגרמניה – שעזבו את אוקראינה אחרי תחילת הלחימה שם בפברואר 2022.

תאמרו: “מה אתה שח, הרי הם אומרים בדיוק את ההפך. שיש לשלוח את אלו שכבר נמצאים בגרמניה, בחזרה לאוקראינה".

זו דוגמה לצורך "בהבנת הנשמע" של דברי פוליטיקאים.

מי "הם"? אלו שלושה פוליטיקאים שנמנים על מפלגות CDU/CSU שהן כיום המפלגות הגדולות באופוזיציה לממשלת הקואליציה הנוכחית בגרמניה. לפי סקרי דעת קהל, בבחירות הבאות שתערכנה בגרמניה, לכול המאוחר עד 26.10.2025, הן תרכבנה את הממשלה (קואליציה) הבאה בגרמניה. זה מסתמן כבר כעת, עוד לפני שיגיעו לגרמניה עוד מיליוני פליטים מאוקראינה.

כלומר, אם הממשלה הנוכחית בגרמניה תשאיר להם "ירושה" כזו, זה יהיה "כאב הראש" שלהם. מבחינה תקציבית וגם מבחינה חברתית/פוליטית.

ברור מדוע יש להם אינטרס למנוע מצב כזה. זה לא כדי למנוע "משתמטים מגיוס באוקראינה" מלהגיע לגרמניה. הטעון הזה הוא איוולת. מדוע?

כיוון שתנועת מיליוני פליטים מאוקראינה לגרמניה, תהיה במקביל/אחרי שיתברר שצבא רוסי נע מעבר לנהר הדנייפר לתוך שטחה של מערב אוקראינה, עד הגבולות שלה עם פולין ורומניה. כלומר, לא תהיה ממשלה באוקראינה "שמגייסת חיילים למלחמה ברוסיה". “הממשלה" עצמה תנוס אל מחוץ לשטחה של אוקראינה. איזו ממשלה בגרמניה תעיז במקרה כזה, לא לקבל פליטים מאוקראינה, בטענה שאלו "משתמטים מגיוס"?!

דברי פוליטיקאים אלו הם הכנה לבחירות (ייתכן "מוקדמות") בגרמניה. להאשים את הממשלה הנוכחית "באסון תקציבי ובאסון חברתי" שעלול לפקוד את גרמניה.

מתי? כבר בקרוב. שהרי מר פוטין נשיא רוסיה כבר הודיע על כך, כאמור בקטע הבא.







נאומו של נשיא רוסיה – הודעה מקדימה לכיבוש כול אוקראינה.

בשכונה שלנו "איומים" נעשים על ידי אלו "שיושבים על עץ ומתופפים על החזה שלהם".

ראו דוגמה בסרטון "מתקרבים לנקודת הכרעה בצפון" בתוכנית "מהצד השני" של מר זהר.

לעומת זאת למר פוטין נשיא רוסיה, יש שיטה לא הומנית "לאיים". בלי לתופף על החזה.

הוא עושה זאת בנאומים ארוכים שבהם הוא מתאר ארועים היסטוריים. מאריך בכך במשך שעות. ממש התעללות במאזינים.

לעיתים, לפני שהוא נושא נאום כזה, הוא מגיש "ליריב" מסמך ארוך, שבו בקשות/הצעות מוזרות והזויות (לדברי "היריב"). לעיתים הוא משלב בקשות/הצעות כאלו בנאום שהוא נושא, כמתואר למעלה.

אולם בניגוד "ליושבים על עץ", אחרי נאום כזה, ניתנת פקודת "פעל". למי? לצבא הרוסי.

השאר הוא תהליך "היסטורי" שקורה לנגד עינינו.

כך קרה בחודש פברואר 2022. השלטון הרוסי, בחודש דצמבר 2021, הגיש "למערב" מסמך בדבר "הסדרי ביטחון באירופה" – שנדחה בלגלוג על ידי מנהיג "המערב". אז מר פוטין נשא נאום ארוך לפני המועצה לביטחון לאומי של רוסיה. שודר בטלביזיה. אחרי זה הצבא הרוסי התחיל לפעול באוקראינה. תחילה בהצלחה חלקית. אחרי כן בשיטתיות כמוגדר במטרות "המבצע". בהן חיסול היכולת הצבאית של השלטון באוקראינה.

זה עדין נמשך. לאחרונה נשא מר פוטין נאום – כרגיל ארוך ומשעמם – בכנס של דיפלומטים ברוסיה. בנאום זה הוא כלל דרישות משונות/הזויות מהשלטון הנוכחי באוקראינה. “כרגיל" לדברי "היריב". כלומר, ברור שהן לא תתקבלנה. ואז?

מספר ימים לפני שנשא נאום זה, היה כנס של המועצה העליונה לביטחון ברוסיה. לא דווח מה הוחלט בה.

מה אומרים "פרשנים" לגבי נאום זה? שמר פוטין נתן "הזדמנות אחרונה" לשלטון באוקראינה להגיע להסכם, בתנאים שהוא כלל בנאום זה. כולל נסיגת יחידות צבא אוקראינה משטחים שסופחו לרוסיה ושעדיין נמצא בהן צבא אוקראינה. בייחוד במחוזות דונסק, זפוריז’ה וחירסון. אחרת?

צבא רוסי לא רק "שישחרר" שטחים אלו, אלא גם יביא לחיסול את מה שידועה כעת כמדינת אוקראינה. הבחירה בידיהם.

ברור שהשלטון הנוכחי באוקראינה אינו יכול להסכים לדרישה שכזו. שהרי אז ישאלו מדוע לא הסכים לאמור בהסכמי מינסק ואפילו בהסכם שנוסח באיסטנבול בחודשים מרץ- אפריל 2022. הם אינם יכולים לשרוד בתרחיש כזה.

לכן, סביר שהלחימה באוקראינה מגיעה לשלב ההכרעה שלה. לא רק "שחיקה" של הצבא של אוקראינה, אלא חיסולו כארגון מתפקד.

ראשית, לחלק גדול בציבור ברוסיה שסבור "שצריך לנהל משא ומתן עם אוקראינה על ‘הסדר’". גם לאלו בחוגי השלטון ברוסיה שסבורים כך. שלב "ההכרעה" בלחימה באוקראינה, יהיה כרוך "בעצימות" גדולה בצורת הלחימה באוקראינה. זה עלול להתבטא בחורבן של ערים גדולות ובמנוסה של מיליונים מאוקראינה. כמובן גם באבידות בנפש ובפצועים רבים בצבא הרוסי. רבים ברוסיה אינם רוצים בכך. בגלל שיש להם קרובי משפחה באוקראינה, בשטחים שאינם בשליטת צבא רוסי, בגלל שהם רגישים לאבדות בצבא רוסי ובכלל בגלל שמלחמה הרסנית כזו, כמו שתהיה, אינה "מראה נעים".

יחד עם זה, הם סבורים "שחייבים לנצח". אז רצוי להראות להם "ניסינו בדרך דיפלומטית".

שנית, למנהיגי מדינות "ידידותיות", בייחוד לסין, שעלולים לעמוד בפני איומים של "סנקציות משניות", כאמור בקטע הבא. ”ניסינו בדרך דיפלומטית והם אינם מוכנים".

שלישית, לעצמו. דהיינו למר פוטין נשיא רוסיה. סיכון גדול בפעילות צבאית הוא, כאשר מרחיבים אותה, בצורה שמסכנת את היכולת להתמיד בה. זה יכול להיות בגלל סיבה צבאית ו/או סיבה כלכלית. יש אי ודאות גדולה כיצד יגיב "היריב", כיצד יגיבו "ידידים" וגם כיצד יגיב "הציבור". כמובן גם לגבי היכולת הצבאית. לכן, זו החלטה קשה שכרוכה בסיכונים גדולים. אז מר פוטין צריך לשכנע גם את עצמו, שאין מנוס מהשלב הבא בלחימה באוקראינה.

התוצאה? “כרגיל" נאום ארוך "ומשעמם". ואז פקודת "פעל".

