ידיעות צופות עתיד





תוכן צופות עתיד:

מה תעשה רוסיה – "נאום צופה עתיד" של נשיא רוסיה.

10-12-2023.


קרנות לשיקום אוקראינה.

26-9-2023.


הפסקת סיוע לפליטים מאוקראינה בפולין – "סגירת" גבול בין גרמניה לפולין.

26-9-2023.


שמחה וששון – 8-10 טנקי אברמס אמריקאיים כבר נמצאים באוקראינה.

26-9-2023.


חקירה עם אפשרות להדחת מר ביידן נשיא ארה"ב – פעילות צבאית נגד רוסיה וסין.

15-9-2023


השוק המשותף יפעל לחיסול תעשיית הרכב הגרמנית.
15-9-2023.


פולין מתחמשת.

10-9-2023


פליטים מאוקראינה באירופה.
10-9-2023.


נשיא סין – כנס G20 בהודו.

31-8-2023.


יצור מטוסים אזרחים ברוסיה.

29-8-23


רוסיה – ג'ורג'יה – אזרביז'ן.

26-8-23


מלחמת הצ'יפים – מועד לפעולה צבאית של סין בטייוואן.

24-8-2023


סחר בין מדינות בלי שימוש בדולר.

21-8-2023.


סקרי דעת קהל בגרמניה – נמשכת ירידה בתמיכה בממשלה.

21-8-2023.



סוף תוכן ידיעות צופות עתיד.









מה תעשה רוסיה – "נאום צופה עתיד" של נשיא רוסיה.

10-12-2023.

מר פוטין נשיא רוסיה השתתף בכנס ברוסיה של הכנסיה האורתודוקסית. הוא נשא נאום שבו אמר שבעבר נעשתה הפרדה "מלאכותית" בין קבוצות אוכלוסיה, שלמעשה היו אמורות להיות חלק ממדינה אחת – רוסיה. הוא מתכוון ליצירת אזורים שונים בשטחה של ברית המועצות לשעבר, כמו בלרוס ואוקראינה – נעשה על ידי מנהיגי "הסוביטים" אחרי המהפכה בשנת 1917. אזורים אלו הפכו להיות מדינות עצמאיות אחרי פירוקה של ברית המועצות. לפי נשיא רוסיה, כך יצרו הפרדה מלאכותית של קבוצות אוכלוסיה שונות, שלמעשה היו אמורות להיכלל במדינה אחת – רוסיה – כמו שיש בה כעת קבוצות אוכלוסיה "מלאומים – דתות" שונים. התייחס בייחוד לבלרוס ולאוקראינה.

לחצו פה לקרוא מאמר על נאום זה בחוברת למשקיע 10-12-2023.









קרנות לשיקום אוקראינה.

26-9-2023.

דווח שבזמן שמר זלנסקי נשיא אוקראינה היה לאחרונה בארה"ב – בעצרת האו"ם – הוא נפגש עם כמה מבכירי שוק ההון בארה"ב. זאת כדי לדון בהקמת קרן למימון "השיקום של אוקראינה".

כמו כן דווח שקרן של משפחת קלינטון – לשעבר נשיא ומועמדת לנשיאות ארה"ב – מתכוונת להקים קרן "לשיקום אוקראינה".

ידיעות אלו מעוררות תמיהה לנוכח העובדה, שכעת ברי סמכא בארה"ב ובאירופה מצהירים, שהמלחמה באוקראינה תימשך תקופה ארוכה. השערה אחת הינה שתימשך 7 שנים.

אם כך מה הטעם לדון כעת "בשיקום אוקראינה"? הרי אפילו לא ידוע כעת מה ידרש לצורך זה! אלא אם המטרה העיקרית של "הדנים", אינה "השיקום", אלא "הקרן" – דהיינו הכסף שיאסף "בקרן" ושהם יוכלו לנהל אותו.

בכול זאת, מדוע כעת? הרי זו תהיה מלחמה ארוכה?!

