השעון מתקתק לשלטון ברוסיה.

חוברת למשקיע 9-7-2023.

הערה: בסוף המאמר עדכון אוגוסט 2023.

הערה: בסוף המאמר עדכון נובמבר 2023.

תקציר: הממשל בארה"ב, נאלץ להוציא את יחידות הצבא האמריקאי מדרום וויינטנאם, כיוון שהציבור בארה"ב נוכח שאין תוחלת "לניצחון" על צפון ווייטנאם, בצורה שבה ארה"ב ניהלה את המלחמה בדרום ווייטנאם. הממשל בארה"ב, למרות שהפציץ בשטחה של צפון ווייטנאם, לא היה מוכן שצבא ארה"ב יפלוש לשטחה של צפון ווייטנאם. ייתכן בגלל חשש שאז סין תתערב במלחמה כמן שעשתה במלחמת קוריאה. למרות מה שנראה כעת כאילו רק לאוקראינה נוצרת בעיה דמוגרפית, לגייס עוד ועוד אזרחים לצבאה, גם לשלטונות רוסיה עלולה להיווצר "בעיה דמוגרפית". שהציבור ברוסיה יתייאש מהצורה שבה שלטונות רוסיה מנהלים את הלחימה באוקראינה ולא נראה אופק לסיומה. זה יאלץ את השלטון ברוסיה לקבל החלטות קשות.



המאמר:

בחודש יוני 2023, נערך כינוס של המועצה לביטחון לאומי של רוסיה. לפי דיווח פומבי על כינוס זה, מר פוטין נשיא רוסיה אמר שהלחימה באוקראינה תסתיים כאשר לא יהיה צבא "באוקראינה" ולא יהיו בה כלי נשק של ארגון נאטו (בעיקר של ארה"ב).

כמו כן אמר שהם (הרוסים) מבינים שכעת למעשה כלי הנשק של צבא אוקראינה מסופקים על ידי "המערב". אז הפנה שאלה למר שויגו שר ההגנה של רוסיה, “האם וכיצד זה ישפיע על הלחימה באוקראינה". מר שויגו ענה שזה "לא ישפיע" וכמו כן ציין שכלי נשק אלו הם "מדור ישן".

בהמשך אמר נשיא רוסיה שלכאורה בגלל שנשק מסופק לצבא אוקראינה על ידי "המערב", אז "כמות" כלי נשק אינה מהווה מגבלה ליכולת של אוקראינה להמשיך בפעילות צבאית, אולם קיימת מגבלה דמוגרפית – דהיינו האפשרות להמשיך לגייס אנשים לצבא אוקראינה.

נציין בהקשר זה כי כעת חלק גדול מהמגוייסים החדשים באים מאזורים "במערב" אוקראינה. באזורים אלו עדיין לא נגרם הרס רב בישובים, כמו שקרה/קורה במזרח אוקראינה. גיוס נרחב באזורים אלו מגדיל את הסיכון הפוליטי לשלטון באוקראינה.

אולם למרות זאת, ספק אם מגבלה דמוגרפית כזו תמנע מהשלטון באוקראינה להמשיך להילחם בעתיד הנראה לעין. כדי להמשיך בצורת הלחימה הנוכחית, שהיא בעיקר "תגרות מקומיות" לאורך חזית של כאלף ק"מ, סביר שאין צורך ביותר מ-150-200 אלף "מגוייסים" פעילים שקבלו "הכשרה" של 1-3 חודשים. כיוון שכעת באוקראינה מגייסים בני 18-60 שנים, סביר שניתן לקיים כמות כזו של "מגוייסים פעילים", במשך תקופה ארוכה, ייתכן אפילו 2-3 שנים. זאת כול עוד כמות האבדות שנגרמות לצבא אוקראינה – כמדווח על ידי רוסיה – אינה עולה על כעשרים אלף אנשים בחודש.

הסיבה לכך היא, שגם אם נניח שבאזורים שבשליטת ממשלת אוקראינה נותרו לא יותר מ-25-30 מיליון אנשים, אז אם נפחית מכך מספר נשים, מספר צעירים פחות מגיל 18 ומבוגרים מעל גיל 60, עדיין סביר שקיים מאגר של לפחות 6-7 מיליון אנשים כפוטנציאל "לגיוס".

נכון שרבים נדרשים "לפעילות כלכלית", אבל זו יכולה להמשיך ולקטון ככול שיגדל סיוע כספי לממשלת אוקראינה שיאפשר ייבוא של מוצרים. אפילו לחם וחלב מפולין ורומניה.

זה עלול לגרום לשעון לתקתק עבור השלטון ברוסיה.

כי בעוד שהנשיא פוטין התייחס למגבלה דמוגרפית באוקראינה, קיימת גם מגבלה דמוגרפית ברוסיה.