כתבנו וחזרנו וכתבנו על כך, שכאשר יהיה ברור "לכולם" שמתקרב קיצו של השלטון הנוכחי באוקראינה ויחד איתו מה שידוע כעת "כמדינת אוקראינה", מנהיגי "המערב" הנוכחיים, עלולים לבחור "בתוכנית ב’" להבסתה של רוסיה. אל חשש. לא שליחת חיילים לשטחה של אוקראינה, כדי להילחם בצבא רוסי. הגנרלים שלהם, מזהירים אותם שזו תהיה "התאבדות פוליטית" שלהם. עוד על כך בהמשך חוברת זו.

“תוכנית ב’" היא הטלת סנקציות משניות על חברות עסקיות בסין. הסיבה היא פשוטה.

ככול שיתברר שהכלכלה ברוסיה אינה "מתמוטטת", אחרי שהם הטילו על רוסיה "סנקציות ללא תקדים", “ההסבר" שלהם הוא "שזה בגלל שיתוף פעולה של סין עם רוסיה".

הם סברו שסין לא תשתף פעולה עם רוסיה, בגלל שכול מה שהסינים רוצים "זה להרוויח כסף ולשלוח את הילדים שלהם ללמוד באוניברסיטאות ‘במערב’".

אכן "הסינים רוצים להרוויח כסף", אבל הם גם אינם רוצים "שהמערב", דהיינו ארה"ב, יחליטו בשבילם עם מי הם יכולים לסחור ועם מי הם יכולים לקיים "יחסים איסטרטגיים".

אם לא שליחת חיילים כדי להילחם בצבא רוסי, מה שנותר הוא לאיים על חברות בסין, כדי שלא תקיימנה יחסי מסחר עם חברות ברוסיה. זה כולל גופים פיננסיים. זאת בטענה, שיחסי מסחר כאלו "מסייעים לפעילות המלחמתית של רוסיה באוקראינה".

כיצד בוררים/בוחרים איזו פעילות מסחרית בסין "מסייעת למאמץ המלחמתי של רוסיה"?

פשוט מאד. מודיעים "שכיום כול הפעילות הכלכלית ברוסיה, היא חלק ‘ממשק מלחמה’".

בינגו. לא צריך לברור/לבחור. פשוט אסור לקיים יחסי מסחר עם רוסיה מכול סוג שהוא. זה כולל מוסדות פיננסיים. זה כמו שנהוג בארה"ב ובשוק המשותף "ונלווים" לגבי רוסיה/איראן/צפון קוריאה. כך הם ידרשו מחברות בסין.

איומים אלו, ללא מרכאות, קבלו בטוי גלוי בהצהרה שפרסמו מדינות G7 אחרי הכנס האחרון שלהם באיטליה בחודש יוני 2024.

הם מודים "שעדיין יש יכולות לצבא הרוסי" ולכן:

שימו לב להתייחסות מפורשת לגופים עסקיים בסין! ההדגשים שלנו.

We will continue taking measures against actors in China and third countries that materially support Russia’s war machine, including financial institutions, consistent with our legal systems, and other entities in China that facilitate Russia’s acquisition of items for its defense industrial base. In this context, we reiterate that entities, including financial institutions, that facilitate Russia’s acquisition of items or equipment for its defense industrial base are supporting actions that undermine the territorial integrity, sovereignty, and independence of Ukraine

Accordingly, we will impose restrictive measures consistent with our legal systems to prevent abuse and restrict access to our financial systems for targeted individuals

and entities in third countries, including Chinese entities, that engage in this activity. We will take robust action against actors who aid Russia in circumventing our sanctions, including by imposing severe costs on all those who fail to immediately cease providing material support to Russia’s aggression and by strengthening domestic enforcement and stepping up our business engagement to promote corporate responsibility. We call on financial institutions to refrain from supporting and profiting from Russia’s war machine. We will take further steps to deter and disrupt this behavior

כמו כן הקטע הבא ביחס לייצוא מוצרי אנרגיה מרוסיה. כזכור חלק גדול מזה נעשה כעת לחברות בסין (גם בהודו):

We will continue to apply significant pressure on Russian revenues from energy and other commodities. This will include improving the efficacy of the oil price cap policy by taking further steps to tighten compliance and enforcement, while working to maintain market stability. We will take steps, including sanctions and innovative enforcement activities leveraging respective geographies, to combat Russia’s use of deceptive alternative shipping practices to circumvent our sanctions by way of its shadow fleet. We call on industry actors facilitating this activity to consider the financial liability and environmental and reputational damage risks associated with these practices. We will impose additional sanctions measures on those engaged in deceptive practices while transporting Russian oil and against the networks Russia has developed to extract additional revenue from price cap violations or from oil sales using alternative service providers. We will continue taking further steps to limit Russia’s future energy revenues by impeding the development of future energy projects and disrupting access to the goods and services on which those projects rely. We will continue our efforts to reduce Russia’s revenues from metals

למעשה זו "הצהרת מלחמה", גם כלפי סין. “או שתפסיקו לסחור עם רוסיה" או שנטיל עליכם, כולל בנקים, סנקציות, כולל ניתוק מהמערכת הפיננסית שלנו! בום!

זו "תוכנית ב’" להבסתה של רוסיה. לאיים על חברות בסין, שתפסקנה לסחור עם רוסיה.

מה הבעיה? רוב ההכנסות של רוסיה במסחר עם סין, הן ממכירת נפט וגז. לסין יש אינטרס איסטרטגי לשמר/לפתח מקורות כאלו של אנרגיה, בגלל.. בגלל חשש מסנקציות שיוטלו עליה בידי "המערב"!

האם השלטון בסין יוותר על ייבוא נפט וגז מרוסיה? סביר שלא. כיצד חברות בסין תשלמנה לרוסיה עבור ייבוא מוצרי אנרגיה? סביר שבמטבע סיני. מה תעשה רוסיה עם הכנסות אלו, אם חברות בסין/בנקים בסין יסרבו למכור/לאפשר ייצוא של מוצרים מסין לרוסיה? הרי חברות/בנקים בסין לא תדענה, האם לדעת השלטונות בארה"ב, פעילות מסוימת שלהן "מסייעת למאמץ המלחמתי של רוסיה". הן פשוט תפסקנה לסחור עם רוסיה ולבצע פעילות פיננסית עם רוסיה. זו הכוונה של איומים אלו.

ייתכן שאפשר להקים בסין בנק יעודי, שבו יפקידו את התמורה ששילמו בסין עבור ייבוא מוצרי אנרגיה מרוסיה. יבואנים רוסים יוכלו לשלם מפקדונות בבנק כזה, לחברות סיניות שמוכרות מוצרים לרוסיה. ישירות ו/או באמצעות "מתווכים" שפועלים בסין.

בעיה תהיה עם חברות אנרגיה גדולות בסין, שיש להן הסכמים עם חברות ברוסיה. מדובר על פיתוח פרויקטים נוספים לייצוא גז/נפט מרוסיה לסין. יטילו עליהן סנקציות?

האם ארה"ב תממש "איומים" אלו? אם כן, מה יקרה לכלל הסחר של סין עם ארה"ב/השוק המשותף? מה יקרה לפעילות של חברת אפל בסין? מה יקרה לפעילות של חברות רכב אמריקאיות וארופאיות בסין? האם במקרה של סנקציות, סין תחליט "שממילא אין לנו מה להפסיד" ותביא לסיום את הסאגה של טייוואן? זאת במקביל לכך שרוסיה תזרז את כיבושה של כול אוקראינה.

שהרי אחרי שרוסיה תכבוש את כול אוקראינה, האם יהיה טעם פוליטי/כלכלי להמשיך להטיל סנקציות על חברות בסין?

מה יקרה למחיר הנפט, אם רוסיה תקטין/תחסל מכירת נפט להודו? כעת יותר מ-1.5 מיליון חביות ביום. נשיא ארה"ב יחזור למכור מיליון חביות נפט ביום ממאגר החירום של נפט בארה"ב? לפחות עד הבחירות בנובמבר 2024?

סביר שגם השלטון בסין "יזרז" את הנשיא פוטין, לסיים את הלחימה באוקראינה. דהיינו להגיע לשלב ההכרעה. כמו שמשתמע מהנאום האחרון שלו.