הפרשנות שלנו: כי אם בעוד תקופה קצרה יחסית, יתברר שרוסיה כבשה/תכבוש את כול אוקראינה, אז לא ניתן יהיה לאסוף כסף "לקרן" כזו! לכן, הזמן לעשות זאת הוא כעת.

אם כך, יתכן שידיעה זו צופה שכבר בקרוב השלטון ברוסיה יחליט לכבוש את כול אוקראינה.









הפסקת סיוע לפליטים מאוקראינה בפולין – "סגירת" גבול בין גרמניה לפולין.

26-9-2023.

ממשלת פולין הודיעה שהחל מתחילת שנת 2024, יופסק הסיוע שניתן לפליטים מאוקראינה ששוהים בפולין. מדובר ב-1.5 מיליון אנשים. יתכן יותר מכך.

באמצע חודש אוקטובר 2023 אמורות להערך בפולין בחירות לפרלמנט. יתכן שהודעה זו, כמו הודעה שפולין תפסיק לספק נשק (משל עצמה) לאוקראינה והמשך האיסור למכור בפולין תבואות שמיובאות מאוקראינה, הן חלק "ממסע בחירות" של מפלגת השלטון בפולין. זו עד כה הפגינה תמיכה נמרצת במלחמה שמנהלת אוקראינה ברוסיה. המטרה היא להפיג חששות של בוחרים/בוחרות בפולין, מהסתבכות של פולין במלחמה באוקראינה.

מה אמורים לעשות המוני פליטים מאוקראינה שכעת נמצאים בפולין? רבים מהם אלו נשים עם ילדים. הגברים לא הורשו לצאת מאוקראינה. לחזור לאוקראינה? לעבור לגרמניה?

אולי החשש העיקרי של ממשלת פולין הוא ממליוני פליטים מאוקראינה, שיעברו לתחומה אם יתברר שרוסיה מתכוונת לכבוש את כול אוקראינה? היא מודיעה: “לא תקבלו כלום בפולין". “תמשיכו לגרמניה".

לפתע ממשלת גרמניה גילתה שממשלת פולין מאפשרת הנפקת ויזות שמאפשרות כניסה לפולין – “לכול דיכפין" תמורת תשלום מתאים. כידוע, מפולין אפשר למעשה לנוע לכול מדינה שהיא בשוק המשותף. הקרובה ביותר היא גרמניה.

התחילו לצוץ ידיעות/הצעות בגרמניה, על הצורך "להקפיד" בבדיקת אלו שרוצים לעבור מפולין (וצ’כיה) לגרמניה. "תרוץ נוח" למנוע תנועה של המוני פליטים מאוקראינה לגרמניה!

אם כך ייתכן שבפולין ובגרמניה חוששים מכך שרוסיה בקרוב, תחליט לכבוש את כול אוקראינה.

נוסיף כי בביקורו של נשיא גרמניה באיטליה, הוא הצהיר שגרמניה אינה יכולה להמשיך לקלוט "פליטים". הכוונה היא לאלו "שנוחתים" בחופי איטליה – מאפריקה. אמר שאיטליה צריכה "להסתדר בעצמה".









שמחה וששון – 8-10 טנקי אברמס אמריקאיים כבר נמצאים באוקראינה.

26-9-2023.

שאר הטנקים מסוג זה – עד 31 “שהובטחו" לספק לצבא אוקראינה, יגיעו "בקרוב".

בקישור למטה ניתן לקרוא (באנגלית) כיצד "מומחים" מתארים את היכולות של טנקים אלו להשמיד טנקים רוסים:

https://www.businessinsider.com/abrams-tank-built-to-kill-tanks-destroy-soviet-russian-armor-2023-9

איננו "מומחים" לטנקים, אפילו לא לעגלות סופרמרקט. אולם אנו מתפלאים על מה שאומרים "מומחים" במאמר זה.

מהמעט שידוע לנו על קרבות "שריון בשריון" – של טנקים, אלו נערכים כאשר טנקים נמצאים במרחק של עד כ-5 ק"מ זה מזה. זהו לערך הטווח המירבי של תותחי טנקים.

