חוברת למשקיע – 27-4-2025

עורך: ד"ר שמואל גולדמן

הודעה:

מי שרוצה לקבל את חוברת למשקיע ועדיין לא שלח לנו דוא"ל, מתבקש לשלוח לנו דוא"ל לכתובת:

lamfund@gmail.com ולכתוב בשורת הנושא "מבקש/ת לקבל את חוברת למשקיע".

החוברת נשלחת לכתובת הדוא"ל ממנה נשלחת הבקשה אלינו.

מי שמבקש להפסיק לקבל את החוברת בדוא"ל מתבקש לשלוח לנו דוא"ל לכתובת: lamfund@gmail.com ולכתוב בשורת הנושא "מבקש/ת להפסיק לקבל את חוברת למשקיע".

הערה: החוברת הקודמת נשלחה ביום 14 באפריל 2025.

הערה: כדי לשפר את הראות של גרפים מוצע בתוכנת פידיאף להגדיל את התצוגה ל-200%







תוכן החוברת:

רוסיה – שר החוץ "מדבר כלכלה".

ארה"ב – "חיסול" הבנק המרכזי.

מדדי מניות – שערי חליפין – שערי ריבית – זהב.







רוסיה – שר החוץ "מדבר כלכלה".

מר לברוב שר החוץ של רוסיה התראין לעיתון רוסי. 14-4-2025.

להלן קישור לדבריו באתר של משרד החוץ של רוסיה:

https://mid.ru/en/foreign_policy/news/2009093

כאשר שר חוץ "מדבר כלכלה", זה מראה על אפשרות/חשש שתתקבלנה החלטות מסיבות כלכליות/אינטרסים כלכליים ולא בגלל "שיקולים לאומיים".

חשש זה מקבל חיזוק מהעובדה שמר פוטין נשיא רוסיה, ממשיך לשתף את מר קיריל דימטריב, שתפקידו "לעודד השקעות ברוסיה", בפגישות עם נציגי ארה"ב, בייחוד עם מר וויטקוף, שעמל בחריצות על צבירת מיילים בנסיעות למוסקבה.

ראיון ארוך. להלן קטעים שבהם הוא "מדבר כלכלה". הוא חושף את חילוקי הדעות ברוסיה, באשר להתנהלות הרצויה, אם וכאשר יושג "הסדר" לגבי הלחימה באוקראינה. ההדגשות שלנו.

If you have been following the debates in Russia, you will know that we are not begging anyone to cancel these sanctions. We have a solid group of opinion leaders who believe that canceling sanctions would be a disaster, since liberally minded officials would instantly seek to cut short and reverse everything we achieved in terms of import substitution, promoting economic sovereignty, developing manufacturing and ensuring security in sectors which are vital for the state, including defense, food security and technological sovereignty. There is a growing fear that these cunning Americans will lift sanctions all of a sudden in order to flood our market with services and technologies which had already caused so many challenges for us before

We have yet to address the situation we have with civilian aircraft. They must undergo dual registration, and there are challenges with obtaining parts and engine maintenance. They have been telling us that they would not give us anything, saying that our aviation sector must die. I do not think that a reasonable person would want this to happen

Let me reiterate that I am totally convinced that President Vladimir Putin was spot on in his multiple statements when he said that we cannot allow ourselves to depend on someone else in sectors which are vital for the survival of our state. During his recent appearance at the congress of the Russian Union of Industrialists and Entrepreneurs, he said that if anyone who ceased their business operations in Russia after being told to do so by their governments would want to return to Russia, we will have to see on a case-by-case basis whether there is a niche for them. They have created these openings when they withdrew from the Russian market, so these niches do not belong to them. In many cases, Russian businesses and companies from countries which decided to stay here have filled these niches by continuing to honor their obligations in terms of offering jobs to our people and fulfilling plans to supply their goods. Markets have already factored these projections into their plans, but it all fell apart

I believe that if I had to pick sides in the dispute between those saying that by all means sanctions should not be lifted and that this would make things worse, and those arguing that otherwise Russia would become isolated from the global economy, I would side with the first point of view

למעשה מר לברוב אומר "שהוויכוח" לא הוכרע! מדוע? כיוון שהנשיא פוטין לא הכריע, למרות שהוא ממשיך לומר לאנשי עסקים "שהסנקציות לא תוסרנה".