ואז "הכול ייתכן". רק שאי אפשר יהיה לומר "הפתעה".

אפשר לקרוא בקישור להצהרת מדינות G7 שלמעשה מדובר "בהצהרת מלחמה". האם פעולות כאלו, אם תמומשנה, תגרומנה לנזקים כלכליים ברוסיה? ברור שכן. באיזו מידה? כנראה רבה. את זה אנו למדים מהתגובה של מר מדביידב, לשעבר נשיא רוסיה וכעת סגנו של מר פוטין במועצה לביטחון לאומי. בדבריו בערוץ טלגרם שמובאים למטה, נראה שגם רוסיה צריכה "להכריז מלחמה" על "המערב". לפחות בתחום הכלכלי. ייתכן בסיוע פעולות צבאיות לצורך כך.

שני הצדדים, למעשה מצהירים על "מלחמה". כך משתמע מנוסח הדברים שלהם.

הדגשות שלנו.

Here are the new American sanctions. There will be new European ones soon. Do we need to respond to them? It seems not, their number is already measured in tens of thousands. We have learned to live and develop with them

On the other hand, it is necessary. Not only to the authorities, the state, but to all our people in general. To everyone who loves our Motherland – Russia. After all, they – the USA and their fucking allies – declared war on us without rules

How to react? I already talked about this once, but it’s worth repeating
Every day we must try to inflict maximum harm on those countries that have imposed these restrictions on our country and all our citizens. Harm in everything that can cause harm. Harm to their economies, their institutions and their rulers. Harm to the well-being of their citizens. Their confidence in the future. To do this, we must continue to look for the critical vulnerabilities of their economies and hit them in all areas. Cause damage in all places, paralyzing the work of their companies and government agencies. Find problems in their most important technologies and strike them mercilessly. Literally destroy their energy, industry, transport, banking and social services. Instill fear of the imminent collapse of all critical infrastructure

Are they afraid of handing over our weapons to the enemies of the Western world? We must transfer to them all possible types of weapons, except nuclear (for now)

Are they afraid of anarchy and an explosion of crime in major cities? We must help disorganize their municipal government

Are they afraid of war in space? This means they will receive it too. Let everything stop for them, let everything deteriorate, let everything go to hell

Are they afraid of social explosions? Let's arrange them! We need to throw all the most ominous night terrors into their media sphere, use all their terrible phantom pains. No need to spare their psyche anymore! Let them shiver in their cozy homes, let them shiver under the blankets
Are they yelling about our use of fake news? Let's turn their life into a complete crazy nightmare in which they will not be able to distinguish wild fiction from the realities of the day, infernal evil from the routine of life

And no rules regarding the enemy! Let them get everything in full for harming Russia and as painfully as possible! Everyone can contribute

Remember:
Quid pro quo
Tit for tat
A fracture for a fracture, an eye for an eye, a tooth for a tooth; as he did <…>, so he must do
(Leviticus 24:20)

הוא רותח מכעס. על מי? על "המערב"? לא רק. גם על עצמו ועל אלו ברוסיה שבמשך שנים קיוו שאפשר יהיה לקיים יחסים נורמליים עם "המערב". לכן הציעו "להתאפק" בתגובות של רוסיה על פעולות של "המערב". מי ביניהם? הנשיא פוטין!!!

במאמר של ג’ון הלמר, (בלוגר שממוקם במוסקבה) הוא מדווח על חילוקי דעות שהיו בין ראשי הצבא הרוסי לנשיא פוטין לגבי צורת הפעילות הצבאית באוקראינה. לדבריו הוא נהג "לרסן אותם". אבל מזה זמן, הנשיא פוטין עצמו אמר שהוא מניח לראשי הצבא הרוסי "לתכנן את צורת הפעילות הצבאית". דוגמה? חיסול מערכת אספקת חשמל באוקראינה. הם אינם חוששים שיגדירו אותם "פושעי מלחמה". שלא כמו בשכונה שלנו.

הנשיא פוטין נסע לבקר בצפון קוריאה? בשביל מה? כדי לרמוז לארה"ב, שיש אפשרות לפגוע בצבא אמריקאי גם מחוץ לאירופה. הןא גם אמר שישקלו, ברוסיה, לספק כלי נשק "מתאימים" לאלו "שיכולים לפגוע בצבא ארה"ב". בכול מקום בעולם.

מצפון קוריאה הנשיא פוטין נסע לבקר בווייטנאם. זה הכעיס מאד את השגרירות האמריקאית בווייטנאם. שהרי היה נראה "שווייטנאם מתקרבת ‘למערב’". אולי בווייטנאם הסתכלו על המפה וגילו "להפתעתם" מה המרחק בין ווייטנאם לסין/רוסיה לעומת המרחק לארה"ב. אולי גם לצפון קוריאה. “הרעיון" שהם "יחליפו יצוא מסין לארה"ב ביצוא מווייטנאם לארה"ב", יתברר "כהזיה". שהרי חברות מסין הן משקיעות גדולות בתעשייה בווייטנאם. חברות שהממשל בארה"ב עלול להטיל עליהן סנקציות!

תאמרו שדברי מר מדבדב הם התלהמות והרוסים "מבלפים". למה? כי הם כפופים לשלטון של אוליגרכים שאינם רוצים להיפגע במלחמה עם "המערב". בענין זה מדווח ג’ון הלמר (שממוקם במוסקבה), שראשי הצבא ברוסיה, זעמו על הנשיא פוטין על כך שמינה אוליגרך יהודי-ישראלי מקורב אליו, כדי שייצג אותו בשיחות שהיו עם נציגי אוקראינה באיסטנבול במרץ-אפריל 2022.

לפי ניסיון השנתיים האחרונות, מה שמר מדבדב "אומר היום", זה מה שהנשיא פוטין "יעשה מחר". למה? כי המציאות מראה "שאין עם מי לדבר "במערב" על הסכמים". לכן, הנשיא פוטין נסע לבקר בצפון קוריאה. להראות "למערב", שאם יהיה עימות צבאי עם רוסיה, הוא לא יוגבל לשטחה של אוקראינה וגם לא לשטחה של אירופה. הנחות/תקוות אלו הן הזיות. ראו דבריו של מר מדבדב.

למשל: זוכרים שגורמים עלומים פוצצו את צינור הגז מרוסיה לגרמניה? תופעות דומות עלולות לקרות פה ושם. כמו חבלה "מפתיעה" בצינורות לאספקת גז מנורבגיה למדינות באירופה וכבלים לאספקת חשמל לבריטניה. כמו ניתוק כבלי אינטרנט שמונחים "בתחתית הים". כמו שיבוש תעבורת נתונים באמצעות לווינים. איזו "הפתעה". הרי הכול כבר נאמר ונכתב: בהצהרה של מדינות G7, בדבריו של מר מדבדב בונאומו של מר פוטין.

מזה זמן כתבנו שבאוקראינה יש "מלחמה מתגלגלת" וככול שהיא תימשך זמן רב יותר, היא תביא לכיבושה של כול אוקראינה בידי רוסיה.

מדוע? בהצהרת מנהיגי G7 יש דיון ארוך בנושא סנקציות על רוסיה "והחלשתה" של רוסיה. הם טוענים, שאין זה נכון שהסנקציות אינן "מחלישות" את רוסיה. לטענתם זו רק שאלה של זמן, עד שהסנקציות תשגנה את מטרתן, שהיא חיסול השלטון הנוכחי ברוסיה. ואז…

כאשר זו המטרה, כול שטח שיישאר בשליטת השלטון הנוכחי באוקראינה, ישמש כדי להמשיך "בהחלשת רוסיה". פה נכנס הגורם הטכנולוגי, שמאלץ את הנשיא פוטין להרחיב את השטח שרוסיה תכבוש באוקראינה. הוא לא יוכל "למכור" לציבור ולשאר אנשים בשלטון, שמספיקה "רצועת ביטחון" ברוחב של 40 ק"מ, כדי שלא יוכלו להפגיז שטחים שהם חלק מרוסיה, על ידי ארטילריה "רגילה". כעת יודעים שזה ניתן להעשות על ידי שימוש בטילים לטווחים של 70 – 500 ק"מ כמו גם על ידי כתבמים. כולם יודעים זאת, כיוון שזה כבר נעשה. לכן, “רצועת ביטחון" צריכה להיות ברוחב של 400-500 ק"מ. למעשה עד הגבול של אוקראינה עם פולין ורומניה. ותודה לצ’יפים שמאפשרים טווחי הפצצות "מדויקות" כאלו.