אנחנו ניתן 10 שקיות במבה לכול מי שיאתר טנק "מתפקד" של צבא אוקראינה במרחק של עד 5 ק"מ מקוי החזית הנוכחיים באוקראינה.

אחרי הלקח (המר) מהניסיון להתקדם עם שריון בחודש יוני 2023, צבא אוקראינה כמעט שאינו משתמש בטנקים "בקטטות" המקומיות, שהוא מנהל עם הרוסים לאורך כאלף ק"מ של חזית. היכן שהוא מנסה לעשות שימוש כזה, מתברר שזהו "שימוש חד פעמי".

אם כך, כיצד יבוא לבטוי "היתרון" “שמומחים" טוענים שיש לטנקים אמריקאיים על פני טנקים רוסים? אלא אם הם "יתקרבו" לקווי החזית, כפי שעשו בחודש יוני 2023?! סביר להניח שהרוסים מחכים שהם ינסו לעשות זאת. אפילו מומחה לעגלות סופרמרקט, יאמר לכם, שאין די במספר כזה של טנקים, כדי להבקיע קווי הגנה מבוצרים, בייחוד כאשר השמיים מעל "מלאים" ברחפנים "מתאבדים" ובמסוקי תקיפה, שיכולים לפגוע בטנקים אפילו ממרחק של כ-8 ק"מ.

או לחילופין כאשר טנקים רוסים "יתקרבו" אליהם, במתקפה שיערוך צבא רוסיה. במקרה כזה, כיצד 10 או 31 טנקים אמריקאיים יוכלו להיות בדיוק במקום, שבו תערך מתקפה רוסית היכן שהוא, לאורך חזית של 1000 ק"מ?!

אז מה צופה ידיעה זו? אלא אם "המערב", דהיינו ארה"ב, תסתכן בעימות צבאי ישיר עם צבא רוסי, אז "הקטטה" הנוכחית באוקראינה, מתקרבת לשלב המסיים שלה. כתבנו למעלה בחוברת זו – כיצד אספקת טילים מארה"ב וגרמניה לצבא אוקראינה, עלולה להביא לעימות צבאי ישיר עם צבא רוסי. זאת במתקפות טילים ברחבי אירופה.

מהו השלב המסיים? אמר זאת יושב ראש הפרלמנט הרוסי: או שהשלטון באוקראינה יכנע "ללא תנאי", או שאוקראינה תחדל להתקיים כמדינה. תבחרו.









חקירה עם אפשרות להדחת מר ביידן נשיא ארה"ב – פעילות צבאית נגד רוסיה וסין.
15-9-2023.

מר מקרטי – יו"ר בית הנבחרים בארה"ב, רפובליקאי מקליפורניה – הודיע שבית הנבחרים בארה"ב, יתחיל בחקירה לצורך תהליך לקבלת החלטה להדחתו של מר ביידן נשיא ארה"ב. זאת בחשד "לשחיתות" בקשרים, באמצעות בנו, עם חברות באוקראינה, כאשר היה סגן נשיא ארה"ב, בתקופת כהונתו של מר אובמה כנשיא ארה"ב.

מזה זמן יש "לחצים" במפלגה הרפובליקאית לפתוח בהליך שכזה. מנהיגי המפלגה הרפובליקאית התנגדו/מתנגדים לכך. אולם נזכיר שמר מקרטי נבחר ליו"ר בית הנבחרים אחרי כמה "סיבובי בחירה" ונאלץ לתת "הבטחות" לקבוצה של חברי בית נבחרים רפובליקאים, כדי שיתמכו בבחירתו. אלו רואים בו חלק "מהביצה", כדברי מר טרמפ על מנהיגי שתי המפלגות בארה"ב.

היו דיווחים שכמה מהם איימו שיגישו הצעה להדחתו של מר מקרטי, אלא אם יפתח בהליך שכזה. מבחינתם, עדיף שיבחר דמוקרט לתפקיד זה. כיוון שלרפובליקאים רוב זעום בבית הנבחרים, מספיק שעשרה חברי קונגרס רפובליקאים "ימרדו" כדי שתתחיל "מהומת אלוקים".