מר לברוב אומר "לא בקשנו להסיר את הסנקציות". אבל הסרת סנקציות היא הפתוי העיקרי של ארה"ב "לשכנע" את הנשיא פוטין "להתגמש". החרפת סנקציות היא האיום העיקרי על הנשיא פוטין אם "לא יתגמש".

ממי חושש מר לברוב? “מהליברלים" ברוסיה "שיהרסו" את כול ההשגים העסקיים/כלכליים "בהחלפת ייבוא מהמערב".

כתבנו על כך שהסרת הסנקציות על רוסיה, יכולה להיות אמצעי למערב "לחסל את המשק ברוסיה". בגלל הטבע האנושי. נראה שמר לברוב חושש מאפשרות כזו. ייתכן שהוא חושש שהנשיא פוטין "לא יעמוד בפיתוי". שהרי הוא ממשיך לערב את מר דימיטרב בפגישות עם נציגי ארה"ב.

דבריו של מר לברוב גם מסבירים את צורת ניהול הלחימה באוקראינה על ידי הנשיא פוטין. המטרה שלו אינה להכריע את האויב, אלא "להגיע להסכם". “הכרעת האויב" על ידי כיבושה של כול אוקראינה, עלולה למנוע אפשרות לחידוש יחסי מסחר עם אירופה וארה"ב. לכן, הצבא הרוסי "מזדחל" במקום "להכריע".

נציין פה שההתנהלות של מר פוטין בעניין אוקראינה מאז שנת 2014, היא הגררות/תגובה לאירועים. כך היה כאשר נאלץ "לספח את חצי האי קרים" אחרי שהודח נשיא אוקראינה. כך היה כאשר נאלץ לסייע צבאית לתושבים רוסים במחוז דונבס אחרי שהתקוממו נגד השלטון המרכזי באוקראינה. כך היה כאשר נאלץ לגייס 300 אלפי חיילים אחרי שהתברר שהשלטון באוקראינה אינו "נכנע". כך היה כאשר נאלץ לאשר הפצצה של מתקני אנרגיה.

הסיכון לגביו , שהוא יגרר לצורך לכבוש את כול אוקראינה, כאשר יתברר שהשלטון באוקראינה, אינו מוכן להפסיק את הלחימה גם אם ארה"ב תפסיק לסייע צבאית לאוקראינה. לכן, האיום של הנשיא טרמפ על כך שהוא "יסלק את ידיו מאוקראינה", אינו איום רק על מנהיגי אוקראינה, אלא גם על הנשיא פוטין. שמא יאלץ להתחיל לנהל מלחמה ולא "מבצע".

מה שמחזק את החששות של מר לברוב, היא העובדה ששניים מהגנרלים המוכשרים והאהודים ביותר של רוסיה, הודחו על ידי מר פוטין. גנרל סורוביקין "נשלח" לאפריקה. גנרל פופוב נשפט באשמת מעילה למאסר לחמש שנים ונשללה דרגתו. מה זה מראה? שאין צורך בגנרלים "התקפיים" כאלו לניהול מלחמה בצורה שמר פוטין מנהל אותה.

הערה: במלחמת העולם השנייה, גנרל אייזנהאואר החזיר את גנרל פאטון לפקד על "ארמיה" צבאית – אחרי הפלישה לנורמנדי, אחרי שלפני כן הודח מפיקוד בעקבות "ארוע הסטירה".

אפילו סטלין "שלף מהכלא" את מרשל רוקוסובסקי והעמיד אותו בראש אחת משלוש "הארמיות" שעשו את כול הדרך עד לברלין.