כפי שנאמר כבר, נדע שזה מה שהולך לקרות באוקראינה, לפי ההודעות של חברת החשמל הגדולה באוקראינה על לו"ז לאספקת חשמל ברחבי המדינה – מספר שעות ביום שהולך וקטן. לא צריך אלוף בראש אגף מחקר במודיעין כדי להבין למה זה יוביל.

זה מה שיש. כמו כן מה שיש היא המציאות לגבי יכולתו של צבא ארה"ב להילחם ברוסיה/סין. גם זה כבר נאמר ונכתב. צריך רק לדעת למי להקשיב ומה לקרוא. למשל מה שנכתב "בסעיף קטן" בחוק החדש לתקציב ההגנה בארה"ב.

ממה מזהירים גנרלים אמריקאיים את הפוליטיקאים בארה"ב?

שיתברר שלארה"ב, כמו למדינות ארגון נאטו, אין למעשה יכולת צבאית להילחם בצבא רוסי בשטחה של אוקראינה. למה? “כי אין להם חיילים"!

הייתכן כדבר הזה? לצבא אמריקאי שמונה יותר ממיליון חיילים?

מרשים הגודל הנוכחי של צבא ארה"ב. כארבע מאות אלפי חיילים בצבא היבשה – Army ועוד כמאתיים וחמישים אלף חיילים בכוחות Marines. לאלו נוספים משרתים בצי ובחיל האוויר של ארה"ב.

כעת שאלה בחשבון למתחילים בכיתה ג’ בבית ספר יסודי – עממי: בתוך כמה חודשים יצאו צבא היבשה והמרינס של ארה"ב מיכולת תפקוד צבאי, אם יגרמו להם בכול חודש של לחימה 60 אלף אבדות "סופיות" – הרוגים ופצועים שאינם יכולים לחזור ללחימה?

סוכריה על מקל לפותר נכונה. והתשובה היא: כ-11 חודשים! למעשה הרבה פחות מכך. כי לפי "מודל", יחידה צבאית מאבדת את יכולת התפקוד שלה, כאשר לפחות מחצית מכוח האדם שלה "נפגע".

האם ייתכן תרחיש כזה?

ראו מה שמדווח כעת על הלחימה באוקראינה. שני הצדדים מדווחים על מאות אלפי אבדות "סופיות" שנגרמות בשנה אחת "לצד השני". הרוסים מדווחים לאחרונה על כך שלצבא אוקראינה נגרמות מדי יום 1500-2000 אבדות – הרוגים ופצועים.

תאמרו זו תעמולה רוסית מבית היוצר של מר מדבדב. אם כך מדוע הוחלט באוקראינה לגייס גם בני 25-27 שנים? מדוע לפתע הופכים פליטים מאוקראינה שנמצאים במדינות באירופה "לעריקים"?

מי שאינו סבור שזו "תעמולה רוסית" הם דווקא חברים בקונגרס של ארה"ב – פוליטיקאים – אשר בחוק תקציב ההגנה האחרון של ארה"ב – סכום של 890 ביליון דולרים – כללו גם "סעיף קטן", שלפיו יוקם בארה"ב מאגר רישום ארצי של בני 18-26 שיעמוד לרשות הגוף של משרד ההגנה, שאמור לגייס אנשים "בעת הצורך".

נסביר: אחרי סיום מלחמת וויטנאם בשנת 1975, הפוליטיקאים בארה"ב ביטלו את "גיוס חובה" שהיה נהוג בה. זאת אחרי שהוברר להם, שהציבור בארה"ב אינו שש לכך שילדיו ימותו במלחמות במרחק של אלפי ק"מ מארה"ב. מאז השרות בצבא מבוסס על "מתנדבים" תמורת שכר.

מתברר שהולך ופוחת מספרם של "מתנדבים" כאלו. בשנה האחרונה מספרם של גברים כאלו שגויסו לצבא היבשה, היה פחות מארבעים אלף גברים! בשנה שלימה! פחות ממספר האבדות של צבא אוקראינה בחודש אחד – לטענת צבא רוסיה.

עד כה הרישום של בני 18-26 למאגר מידע בארה"ב נעשה על בסיס "התנדבותי". כלומר, “נרשם" מי שרצה בכך. כעת רוצים ליצור מאגר כזה על בסיס נתונים שקיימים אצל ממשלת ארה"ב. כלומר, נולדת/הגרת לארה"ב – “זכית" להרשם במאגר כזה. בשביל מה? כדי שידעו את מי אפשר לגייס כאשר יתברר שאין לארה"ב צבא מספיק גדול כדי להילחם במלחמה כמו זו שקורית כעת באוקראינה.

כלומר, הלקח מהמלחמה באוקראינה, אינו רק חידושים טכנולגיים כמו כתבמים וטילים מדויקים. הוא גם במספר עצום של אבדות – כמו שהיה במלחמות עולם. לא כמו "במלחמות" בנועלי כפכפים. אפילו לא כמו במלחמה בווייטנאם, שבה נהרגו פחות מששים אלף חיילים אמריקאים במשך כעשר שנים. “בשיא" מספר ההרוגים של צבא ארה"ב היה פחות מ-25 אלפי חללים בשנה שלימה. כמספר אבדות שלטענת צבא רוסיה נגרם כעת בחודש אחד לצבא אוקראינה.

אם כך צריך להתכונן. למה? שיהיה צורך לגייס אזרחים למלחמה, שפוליטיקאים יחליטו שהיא "צורך לאומי".

בטוי לכך נמצא במחקר/מאמר בארה"ב שכותרתו:

A Call to Action: Lessons from Ukraine for the Future Force

אנחנו לתומנו חשבנו שהלקח מאוקראינה הוא שאפשר, לנצח במלחמה, מדינה כמו רוסיה/סין, על ידי הטלת סנקציות וגיוס "מתנדבים" במדינה זרה. לא על ידי גיוס אזרחים בארה"ב. טעויות צריך לתקן. כעת נשאר לראות האם "התיקון" יהיה על ידי גיוס אזרחים בארה"ב, או על ידי החלפת פוליטיקאים בשלטון בארה"ב. ימים יגידו.

ציטוט ממאמר זה: ההדגשה שלנו.

Fifty years later, the Army faces a new strategic inflection point, a choice to alter the fundamental way the US Army prepares for the next fight. As the Defense establishment emerges from 20 years of counterinsurgency operations and begins to embrace a future of large-scale combat operations, the ongoing Russo-Ukrainian conflict brings the changing character of warfare into sharp relief—a future of warfare marked by advanced autonomous weapons systems, artificial intelligence, and a casualty rate the United States has not experienced since World War II

סביר להניח שיש להם טעות גדולה: הלקח מאוקראינה הוא שלצבא ארה"ב יהיו אבדות הרבה יותר גדולות מאשר היו לו במלחמת העולם השנייה. הסיבה פשוטה. באסיה הוא מעולם לא התעמת עם צבא בסדר גודל של יותר ממאה אלף חיילים. זה מה שקרה במלחמת הדילוגים מאי לאי לכיוון יפן. באירופה אחרי הפלישה לנורמנדי ביוני 1944 הוא התעמת עם שאריות של צבא גרמני, שברובו הושמד במלחמה בברית המועצות וכאשר הייתה לו עליונות אווירית מוחלטת.

ברור שלרוסים/סינים תגרמנה אבדות גדולות בעימות צבאי שכזה.. השאלה היא, האם אזרחים בארה"ב יהיו מוכנים לספוג עשרות אלפי הרוגים בחודש אחד, במלחמות במרחק אלפי ק"מ מארה"ב?! או שכן או שלא. ימים יגידו. עד אז אפשר להכין מאגר רישום לגיוס אזרחים לצבא.