כיוון שלדמוקרטים יש רוב בסנט, אין סכוי שהצעת בית הנבחרים להדחת מר ביידן, תאושר (אלא אם יהיה "מרד" אצל הדמוקרטים, כמו שהיה אצל הרפובליקאים, בזמן ההליך נגד מר ניקסון המנוח והוא נאלץ למעשה להודיע על התפטרותו מתפקיד נשיא ארה"ב.)
כעת לעיקר הדברים. אם אכן יחל הליך כזה בבית הנבחרים, אז עלולה להיות מציאות ללא תקדים בארה"ב. נשיא תחת חקירה שצריך להחליט, האם לפעול צבאית נגד רוסיה וסין, אם אלו תתחלנה בו זמנית בפעולה צבאית במערב אוקראינה ובטייוואן.

מיותר לדמיין את מה שיטיחו בנשיא ביידן, אם יחליט לשלוח חיילים להילחם ברוסיה ובסין. גם אם יחליט שלא לעשות זאת וכמיטב "המסורת" לנטוש את השלטונות באוקראינה ובטייוואן. האם גם למצב כזה מחכים ברוסיה ובסין? לקראת סוף שנת 2023?!









השוק המשותף יפעל לחיסול תעשיית הרכב הגרמנית.
15-9-2023.

כך הודיעה נשיאת השוק המשותף. לא במילים אלו, אולם זו המשמעות המעשית של ההודעה שלה.

היא הודיעה שהשוק המשותף יפתח "בחקירה על סבסוד יצור רכב חשמלי בסין".
במאמר "כלכלה ירוקה – יצוא כלי רכב מסין" (חוברת למשקיע 3-2-2023 , ניתנת "להורדה" בארכיון באתר חוברת למשקיע), תארנו את העדיפות שיש ליצרני רכב חשמלי בסין על פני יצרני רכב אחרים, בייחוד אלו מגרמניה. הערכנו אז שזו רק שאלה של זמן עד שבשוק המשותף ינסו להגביל יבוא רכב חשמלי מסין. הנה זה מתחיל.

חברות רכב מגרמניה רואות בסין שוק עיקרי למוצרים שלהן (רכב לא חשמלי). הן מגדילות את ההשקעה במפעלים ליצור רכב בסין. רוצים לנחש מה תעשה סין אם יגבילו יצוא של רכב חשמלי מתוצרתה לשוק המשותף? רמז: מה שכבר עושים למוצרים של חברת מיקרון וחברת אריקסון ויעשו למוצרים של חברת אפל. אז אפשר יהיה להספיד את תעשית הרכב הגרמנית.

היצוא מסין לגרמניה הוא כמאתיים ביליון דולרים בשנה. היבוא מגרמניה לסין, כמחצית מזה – מאה ביליון דולרים בשנה. אם כך לפי "מודל הנשיא טרמפ" כאשר הטיל מגבלות על יבוא לארה"ב מסין – סין תנזק יותר מגרמניה במלחמת סחר ביניהן.

זה כבר אינו מדויק ותודה "למטילי סנקציות".

לאיראן הולכות ונוצרות הכנסות בסכום של 30-50 בליון דולרים בשנה, מיצוא נפט לסין. התשלום במטבע סיני – למימון יבוא מסין לאיראן.

לרוסיה גדלות ההכנסות מיצוא לסין בסכום שסביר שיתקרב למאה בליון דולרים בשנה. (סכום הגידול ביצוא). התשלום במטבע סיני למימון יבוא לרוסיה מסין.

כלומר, “נוצרים" שווקים חדשים ליצוא מסין, שיכולים להחליף חלק ניכר מהיצוא למדינה כגרמניה. לא בכול מגוון המוצרים שיוצאו לגרמניה, אבל סביר שבחלק ניכר מהם.