הערה: מר לברוב מתייחס לקשיים בתעופה אזרחית. כתבנו על כך. בשבוע האחרון דווח שמטוס על "טהרת ייצור מקומי" ברוסיה, השלים טיסת בכורה. התכנון/תקוה שעד סוף שנת 2025 יושלם תהליך הרישוי שלו ואפשר יהיה להתחיל בייצור סדרתי. אבל עם "ליברלים" במקבלי החלטות, השלטון ברוסיה, יפסיק לתמוך בייצור מקומי של מטוסים לתעופה אזרחית. “זה לא כלכלי".

אכן יש מקום לדאגה של מר לברוב.







ארה"ב – "חיסול" הבנק המרכזי.

במסגרת תפקידנו "כתמהונים", חזרנו ואמרנו שתימשך מגמת עלייה במחיר זהב, עד "שיחוסל" הבנק המרכזי של ארה"ב.

“יחוסל", במשמעות שלא יוכל להמשיך למלא את התפקיד (המנדט) הכפול שהטילו עליו פוליטיקאים: לקיים "תעסוקה מליאה" במשק וגם "יציבות מחירים”.

האם גם מר פאוול נגיד הבנק המרכזי של ארה"ב הופך "לתמהוני"?!

להלן קטעים מדברים שאמר בהרצאה בחודש אפריל 2025: ההדגש שלנו.

At the Fed, we are always focused on the dual-mandate goals given to us by Congress: maximum employment and stable prices

We may find ourselves in the challenging scenario in which our dual-mandate goals are in tension. If that were to occur, we would consider how far the economy is from each goal, and the potentially different time horizons over which those respective gaps would be anticipated to close

לא להאמין! הוא אמר שייתכן מצב שבו הם לא יוכלו לקיים גם תעסוקה מליאה וגם יציבות מחירים.

אנחנו תמיד חשבנו שחבורת המופלאים, שכוללת פרופסורים בעלי מוניטין, תמיד יכולה לקיים גם וגם. שהרי לצורך זה הם מונו לתפקידם על ידי פוליטיקאים.

מדוע "לפתע" הוא אומר שייתכן מצב שבו יצטרכו לבחור בין לבין…?

הרי לאורך שנים הם תמיד ידעו לבחור: מתי להעלות ריבית ומתי להוריד ריבית, בלי לדאוג האם הם מקיימים גם וגם.

יכול להיות מצב שבו יצטרכו לבחור בין לבין? לצורך זה אפשר למנות גם מוכרי קישואים בשוק.

אין צורך בפרופסורים "בעלי מוניטין".

שימו לב לקשקשת שבה הוא מסביר כיצד יבחרו בין לבין. כאילו מדובר במדעים מדויקים ולא בניחושים מפולפלים.

אולם המשך מגמת עלייה במחיר זהב, לא תהיה בגלל שנגיע למצב שבו חבורת המופלאים תצטרך לבחור בין לבין.

זה יקרה בגלל שפוליטיקאים בשלטון יאלצו לבטל את "התפקיד הכפול" שלהם. זאת אחרי שיתבררו ממדי "האסון הכלכלי" שנגרם על ידי המעשים שלהם. כך זה תמיד. מקודם קורה "אסון" ואחרי כן פוליטיקאים משנים התנהלות – גם של בנק מרכזי.

כלומר, כבר לא תהיה לחבורת המופלאים, הרשות/היכולת לבחור בין לבין. הם יאלצו לפעול בצורה מסוימת.

תאמרו אלו דברים של "תמהונים". כך לא יפעל שלטון. נכון. עד שיקרה "אסון".

לכן, מגמת העלייה במחיר זהב, היא כמו טיסה לאל סלבדור. ברגע שיצאה לדרך, אין חזרה.

כמו כן כמו בטיסה, תחילה קצב ההתרחקות מנקודת ההתחלה הוא איטי. זאת בגלל שעיקר האנרגיה מושקעת בטיפוס לגובה ולא בהתרחקות מנקודת ההתחלה. אחרי שמגיעים "לגובה טיסה", מתחילים להתרחק במהירות מנקודת ההתחלה.