יש לציין שגם במדינות באירופה מבינים את הלקח מהמלחמה באוקראינה. בבריטניה ובגרמניה, כבר נשמעים ציוצים על הצורך להנהיג גיוס חובה לצבא. שהרי גודל הצבאות של מדינות אלו הוא פחות ממספר האבדות כעת של צבא אוקראינה – לטענת רוסיה – במשך 2-3 חודשים. גם פה נצטרך לראות האם אזרחים יסכימו להתגייס, או שיעדיפו להחליף את הפוליטיקאים בשלטון.

יהיה מעניין. כבר ב-4-6 החודשים הקרובים.

ביקורת על האמור למעלה.

מי שכתב את האמור למעלה אינו ראוי אפילו לסוכריה על מקל. הוא מתאר תרחיש שבו עלולים להיגרם לצבא ארה"ב מאות אלפי אבדות בתוך כמה חודשים. אלו דברי הבל.

מדוע? כדי שיגרמו מאות אלפי אבדות, נדרש שיהיו מאות אלפי חיילים "בחזית". מספר חיילי ארה"ב שמוצבים באירופה אינו עולה על מאה אלפי חיילים. רבים הם "תומכי לחימה" שנמצאים רחוק "מהחזית". אז איך יגרמו לצבא ארה"ב מאות אלפי אבדות בתוך כמה חודשי לחימה באירופה?!

זהו תרחיש בלתי אפשרי, אלא אם יגויסו מאות אלפי אזרחים שיטיסו אותם לאירופה ו/או שיגיעו באוניות. נכון שצבא ארה"ב מחזיק באירופה "מחסני חירום". אבל אלו לא נועדו לצייד צבא בגודל של מאות אלפי חיילים. נזכיר כי לצורך מלחמת עירק (הראשונה), נדרשו לצבא ארה"ב 6 חודשים כדי לרכז כוח צבאי גדול בערב הסעודית. מה יכול היה לעשות צבא עירק במשך תקופה זו? כלום. מישהו סבור שזה יהיה אפשרי כאשר לרוסים יש טילים שיכולים להגיע לכול מקום באירופה? כאשר יש להם צוללות שיכולות להטביע אוניות ו/או לשגר טילים לכול מקום באירופה? כאשר הצבא הרוסי יכול להשמיד חלק גדול ממערכות לאספקת חשמל במדינות במערב אירופה? את מרכזי התעשייה שלהם?

הם לא יעיזו? רוצים לנסות?!

לכן, מה שאמור למעלה, אלו דברי הבל. לא ייתכן תרחיש כזה. אזרחי ארה"ב "בגיל גיוס" יכולים להרגע. סוכריה על מקל לא תינתן למי שכתב את האמור למעלה.

המסקנה? בלי שימוש בנשק גרעיני, ייתכן שנגלה שארגון נאטו הוא "הכול דיבורים". אלא אם הוא מתעמת עם נועלי כפכפים, או מדינות שגודל האוכלוסיה שלהן פחות מ-10-20 מיליון אנשים. לכך תהיה חשיבות, כאשר השלטון ברוסיה, ידרוש לממש "הסכם ביטחון" חדש באירופה, שבו ידרוש שארגון נאטו יחזור למצבו כפי שהיה בשנת 1991, אחרי פרוקה של ברית המועצות. כלומר, להרחיקו מגבולות רוסיה. ברור שזו דרישה "הזויה", כמו שאר הדרישות של השלטון ברוסיה מאז תחילת שנת 2022. אנו עדיין בעיצומו של תהליך שבו מתברר, האם דרישה "הזויה" מתממשת בהסכם או בשדה הקרב.

איך זה ישפיע על שוקי הון? “כרגיל בהפתעה". שהרי אפשר לסמוך על התבונה של "מנהיגים". גם כאלו שמתכוונים בתוך 6 שנים "להחליף את רוב המכוניות שנמכרות במכוניות ירוקות". מנין תבוא האנרגיה שתידרש כדי להניע מכוניות כאלו? זו אינה הבעיה שלהם.

או שלא תהיה "הפתעה" ותחזור באוקראינה "המסורת" של ווייטנאם ואפגניסטן. סביר ששוקי הון פועלים על סמך הנחה שתישמר "המסורת". גם אם כעת היא תקרה באירופה. לכן, אפשר להמשיך להתרכז בשאלה "בכמה הבנק המרכזי של ארה"ב יוריד את הריבית ומתי".







המצב בצפון – ראיון עם פוליטיקאי בכיר.

מראיין: אדוני מה יש לך לומר באשר למצב בצפון – באזור הגבול בין ישראל ולבנון.

פוליטיקאי: המצב הנוכחי אינו יכול להימשך.

מראיין: למה?

פוליטיקאי: כי חייבים להחזיר את תושבי הצפון בבטחה לבתיהם.

מראיין: למה?

פוליטיקאי: מה למה. הם צריכים לחזור לבתים שהם פונו מהם.

מראיין: שאלת אותם?

פוליטיקאי: מה לשאול אותם?

מראיין: אם הם רוצים לגור שם. אולי הם רוצים לגור במגדלים שבונים כעת "בככר המדינה" בתל אביב?! או בהרבה פרויקטים של "פנוי בינוי" באזור "עבר הירקון"?!

פוליטיקאי: בשביל זה צריך שיהיה להם כסף לקנות שם דירות יוקרה.

מראיין: שממשלת ישראל תתן להם כסף. כך עשו כאשר פינו אזרחי ישראל מבתים בסיני וגם מבתים ברצועת עזה. אומרים שגם יש תוכנית כזו לגבי בתים ביהודה ושומרון. זה גם יהיה יותר זול.

פוליטיקאי: יותר זול ממה?

מראיין: יותר זול מהצורך להקים מחדש את המגדלים שיהרסו במתחם הבורסה ברמת גן ואת המגדלים שבונים כעת באזור תחנת הרכבת "ארלוזורוב" בתל אביב. שלא לדבר, חס וחלילה מגדלים במתחם "הקריה" בתל אביב. זאת אם מיני מעופפים יגיעו מהצפון.

פוליטיקאי: אבל יש גם בעיה של תעסוקה שהייתה בצפון.

מראיין: אפשר להקים לול תרנגולות מדרום לבאר שבע. זה יהיה יותר זול מלשקם את מערכת החשמל בישראל.

פוליטיקאי: כן, אבל יש גם תעסוקה במטעים ובצימרים.

מראיין: גם זו אינה בעיה. אפשר לקנות מהם את המטעים והצימרים. זה יהיה יותר זול מלהקים מחדש בתי חולים.

פוליטיקאי: זה יעלה המון כסף.

מראיין: כסף אינו בעיה. יטילו מס מיוחד של 10% על כול אקסיט ועל ההכנסות של "הייטק" שפועלים במגדלים שכך לא יהרסו.

פוליטיקאי: אבל אז חברות תעזובנה את ישראל וגם עובדים שלהן יעזבו את ישראל.

מראיין: מצוין. בדירות שתתפננה אפשר יהיה לשכן את תושבי הצפון, למשל עד מרחק של 30 ק"מ מהגבול עם לבנון.

פוליטיקאי: תגיד, מאיפה אתה מביא את כול "הרעיונות" האלו?

מראיין: זה מתוכנה מיוחדת "לבינה מלאכותית".

פוליטיקאי: אולי אתה יכול לבדוק בשבילי כיצד ומתי נחזיר את תושבי הצפון בבטחה לבתיהם.

מראיין: בבקשה. אופס. עולה עשן מהמחשב. התוכנה "התפוצצה" מצחוק. אבל, הודעה אחת הופיעה ובה נאמר: “מתי שקופים יעופו".

תם הראיון.

הערת מערכת: מה שפוליטיקאים עושים לכם, אינו אישי. זה רק ביזנס.







גבעת המבורגר" ברפיח – בציר פילדלפי?!

ראשית תזכורות מחוברות קודמות:

——

29-10-2023.

מתי חיזבאללה "יצטרף" למלחמה?

“…או שאיראן תנהג כמו שנהגה רוסיה במערכות שונות – “לסגת היום כדי שאפשר יהיה להילחם מחר". כלומר, להשלים עם סיום שלטון החמאס ברצועת עזה ולתת לישראל ולארה"ב את "התענוג" לשלוט ברצועת עזה. סביר שאחרי זה, ישראל תהיה "מותשת" הן מתהליך ההשתלטות על רצועת עזה והן מהמשך השליטה בה. שהרי מישהו יהיה חייב לשלוט בה.