סביר שצריך לעשות "חשבון חדש" כאשר מתחילים במלחמת סחר עם סין. בכול מקרה, תעשית הרכב בגרמניה צועדת לאבדון עם ממשלה "ירוקה" בגרמניה.









פולין מתחמשת.
10-9-2023.
ממשלת פולין הודיעה על עסקה עם חברה אמריקאית לרכישת 500 יחידות של משגרי רקטות/טילים מסוג Himers. זאת בעסקה בסכום של כ-10 ביליון דולרים. ארה"ב ספקה כ-40 יחידות כאלו לצבא אוקראינה. לפי "שמועות", כשליש – מחצית מהם כבר הושמדו בידי צבא רוסי.

ממערכות אלו ניתן לשגר רקטות/טילים לטווח 80-300 ק"מ.

היכן מתכוונת פולין להשתמש בהם, בהתחשב בטווח השיגור שלהם? סביר שלא נגד גרמניה, אם כי מי יודע. גם לא נגד ליטא.

מי נשאר לפי הגבולות הנוכחים של פולין?

השטח הרוסי בקלינינגרד שלחוף הים הבלטי. להזכיר: לרוסיה יש אפשרות להחריב את התשתית הכלכלית בפולין בתוך ימים ספורים. גם בלי שימוש בנשק גרעיני.

שטחה של בלרוס שגובלת בפולין. להזכיר: נשיא בלרוס דרש מרוסיה שטילים גרעינים טקטים יוצבו בשטחה של בלרוס. כך נעשה.

לפי אופי הפעילות הצבאית באוקראינה ולפי סוג ההכנות של פולין למלחמה, נראה כי עימותים צבאים יהיו בעיקר בחילופי מהלומות באמצעות רקטות/טילים. כמו שקורה מזה זמן "בשכונה שלנו". אם כך, אולי באמת לא יהיה צורך בטנקיסטים, בטייסים ובגנרלים. מספיק יהיה להשתמש בבוגרי משחקי מחשב. כאלו נמצאים כעת בכול בית.









פליטים מאוקראינה באירופה.
10-9-2023.

בחוברת 9-7-23 נכלל ציטוט מדברי פטריוט אוקראיני, על האפשרות לתנועת פליטים המונית מאוקראינה למדינות באירופה. זאת "בהגנת" יחידות של צבא אוקראינה, שלא תאפשרנה למדינות "המערב" (כנראה פולין – רומניה וגרמניה) למנוע תנועה המונית של פליטים מאוקראינה לשטחן. נשמע "מופרע"? כנראה שלא.

כעת בכיר הפטריוטים באוקראינה, מר זלנסקי נשיא אוקראינה, בעצמו התייחס להתנהלות האפשרית של פליטים מאוקראינה במדינות במערב אירופה. זאת בראיון עמו שפורסם באקונומיסט.

ציטוט:

Curtailing aid to Ukraine will only prolong the war, Mr Zelensky argues. And it would create risks for the West in its own backyard. There is no way of predicting how the millions of Ukrainian refugees in European countries would react to their country being abandoned. Ukrainians have generally “behaved well” and are “very grateful” to those who sheltered them. They will not forget that generosity. But it would not be a “good story” for Europe if it were to “drive these people into a corner”.

לא ברור לאלו "מיליוני פליטים" הוא מתייחס בדבריו. לאלו שכבר נמצאים במדינות במערב אירופה, בייחוד בגרמניה, או לאלו – 10-15 מיליון נוספים – שיגיעו לשם, אם "’המערב’ ינטוש את אוקראינה". (תוספת שלנו: וצבא רוסי ינוע במערב אוקראינה לגבולות עם פולין ורומניה).

כיצד הם "ינהגו" אחרי שיגיעו בעיקר לגרמניה?

אולי יכריזו על יום תחילת המבצע הצבאי של רוסיה באוקראינה "כיום הודיה למר פוטין נשיא רוסיה". על כך שאפשר להם להגר לגרמניה ולהתנחל בה. מי יודע?