אפשר לראות זאת באורך התקופה שנדרשה למחיר זהב לעלות בכאלף דולרים, מאז שנת 1970 – כשמחירו היה כ-40 דולרים לאונקיה. התחום הראשון של אלף דולרים, התקיים בין 1970 ועד 2007. התחום השני בין 2010 ל-2024. התחום השלישי התחיל בתחילת שנת 2024 במחיר של כאלפיים דולרים. בתוך 15 חודשים הגיע לכ-3000 דולרים לאונקייה.

האם כעת המחיר "ינוח" במשך 10-12 שנים? או שהגענו "לחלל" ולמהירות "הימלטות", שבה כללים קודמים אינם רלבנטים? אחרי כמה תנודות גדולות במחיר, נדע את התשובה כבר בקרוב.







מדדי מניות – שערי ריבית – שערי חליפין – זהב.

מחיר זהב – 3319 (3236) דולרים לאונקיה.

מדד דאו ג’ונס תעשייתי – 40114 (40212)

מדד נאסדק – 17382 ( 16724)

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב 10 שנים – 4.24% ( 4.49%.)

שער ריבית יומי ארה"ב 4.25%

מחיר נפט קל ארה"ב – 63 (61) דולר לחבית. ברנט באירופה – 67 (65) דולר.

תשואה ראלית אג"ח צמוד מדד ממשלת ארה"ב 10 שנים – 2.00% (2.27%)

בסוגריים – הנתונים ביום 14 באפריל 2025.

שער חליפין ינים לדולר – 143 .

מחיר חוזה גז טבעי קרוב – 2.93 דולרים. (3.52 דולרים).

מחיר זהב – עלייה 2.5% . מדד דאו ג’ונס – יציב . מדד נאסדק – עלייה 4% .

שער ריבית יומי – ללא שינוי.

תשואת אג"ח ממשלה לטווח ארוך – ירידה רבע אחוז .

תשואת אג"ח צמוד מדד – ירידה רבע אחוז .

מחירי נפט – יציב .

תחום תנודות במחיר זהב – 3210 – 3490 דולרים לאונקיה.

גרפים אפשר לראות באתר חוברת למשקיע

גרף של מחיר הזהב.

דשדשת- לרדוף אחרי אמבולנס.

"באמריקאית" נהוג לכנות עורכי דין מסוימים "כרודפים אחרי אמבולנסים". אחרי שיש תאונה, הם "רודפים" אחרי הנפגע/נפגעים כדי לייצג אותם במשפטים.

תארנו את התרחיש של דשדשת. ירידה מהירה במדדי מניות. עלייה מהירה. שוב ירידה. שוב עלייה. שוב… עד שנקבעת תחתית חדשה בדשדשת.

מנהלי השקעות – בייחוד אלו שפועלים עם מינוף פיננסי – הלוואות – מוצאים עצמם "רודפים אחרי אמבולנס". פעם בעליות. פעם בירידות ושוב. זאת כדי שלא להחמיץ את "המגמה". אבל בדשדשת אין "מגמה". לוקח זמן עד שמבינים זאת.

זה נגרם בייחוד ככול שהבנק המרכזי ממשיך להוריד את הריבית/להימנע מהעלאת ריבית. פעם יש "סיפור שמצדיק עלייה" ופעם יש "סיפור שמצדיק ירידה". אז הם ממשיכים "לרדוף".

תוך כדי.. מדי פעם במניה מסוימת, "נשבר" המחיר כלפי מטה בגלל סיבה ספציפית למנייה. כך עד שגם מדד מניות "נשבר" כלפי מטה.

מה שחשוב הוא לראות האם יש מגמה של עלייה בשער הריבית הריאלי לטווח ארוך, גם כאשר הבנק המרכזי אינו מעלה את הריבית.

התרחיש הזה "משגע" לא רק מנהלי השקעות – בעיקר ממונפות – אלא גם את הבנק המרכזי – כאמור מקודם בחוברת זו.