אם זה יהיה הרציונל שינחה את איראן – סביר שרוסיה וסין יציעו לה לנהוג כך – אז "ההצטרפות" למלחמה תהיה בצורה "מוגבלת" שמתוארת למעלה. כלומר "בטפטופים" שישראל "תכיל" אותם. ייתכן שבמקרה כזה, הישובים סמוך לגבול עם לבנון, יהפכו ל"עוטף עזה" החדש. אחרת, ישראל תצטרך "להחזיר את לבנון לתקופת האבן" ותסתכן בכך שישראל "תחזור לתקופת הברונזה". אולי כך ואולי אחרת.”

—————

7-1-2024.

ממודל הרתעה" “למודל פשיטות".

בקטע: נלוד חדש: “עוטף לבנון”?!

“…מה שקורה כעת "בהתקוטטות" של ישראל עם חיזבאללה בלבנון, היא חזרה על מה שקרה לאורך שנים "בהתקוטטות" עם חמאס ברצועת עזה. הם שגרו טילים לעבר ישובים בישראל. ישראל תקפה ברצועת עזה. אז הם הבטיחו "שקט" עד הפעם הבאה. וחוזר חלילה.

מה כעת בגבול הצפוני של ישראל? אותו תהליך. חיזבאללה שיגר/משגר טילים לישובים בישראל. ישראל תקפה/תוקפת. היא תפסיק אם חיזבאללה "יבטיח שקט". עד הפעם הבאה. כמו שקרה "בעוטף עזה". כמו כן כמו "בהתקוטטות" עם חמאס, כול זמן שהם לא שגרו טילים לגוש דן, התגובות של ישראל היו "מידתיות". כך כעת "בהתקוטטות" עם חיזבאללה.

אז מה השתנה? שיש נלוד חדש: “עוטף לבנון". כעת הם לומדים את מה שלמד החמאס. שעד שהם לא יבצעו מעשי זוועה בתושבי ישראל ו/או ישגרו מטחי טילים לגוש דן, אין חשש שאושיות הביטחון בישראל יחזירו את לבנון "לתקופת האבן". אפשר להמשיך "לטפטף". מתי שבא להם. כמובן שישראל תגיב על כול רקטה שתשוגר מלבנון לישראל. כמו שעשתה "בעוטף עזה".”

—————-

לגבי מה יעשו פוליטיקאים בגבול הצפון? “זה אינו אישי. זה רק ביזנס". אין היגיון פוליטי "להקריב" מגדלים בתל אביב, כדי לשמר לול תרנגולות "בצפון". פוליטיקאים, אינם נוקטים "היום" בפעולה שעלולה לגרום "היום" לנזקים גדולים מאד, בגלל "משהו" שעלול לקרות "מחר". אולי אפילו לא "במשמרת שלהם".

האם זה יהיה אחרת "בפעם זו”? סביר שנדע בקרוב. ייתכן שסימן מובהק שלא יהיה "חידוש" גם בפעם זו, יהיה אם תהיה "גבעת המבורגר" ברפיח – ציר פילדלפי.

בחוברת למשקיע 7-1-2024 כתבנו על "מודל פשיטות". אמרנו שזה אינו "מודל צבאי" אלא "מודל פוליטי" מבית היוצר של פוליטיקאים בארה"ב ועושי דברם בצבא. אמרנו "שמודל" זה נכשל בווייטנאם וגם באפגניסטן.

הבאנו שם דוגמה שממחישה את האיוולת ביישום של "מודל פשיטות". מדובר בלחימה של הצבא האמריקאי לכיבושה של "גבעת המבורגר”. היא נכבשה ומיד ננטשה.

במשך תקופה ארוכה הסבירו לנו את החשיבות שבכיבושה של העיר רפיח ברצועת עזה ובייחוד את מה שידוע "כציר פילדלפי", סמוך לגבול עם מצרים.

כעת שאלה: במסגרת "מודל הפשיטות" שמיישמת ממשלת ישראל (באמצעות צה"ל), האם יחידות של צה"ל תסוגנה "מציר פילדלפי", אחרי "שתשלמנה את המשימות שלהן"?!

אם כך יהיה, זה יהיה כנראה סימן לכך, שלא יהיה שנוי גם בפעם זו – בטיפול "בעוטף לבנון". כלומר, אין צורך בגנרטורים ובאוסף ביסקוויטים. עד הפעם הבאה שיתחשק לחיזבאללה לעשות "פנוי" בטווח מסוים מהגבול עם לבנון.

סביר שנדע עד המחצית השנייה של חודש יולי 2024. אז ראש הממשלה אמור לנאום בפני הקונגרס בארה"ב. “כפוף להפתעות".

הודעה "מפתיעה", כבר לפני אמצע חודש יולי 2024, על "עסקת חטופים" שתלווה בפנוי "ציר נצרים" “וציר פילדלפי", תהיה סימן ברור "שהטיפול בגבול הצפון" לא יהיה שונה "גם הפעם". כלומר, נהיה "במודל עוטף עזה" גם בגבול הצפון. אולם הסכם כזה בלי פנוי שני "צירים" אלו, ייתכן שיראה "שיהיה שנוי הפעם". לכן, הסיבה לאכילת ביסקוויטים שנאגרו למקרה של "תרחיש עלטה", ייתכן שיתברר במחצית השנייה של חודש יולי 2024. או שהם יאכלו בגלל צורך במזון, או שהם יאכלו כדי שלא יעלו עובש בארון.

יש לי דרישה "ממקבלי החלטות": אם תעבירו אותי מדרום לבאר שבע, אני מצפה למערכת מיזוג אוויר “בביתי”, אחרת אפנה לבג"צ ואדרוש לשכן אותי במגדל בתל אביב.

יש לשים לב "שבהצעה" לעסקת שבויים – שלדברי הנשיא ביידן היא הצעה של ממשלת ישראל – מדובר על כך "שבשלב ראשון" שלה צבא ישראלי יסוג "ממרכזי אוכלוסיה".

פרשנות: אבל לא מציר נצרים ולא מציר פילדלפי. המשמעות לגבי הנהגת חמאס היא, שיחידות של צה"ל תשארנה בתחומה של רצועת עזה, כאשר היא מחולקת לשני אזורים ומנותקת ממצרים. כמו כן שישראל לא הסכימה "להפסקת המלחמה".

הפתוי להנהגת חמאס הוא, שלמעשה זו תהיה הפסקת המלחמה ובסופו של יום גם להפסקת השהות של צבא ישראלי ברצועת עזה.

הפתוי לממשלת ישראל הוא, שבנוסף להחזרת "חטופים/חטופות" – חלקם או כולם, זה יביא גם להפסקת "ההתקוטטות" עם ארגון חיזבאללה "בצפון".

לציבור בישראל יוסבר שברצועת עזה נשארו רק זומביס, שהם "רעיון". לתושבי הצפון יוסבר "שבטוח לחזור לבתיהם" בגלל ובגלל… כולל צ’קים "לשיקום".

לדיירי המגדלים יאמרו "אתם רואים שאפשר לסמוך עלינו – על הפוליטיקאים".

כיצד תנהג הנהגת החמאס? פשוט מאד. אם צה"ל יפנה את ציר נצרים ואת ציר פילדלפי – “גבעת המבורגר" – ייתכן שהם "יקחו סיכון" – לפחות לשלב ראשון "בעסקה". אחרת, תימשך הפעילות של צה"ל בכול רצועת עזה. למרות "החוגים" שנערכים במקומות שונים בישראל. (“חוגים" – כך כינה אותם בכיר לשעבר בהפעלתם.)

במצב כזה, מה יקרה בגבול הצפון?

חיזבאללה טוענים שהם עושים את מה שהם עושים בגלל פעילות של צה"ל ברצועת עזה ו/או כתגובה להפצצות של צה"ל בלבנון. כלומר, תגובה "פבלובית". צה"ל עושה משהו פה ושם, אז חיזבאללה עושה משהו.