בכול מקרה, קנצלר גרמניה, מר שולץ, כבר טוען שגרמניה צריכה לקבל בברכה עובדים – מהגרים נוספים לכוח העבודה בה. הוא צופה עתידות?!









נשיא סין – כנס G20 בהודו.

31-8-2023.

לפי פרסום של סוכנות רויטרס, מר שי נשיא סין לא יבוא לכנס זה, שאמור להערך ב-10 בספטמבר 2023 בהודו. במקומו יבוא ראש ממשלת סין. גם מר פוטין נשיא רוסיה לא יבוא לכנס. במקומו יבוא מר לברוב שר החוץ של רוסיה.

נזכיר שמר שי היה לפני זמן קצר בדרום אפריקה בכנס של BRICS. שם נפגש עם ראש ממשלת הודו. אלו פגישות עם שועי עולם יחמיץ מר שי, אם לא יבוא להודו?

ראש ממשלת גרמניה כבר ביקר אותו בסין. כך גם נשיא צרפת. וראש ממשלת ספרד. כך גם שר החוץ של ארה"ב כמו גם שרות האוצר והמסחר של ארה"ב. אולי עם הגברת ראש ממשלת איטליה? ספק אם הוא רואה בכך "החמצה", ביחוד אחרי שזו הודיעה שתפעל לבטל את המיזם שלו באיטליה.

או אולי אינו רוצה לבוא לכנס כדי שלא יצטרך, לפחות מבחינת הפרוטוקול, להיפגש עם נשיא ארה"ב "בשולי הכנס"? זאת כדי שנשיא ארה"ב לא יצטרך להסביר מדוע הוא נפגש עם "דיקטטור", כפי שהוא מכנה את נשיא סין?

כתבנו כבר "שהעליה לרגל" לסין של בכירים בממשל של ארה"ב, נועדה ליצור רושם כאילו "משוקמים" היחסים עם סין ולהכין פגישה בין נשיאי סין וארה"ב. מתי? לקראת סוף שנת 2023. אולי אחרי שבחודש אוקטובר הקרוב, נשיא רוסיה אמור לבוא לסין וללחוש באוזן לנשיא סין מתי רוסיה תתחיל במבצע לכיבוש כול אוקראינה. וזו תהיה הזדמנות לסין "לסגור ענין" בטייוואן. לפני הבחירות שאמורות להערך בטייוואן בינואר 2024. ראו עוד ידיעה בענין הבחירות בטייוואן, בהמשך למטה.

ניחוש שלנו: אם לא תהיה ידיעה על פגישה בין נשיאי סין וארה"ב לפני סוף שנת 2023, זה עלול לאותת על פעולה צבאית של סין בטייוואן. ואם הוא לא יבוא להודו – יתכן שזו ידיעה צופת עתיד, שלא תהיה ידיעה על פגישה בין נשיאי סין וארה"ב. .

אז נראה.

הערה: בחוברת 3-9-2023, אנחנו מתייחסים לשאלה, האם בחירות בטייוואן בינואר 2024, תדחנה קבלת החלטה על פעולה צבאית של סין בטייוואן.

אם נשיא סין יחליט שלא להיפגש "כעת" עם נשיא ארה"ב, הוא יכול לשלוח לו את השיר הבא של "מי שיוצא למלחמה":

https://www.youtube.com/watch?v=HsM_VmN6ytk

אולם ייתכן שהפגישה תהיה עם נשיא אחר של ארה"ב. נראה.









יצור מטוסים אזרחים ברוסיה.

29-8-23

טיסת ניסוי ראשונה של מטוס ssj- new שכולל רכיבים רק מתוצרת מקומית ברוסיה.

נזכיר: בפיתוח מטוס נוסף mc-21.

סביר שהמטרה היא להגיע "למהירות הימלטות" מסנקציות בתחום זה, כבר בשנת 2024/2015.

כפי שכבר נאמר באתר זה – עשוי להשפיע על מועד החלטה רוסית לכיבוש כול אוקראינה.