נציין פה שבתוך המהומה על הטלת מכסים, העיקר הוא באיזה סכום תגדלנה ההכנסות של הממשל בארה"ב. ייתכן שלפחות ב-300 – 400 ביליוני דולרים בשנה. זה יחזק את הדשדשת – ירידה בהכנסות של סקטור עסקי. זה יגרום לעלייה בשער הריבית הריאלי. תוצאה: ירידה בתמחור של מניות. גם במצב של "אינפלציה נמוכה".

תאמרו זה יגרום לירידה בביקוש להחזקות בזהב. ייתכן. עד שבנקים גדולים יתחילו לספוג הפסדים בתיק ההשקעות/הלוואות שלהם. אז לחבורת המופלאים לא תהיה התלבטות במה לבחור. אחרי זה ייתכן שיתוספו "כמה אלפים" למחיר זהב.

הערה: ייתכן שבמחיר זהב "גבוה", הממשל ינסה למכור כמות גדולה מזהב, שאולי נמצא בבעלותו. עוד חזון למועד.

מניית מיקרוסופט – הזהירה על דשדשת.

מדד ספ500 – התעלם מהאזהרה.

מספר סיבובים של כדור הארץ

עד שהנשיא הנבחר טרמפ יהפוך לנשיא – כעת הוא הנשיא

עד שיתברר מי "מבלף" – מר טרמפ? – מר פוטין? – שניהם? – 0. ממש בימים אלו.

עד שיתברר אם תוטלנה סנקציות משניות על מסחר עם רוסיה: לא בחודש זה.

עד שיתברר האם חודש דצמבר 2024 היה שחזור של חודש דצמבר 2021 – 0. אכן היה. תחילת "דשדשת".

זה הגיע!

—————————————————————-

—————————————————————-

בתקווה לימים טובים – למשפחות הנרצחים/חללים, לחטופים/שבויים, לחיילים, לתושבים, לפצועים שמחלימים, למפונים מבתיהם, למפוטרים.

מנהיגים כושלים יחלפו/יודחו. לעומת זאת זה מה שתמיד ישאר.

תנאי שימוש וגלוי נאות

  1. פרסום זה שייך לד"ר שמואל גולדמן ת.ד. 39312 ת"א 61392 טל. 03-6424743. המאמרים נכתבו על ידי ד"ר שמואל גולדמן והם משקפים את דעת הכותב בלבד, בזמן כתיבתם.
  2. אין לראות במאמרים אלו משום הצעה לפעולת השקעה כלשהי או כמתן חוות דעת על הכדאיות של השקעה כלשהי ואין הם מהווים תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.
  3. הדעות המובאות בפרסום זה, ניתנות לשנוי בכל עת ללא מתן הודעה כלשהי.
  4. פעולות השקעה שנעשות על ידי ד"ר גולדמן, יכולות להיות בניגוד למשתמע מפרסום זה.
  5. המידע שמופיע בפרסום זה, שאוב ממקורות שנחשבים כמהימנים, אולם אין הכותב אחראי על נכונות המידע או שלמותו.
  6. כל שימוש שנעשה בפרסום זה, נעשה שלא על דעת הכותב והוא נעשה באחריות המשתמש בלבד.
  7. לפי העניין בסופו של כל מאמר ניתן גלוי לעניין האישי שיש או אין לכותב בזמן כתיבתו, במישרין או בעקיפין, בניירות ערך ובנכסים פיננסיים שמוזכרים בו. נתונים אלו יכולים להשתנות לאחר מועד הכתיבה.
  8. אין להעתיק בכל צורה שהיא ואין לפרסם או להפיץ בכל צורה שהיא, כל מאמר או חלק ממאמר, שמופיע בפרסום זה, בלי לקבל מראש ובכתב את הסכמתו של ד"ר שמואל גולדמן.


ראו גם תנאי שימוש וגלוי נאות לאתר זה.