לכן, "הפיתרון" הוא פשוט. צה"ל יפסיק "לעשות" אז גם חיזבאללה יפסיק "לעשות".

אולם הקודקדים המדיניים/בטחוניים בישראל מצהירים "שלא די בכך". הם דורשים שפעילי חיזבאללה יתרחקו כך וכך ק"מ מהגבול בין ישראל ולבנון. למה?

כי זה מה שנדרש כדי שתושבי "הצפון" יוכלו לחזור "בבטחה" לבתיהם.

שני הסברים נפוצים לדרישה זו: ראשית, כדי להרחיק את פעילי חיזבאללה מעבר לטווח השיגור של טילים נגד טנקים – למשל 10 ק"מ – שכעת משוגרים לישובים "בצפון".

שנית, כדי לשלול סיכון של "פלישה" פתאומית של פעילי חיזבאללה לישובים "בצפון". כמו שקרה "בדרום".

הקודקודים אומרים/מאיימים, שאם זה לא יקרה "בהסכם" זה יקרה "בלחימה".

שאלה: כאשר פעילי חיזבאללה, לפני 7 באוקטובר 2023, היו במרחק של שני מטרים מהגבול עם לבנון, האם הם שיגרו טילים נגד טנקים לישובים "בצפון"? האם הם פלשו לישובים "בצפון"? לא!

כלומר, פעולות שלהם, אינן נקבעות לפי המרחק שהם מצויים מהגבול עם ישראל. גם לא כאשר יהיו במרחק של 10-20 ק"מ מהגבול עם ישראל. מרחקים כאלו אפשר לעבור בצעדה קלילה בתוך 5-6 שעות בלילה אחד, שבו ראש אגף מודיעין נמצא בחופשה אי שם וראש צבא שקוע בהרהורים עמוקים על "נורמליזציה". וכמובן קצין זוטר אומר לתצפיתניות "אל תבלבלו את המוח". כבר הוכח שזה אפשרי.

לכן, נדרש הסכם להפסקת אש. עם מי? עם ארגון חיזבאללה. בין שפעיליו יהיו במרחק של שני מטרים מהגבול עם ישראל או במרחק של 20 ק"מ מהגבול עם ישראל.

מה פוליטיקאים בישראל יקבלו מהסכם כזה? זה ברור. מה הנהגת חיזבאללה/איראן יקבלו מהסכם כזה?

כאשר ממשלת ישראל פועלת לפי "מודל פשיטות" ברצועת עזה, ספק אם יש להם לחשוש מאפשרות שצה"ל יכבוש שטח מסוים בדרום לבנון. שהרי כמו ברצועת עזה, “אחרי השלמת המשימה", הם יצפו שצה"ל יסוג משטחה של דרום לבנון.

אם כך מה הם יקבלו מהסכם להפסקת אש? "הבטחה" – בערבות של ארה"ב – שלא "יחריבו את מדינת לבנון". אולם סביר שצריך להיות מצב שבו הם מרגישים שיש להם צורך "בהבטחה" כזו. סביר שכעת זה אינו המצב. לכן, ייתכן שהם ימשיכו לעבוד במפוי שטחה של מדינת ישראל. ייתכן בהכנה לפלטפורמה שתתחרה "במפות של גוגל".

מה גם שארה"ב עצמה אומרת שהדרך להשיג הפסקת אש "בצפון", היא הפסקת אש "בדרום". כמו שאומר ארגון חיזבאללה. כלומר, זו עסקת "הכול כלול".

איך עושים זאת? “לפתע" מודיעים על "עסקה" לשחרור חטופים מרצועת עזה. מתי? במהלך חודש יולי 2024.

מה יקרה אם חמאס אכן יובס ברפיח ונושא שחרור חטופים לא יהיה רלבנטי יותר – מסיבה משמחת ו/או מסיבה מצערת מאד?

אז הנהגת חיזבאללה/איראן תידרש לקבל החלטה: “מה הלאה"? ייתכן שהם יודיעו על הפסקת אש חד צדדית. אבל יגיבו על פעולות של צה"ל. השאר נתון בידי אללה. גם בידי פוליטיקאים בישראל שיודיעו "כעת בטוח לחזור לישובים בצפון". הצ’ק כבר נשלח בדואר.

“הסכם" כמובן ניתן להפר. כמו הבטחות של פוליטיקאים שניתנות לפני בחירות. למרות זאת, הם ממשיכים לפזר "הבטחות" לפני בחירות. אז הם גם יכולים לעשות "הסכם".

מתי? בעוד 2-3 שבועות. שהרי אומרים לנו, שאז תסתיים הפעילות "העצימה" של צה"ל ברפיח. אז נדע האם "גבעת המבורגר" הייתה גם ברפיח – בציר פילדלפי.

המשך יבוא.







מדדי מניות – שערי ריבית – זהב.

מחיר זהב – 2322 (2293) דולרים לאונקיה.

מדד דאו גונס תעשייתי – 39150 (38798)

מדד נאסדק – 17689 ( 17133)

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב 10 שנים – 4.25% ( 4.43%.)

שער ריבית יומי ארה"ב 5.25%

מחיר נפט קל ארה"ב – 80 ( 75) דולר לחבית. ברנט באירופה – 85 (79) דולר.

תשואה ראלית אג"ח צמוד מדד ממשלת ארה"ב 10 שנים – 2.02% ( 2.12%.)

בסוגריים – הנתונים ביום 9 ביוני 2024.

שער חליפין ינים לדולר – 160.

מחיר זהב בשבועיים האחרונים בתחום 2290 – 2360 דולרים לאונקיה.

מחיר זהב – עליה 1%. דאו – עלייה 1%. נאסדק – עלייה 3%. תשואת אג"ח – ירידה 0.2%. מחיר נפט – עלייה 6%.

גרפים אפשר לראות באתר חוברת למשקיע

גרף של מחיר הזהב.

הבנק המרכזי של גוש היורו הפחית את שער הריבית ברבע אחוז. כך עשה גם הבנק המרכזי של שוויץ.

בארה"ב, שוק ההון "הפחית" את שער הריבית לטווח ארוך בכ-0.2 אחוזים. הוא נמצא כעת כ-0.8 אחוזים מתחת לשיא אחרון שלו שהיה כ-5%. לכולם ברור שהבנק המרכזי של ארה"ב יוריד את שער הריבית לפחות ברבע אחוז, החל מחודש ספטמבר 2024.

כתבנו בחוברת קודמת, מה קרה בשוקי הון כאשר הבנק המרכזי של ארה"ב התחיל בסדרה של הורדות בשער הריבית. עד אז "הגנרלים" ממשיכים להוביל את הסחרור כלפי מעלה במחירי המניות שלהם. זאת על בסיס "סיפורים" על העתיד הורוד שצפוי ברווחי חברות אלו. לא על בסיס "נתונים". כיוון "שהעתיד" תמיד מגיע בסופו של יום, אז "סיפורים" לא יספיקו כדי לאפשר את המשך הסחרור הנוכחי כלפי מעלה במחירי מניות אלו. בייחוד במחירי "כול" מניות אלו. זאת בגלל שלצורך מימוש רווחים בידי משקיעים לטווח קצר, תמיד צריכים להימצא עוד "משקיעים לטווח קצר", שמוכנים לספק את "הנזילות”, הנדרשת למימוש רווחים שכזה. זה תמיד מסתיים "בהפתעה".

“ההפתעה" תהיה בעיקר כאשר החברות – גנרלים, שמובילות את הסחרור הנוכחי כלפי מעלה, תתחלנה לדווח על תוצאות "מאכזבות" – בניגוד "לסיפורים". מתי? כבר בקרוב סמוך למועד שבו הבנק המרכזי של ארה"ב אמור להתחיל בסדרה של הורדות ריבית. לפי ניסיון העבר, אז דווקא תיתכנה ירידות מחירים גדולות במדדי מניות. בפעם זו, גם במחירי אג"ח לטווח ארוך. מדוע? כי יתברר שאין המשך "למיתון בשיעור האינפלציה". אבל יש "מיתון" בפעילות כלכלית.