זהו גם איתות לשלטון בסין על כך שאפשר להשתחרר מתלות בבואינג ובאירבוס.









רוסיה – ג'ורג'יה – אזרביז'ן.

26-8-23

מר מדבדב, לשעבר נשיא רוסיה וכעת בכיר מאד בשלטון ברוסיה, מציין את ההתנהלות "הפרגמטית" של השלטונות בג'ורג'יה ומביע תקווה שהם ינטשו את התביעות הטריטוריליות לשני מחוזות הבדלנים הרוסים שהכריזו על עצמם "כמדינות" עצמאיות. נזכיר: בשנת 2008 מלחמה שארכה 5 ימים , בה ניסו השלטונות בג'ורג'יה להשתלט על מחוזות אלו. נסוגו אחרי התערבות צבא רוסי. נזכיר: תביעה דומה הייתה לרוסיה מאוקראינה כלפי שני מחוזות בדונבס. אחרי שנענו בשלילה, החל "המבצע הצבאי המיוחד" של רוסיה באוקראינה. רוסיה סיפחה מחוזות אלו. עדין לא עשתה זאת בג'ורג'יה. בדומה לאוקראינה, גם בג'ורג'יה היה שלטון ששאף להצטרף לברית נאטו. מי שהיה נשיא ג'ורג'יה בזמן המלחמה עם רוסיה, מרצה כעת בג'ורג'יה, תקופת מאסר של 6 שנים אחרי שהואשם בשחיתות ושאר ירקות.

בג'ורג'יה עובר צינור נפט שדרכו נעשה רוב יצוא הנפט מאזרביז'ן (לנמל בטורקיה). השתלטות רוסית על ג'ורג'יה – אוכלוסיה פחות מ-4 מיליון אנשים, תאפשר לרוסיה למנוע יצוא נפט מאז'רביז'ן, כמו שהיא יכולה לעשות ליצוא נפט מקזחסטן שמגיע בצינור לנמל רוסי בים השחור. רמז לטורקיה.

מר מדבדב "רומז" לשלטונות בג'ורג'יה מה יקרה להם אם לא יהיו "פרגמטים". גם אם ינסו להיות בסיס של נאטו.

תוואי צינור נפט מאזרביז'ן לטורקיה דרך ג'ורג'יה.








מלחמת הצ'יפים – מועד לפעולה צבאית של סין בטייוואן.

24-8-2023

בלומברג פרסם מאמר על ""אזהרה" של ארגון יצרני צ'יפים על כך שחברת Huawei מתכוונת להפעיל בסין 5 מפעלים ליצור צ'יפים. כזכור חברה זו מככבת בראש חברות סיניות שהממשל בארה"ב מטיל עליהן סנקציות. במאמר בבלומברג מובעת תמיהה מדוע ארגון זה, "מזהיר" על כך כעת. כבר בתחילת 2023, בחוברת למשקיע, כתבנו על כך "מה הם בונים?". אז מדוע הם מתעוררים כעת?

ניחוש שלנו: כיוון שבעתיד הקרוב "זה יהיה רשמי" וכולם ידעו על כך. כתבנו שסביר להניח שהשלטון בסין "יחכה" עם החלטה על פעולה צבאית בטייוואן, עד שתוכח יכולת יצור עצמית של צ'יפים בסין. יכולת שמספקת את עיקר הצרכים בסין לצ'יפים.

עוד בענין זה: חברת Huawei בחודש אוגוסט 2023 הודיעה על התחלת מכירה של טלפון סלולרי שיכול לפעול בטכנולגיה G5. כעת יש חילוקי דעות בין "מומחים", האם הצ'יפ שכלול בטלפון הוא ממלאים שנותרו בידי החברה לפני שסנקציות שהוטלו על ידי ארה"ב מנעו מכירת צ'יפים כאלו לחברה, או זהו פרי יצור עצמי בסין. בכול מקרה הטלפונים "נחטפים". "איתות" למכירות של חברת אפל בסין.

עוד בענין זה: מייסד ומי שעמד בראש חברת פוקסקון – מספקת כקבלן שירותי יצור והרכבה של מוצרי מחשוב – בהם טלפונים של חברת אפל – בעיקר במפעלים בסין – הודיע על הצגת מועמדות לנשיא טייוואן, בבחירות שאמורות להתקיים בינואר 2024. הוא מבטיח שיביא "שלום ושגשוג" לטייוואן למשך עשרות שנים. גם מבטיח שלא יאפשר להפוך את טייוואן "לאוקראינה". היה אחד בשם מר זלנסקי שהתמודד לנשיאות באוקראינה והבטיח "להביא שלום" (עם רוסיה). מסקנה? מובטחת מלחמה בין סין לטייוואן – ארה"ב?!








סחר בין מדינות בלי שימוש בדולר.

21-8-2023.

לראשונה, חברת נפט בהודו קנתה נפט מחברת הנפט הלאומית של אבו דאבי כאשר התשלום נעשה ברופיות הודיות. מיליון חביות נפט. יש הסכם בין המדינות, לבצע סחר כאשר התשלום נעשה במטבע הודי או במטבע של איחוד האמירויות. להודו יש גרעון מסחרי גדול בסחר עם איחוד האמירויות. כלומר, במקום שהודו תאלץ "ללוות" דולרים כדי לממן עסקות כאלו, היא תוכל ללוות מטבע של איחוד האמירויות ו/או להשתמש במטבע של הודו. כך אין צורך במערכת הבנקאות של ארה"ב כדי לבצע עיסקות. זה ימנע הטלת סנקציות על ידי הממשל בארה"ב, על ידי כך שיאסור על בנקים בארה"ב לאפשר עסקות כאלו. כאמרה סינית: גם מסע של אלף מילין, מתחיל בצעד אחד קטן. איחוד האמירויות וערב הסעודית "הוזמנו" להצטרף לארגון BRICS שבו חברה גם הודו. הוצהר שהארגון ישאף למסד מערכת הסדר תשלומים בין המדינות בלי שימוש בדולר. למעשה תהיינה בו מדינות שתתנה אשראי למדינות אחרות בארגון. דהיינו תהיינה מוכנות "לצבור" חובות שלהן, במקום חובות של ארה"ב. זה עלול לגרום לעליה בשער הריבית הראלי בארה"ב.








סקרי דעת קהל בגרמניה – נמשכת ירידה בתמיכה בממשלה.

21-8-2023.

64% סבורים שעדיף להחליף את הממשלה הנוכחית. מתאים לתוצאות סקרים שמתפרסמים לאחרונה. נזכיר: הממשלה הנוכחית כוללת את מפלגת "הירוקים" ומפלגה שמתיימרת לייצג "עסקים". בו בזמן הוכפל שיעור התמיכה במפלגה AFD שמציעה לפרק את השוק המשותף, ליותר מ-20%.

מדוע אינם מרוצים?

אולי בגלל:

Germany’s government approved on Wednesday investments in green energy worth $63 billion (57.6 billion euros) for 2024, a 60% increase compared to this year’s targeted spending.

For the period 2024 through 2027, the cabinet agreed to boost the investments in the so-called Climate and Transformation Fund to $233 billion (212 billion euros), an increase of around $33 billion (30 billion euros).

ואולי גם בגלל:

The ruling coalition in Germany has decided that nearly all new heating systems should run on 65% renewable energy, with exemptions for homeowners aged over 80 and for households with the lowest incomes. 

Industry associations and the German public disagree with the planned ban. 

A Forsa survey commissioned by RTL and ntv showed in April that 78% of Germans do not approve of the bill, and only 18% think the decision to ban oil and gas heating systems is the right one. 

ככול שתימשך מגמה זו, סביר שהמפלגה "שמייצגת" עסקים ושכעת בסקרים היא בדרך לאבדון פוליטי – פחות מאחוז החסימה – תחליט "להימלט" מממשלה זו ותגרום לנפילתה.