כפי שנכתב כבר, איתות מקדים לכך, הוא בהמשך הפיחות בשער החליפין של הין היפני. הבנק המרכזי של יפן, בניגוד לצפיות, הודיע שלא יקטין כבר כעת את סכום הקניות של אג"ח ממשלה. אמר שאולי יודיע על תוכנית כזו בחודש יולי 2024. בתגובה לכך, מיד ירדה התשואה שבה נסחרות אג"ח ממשלת יפן לפדיון בעשר שנים ושער החליפין של הין היפני חזר במהירות לשפל האחרון שלו, כ-160 ינים לדולר.

מי שלא חזר מיד לרמת השיא האחרון שלו, הוא מדד המניות ניקאי ביפן. זאת בניגוד "למסורת" לפיה פיחות בשער החליפין של הין היפני הוא "טוב לרווחי חברות". כלומר, הוא מתכונן לעלייה משמעותית בשער הריבית ביפן. מתי? כאשר יתברר "שהתערבויות" אינן מונעות המשך פיחות בשער החליפין של הין היפני.

אימות ודאי שכך יקרה, היא הודעה של משרד האוצר של ארה"ב, על כך שיפן נוספה לרשימת המדינות "שחשודה במניפולציה של שער החליפין במטבע שלה". מה זה אומר?

שכבר בקרוב הבנק המרכזי של יפן "יבקש" את עזרת הרשויות (משרד אוצר – בנק מרכזי) בארה"ב, למנוע תנודה "ספקולטיבית" כלפי מטה – פיחות – בשער החליפין של הין היפני. כלומר, את המניפולציה בשער החליפין של הין היפני, יעשה משרד האוצר של ארה"ב.

מדוע? כי קריסה במחירי אג"ח של ממשלת יפן, עלייה גדולה בתשואה שבה הן נסחרות, תגרום לירידה במחירי אג"ח של ממשלת ארה"ב – עלייה בתשואה בה הן נסחרות. “וזה לא טוב" לשוקי הון בארה"ב, בייחוד לפני הבחירות בחודש נובמבר 2024! לכן, הודעה זו של משרד האוצר בארה"ב, היא למעשה הודעה על "סכנה ברורה ומידית" שכך עומד לקרות כבר בקרוב!

עד אז מחיר הזהב ממשיך להשתנות בתנודות של עד כשני אחוזים ביום. נזכיר שכבר עברו שלושה חודשים מאז שמחירו עלה מעל כ-2150 דולרים לאונקיה. לכן, לפי "אמונות תפלות" ותחזיות שטותיות, שכתבנו עליהן בעבר, ייתכן שזה יורה על תחילת מגמה ממושכת של עליות גדולות במחירו – מעל רמה של 2000 דולרים לאונקיה. חיזוק לכך ייתכן אם בימים הקרובים, מחירו יישאר מעל כ-2290 דולרים לאונקייה. אולם כאמור מדובר "באמונות תפלות ותחזיות שטותיות".

נחזור ונאמר כי מתקפת "פתע" גדולה של צבא רוסי באוקראינה לכיוון נהר דנייפר וכיתורן של הערים חרקוב, זפוריז’ה ואודסה, ביחד עם תגובה פבלובית של מנהיגי "המערב"

בהטלת סנקציות משניות על חברות בסין, עלולה להוסיף "פלפל" למה שאמור ממילא לקרות בשוקי הון. איתות שכך עלול לקרות כבר בקרוב, היא הודעה שניתנה בימים אלו ביפן על הטלת סנקציות משניות על חברות בסין, “שמסייעות לרוסיה". כלומר, נאסר למכור להן מוצרים על ידי חברות ביפן. פעולה שנעשתה בעקבות ביקורו של "בכיר אמריקאי" שבא ליפן, אחרי שביקר בהולנד במטרה להשיג פעולה דומה על ידי חברות בהולנד. כלומר, לא רק איסור למכור מוצרים לחברת Huwei, אלא בכלל לחברות בסין.

הכול נכתב מראש ונאמר מראש. בכול זאת "זה תמיד קורה בהפתעה". סביר שכך יהיה גם בקרוב.

שער חליפין ין יפני לדולר.

מקור tradingeconomics

מדד מניות ניקאי ביפן

הערה: שעור אינפלציה שנתי ביפן כעת 2.8%. שער ריבית יומי הוא כאפס. תשואת אג"ח ממשלה לעשר שנים כ-0.9 אחוזים לשנה. ברור מדוע הבנק המרכזי ביפן חושש מעלייה בתשואה שבה תיסחרנה אג"ח ממשלת יפן. כך חושש גם משרד האוצר בארה"ב.

תשואת אג"ח ממשלת ישראל לפדיון עשר שנים.

הערה: כעת כ-4.9 אחוזים לשנה. גבוהה בכ-0.7% מהתשואה בה נסחרות אג"ח ממשלת ארה"ב. זאת בניגוד למה שהיה בתקופה שבה היה תיסוף בשער החליפין של השקל לעומת הדולר. מסקנה? “היציבות" בשער החליפין של השקל היא ככול הנראה "תופעה זמנית". כמו כן שימו לב שהעליות במדד נאסדק לשיאים חדשים, אינן גורמות לתיסוף מתמשך בשער החליפין של השקל. זה עלול להיות איתות למה שיקרה לשער החליפין של השקל, כאשר תתחדשנה ירידות במדד נאסדק.

שער חליפין שקל לדולר. כעת 3.75 שקלים לדולר.

מדד דאו ג’ונס תעשייה.

הערה: למרות ש"נמשך למעלה" על ידי מחירי מניות אפל ומיקרוסופט, מתקשה לעלות לשיא חדש במקביל לעליות במדד נאסדק. מחזק את ההנחה שמניות "הגנרלים" עולות על בסיס "סיפורים".

מחיר זהב.

שנים עשר חודשים אחרונים – בכחול. ממוצע נע ל-20 ימים – באדום.

הערה: למאמינים "באמונות תפלות" – “המבחן" לכאורה הוא, האם המחיר לא ירד מתחת לכ-2280-2290 דולרים לאונקיה, עד אוגוסט – ספטמבר 2024.

—————————————-

בתקווה לימים טובים – למשפחות הנרצחים/חללים, לחטופים/שבויים, לחיילים, לתושבים, לפצועים שמחלימים, למפונים מבתיהם, למפוטרים.

מנהיגים כושלים יחלפו/יודחו. לעומת זאת זה מה שתמיד ישאר.



תנאי שימוש וגלוי נאות

  1. פרסום זה שייך לד"ר שמואל גולדמן ת.ד. 39312 ת"א 61392 טל. 03-6424743. המאמרים נכתבו על ידי ד"ר שמואל גולדמן והם משקפים את דעת הכותב בלבד, בזמן כתיבתם.
  2. אין לראות במאמרים אלו משום הצעה לפעולת השקעה כלשהי או כמתן חוות דעת על הכדאיות של השקעה כלשהי ואין הם מהווים תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.
  3. הדעות המובאות בפרסום זה, ניתנות לשנוי בכל עת ללא מתן הודעה כלשהי.
  4. פעולות השקעה שנעשות על ידי ד"ר גולדמן, יכולות להיות בניגוד למשתמע מפרסום זה.
  5. המידע שמופיע בפרסום זה, שאוב ממקורות שנחשבים כמהימנים, אולם אין הכותב אחראי על נכונות המידע או שלמותו.
  6. כל שימוש שנעשה בפרסום זה, נעשה שלא על דעת הכותב והוא נעשה באחריות המשתמש בלבד.
  7. לפי העניין בסופו של כל מאמר ניתן גלוי לעניין האישי שיש או אין לכותב בזמן כתיבתו, במישרין או בעקיפין, בניירות ערך ובנכסים פיננסיים שמוזכרים בו. נתונים אלו יכולים להשתנות לאחר מועד הכתיבה.
  8. אין להעתיק בכל צורה שהיא ואין לפרסם או להפיץ בכל צורה שהיא, כל מאמר או חלק ממאמר, שמופיע בפרסום זה, בלי לקבל מראש ובכתב את הסכמתו של ד"ר שמואל גולדמן.

ראו גם תנאי שימוש וגלוי נאות לאתר זה.