זו הנכונות של ציבור ברוסיה להמשיך בלחימה בלי אופק לסיומה, שממשיכה לגרום לאבדות בצבא רוסיה וגם לאוכלוסיה אזרחית במערב רוסיה.

לכן אלא אם תוכפל ואפילו תשולש כמות האבדות שנגרמות לצבא אוקראינה מדי חודש, ייתכן שהשעון יתקתק לשלטון ברוסיה.

אבל הכפלת/השלשת כמות האבדות שנגרמות לצבא אוקראינה, אינה אפשרית בצורת הלחימה הנוכחית שמנהל צבא רוסיה באוקראינה. בצורת הלחימה הנוכחית של צבא רוסיה, כמות האבדות של צבא אוקראינה נקבעת בעיקר בצורת הלחימה של צבא אוקראינה. לפי מה שנראה כעת, הוא עבר לנהל לחימה לאורך חזית ארוכה עם יחידות קטנות – כמו פלוגה וגם פחות מכך. ייתכן שבצורת לחימה כזו לא תהיה לו מגבלה דמוגרפית במשך תקופה ארוכה. (אלא אם תהיה "התקוממות" באוקראינה.)

לכן השעון יתקתק לשלטון ברוסיה – לקבל החלטה לשנות את צורת הלחימה של צבא רוסיה וגם את השטח הגאוגרפי שבו מתנהלת הלחימה.

זה אומר לכבוש עוד שטחים גדולים באוקראינה.

ככול שצבא רוסי יתקדם מערבה, השלטון ברוסיה לא ירצה שתישאר בשטחים אלו אוכלוסיה עויינת לרוסיה. הוא גם לא ירצה להיות אחראי לכלכל אותם!

לכן לא יהיה מנוס מתמונות של שיירות פליטים שנעים לפולין ומשם לגרמניה.

כבר התייחסנו למשמעויות הפוליטיות של "תמונות" כאלו וההשלכה מכך על מועד סביר לתחילת הופעת תמונות כאלו.

אחרת, עלולה להיווצר בעיה דמוגרפית ברוסיה.

או שהשלטון ברוסיה יודיע "ניצחנו" ויפסיק את הלחימה. אבל הוא אינו יכול לעשות זאת בצורה חד צדדית. זה אינו כמו לתת הוראה להוציא צבא אמריקאי מוויטנאם/מאפגניסטן.

אז עלולה להיות "סכנה פוליטית" ברוסיה, שישאלו "בשביל זה נלחמנו?!”

לכן, למרות מה שנראה שנשיא רוסיה עדיין מקווה, שמגבלה דמוגרפית באוקראינה "ועייפות במערב" מאספקת נשק לאוקראינה, יביאו לסיום הלחימה שם, הוא עלול להתבדות ואז השעון יתקתק ברוסיה לקבלת החלטות.

כבר כתבנו שסביר שהמועד לכך תלוי בכמות "ייצור צמיגים", יצור מטוסים אזרחיים ועוד ברוסיה. כמו גם בסכום הייצוא מהודו לרוסיה.

תיק תק, תיק תק.

“התקתוק" הזה הוא גם "תקתוק" לפעילים בשוקי הון. ככול שהוא ילך ויגבר, תגדל התלות של מה שקורה בשוקי הון "במערב", לקיומה של "המסורת", כמתואר בחוברת הקודמת. כיוון שמתקרבים לתחילת "שנת בחירות" בארה"ב, המשמעות יכולה/עלולה להיות קביעת שיא חדש בהפעלת "המסורת" על ידי נשיא אחד – באפגניסטן, באוקראינה וייתכן גם בטייוואן. אז "היריבים הפוליטיים" ינסו "לחסל" אותו ואת המפלגה שהוא עומד בראשה.

אם בגלל זה לא יקיימו את "המסורת" או ינסו לדחות את הפעלתה/קיומה, זה עלול להיות מלווה בתנודות גדולות מאד בשוקי הון. נראה.

ראו בנספח "אזהרה"לגבי תנועת פליטים מאוקראינה למדינות "המערב”.







עדכון אוגוסט 2023.

מר פוטין נשיא רוסיה אמר לאחרונה כי ככול הנראה, עד סוף שנת 2023, אוקראינה "תמצה" את יכולתה לגייס אזרחים לצבאה. בלוגרים פרו רוסים וגם "מומחים" "במערב", הדגישו לאחרונה, שאוקראינה נאלצת להטיל למערכה נגד צבא רוסיה את "הרזרבה האחרונה" של צבאה.

גם אם הערכות אלו נכונות, יש מקום לשאול "אז מה?"

מה יעשו השלטונות האזרחים והצבאים של רוסיה, כאשר "תמוצה" היכולת של אוקראינה לעשות…

לכאורה יש לכך תשובה אצל בלוגרים "ומומחים". לפי תורה צבאית, כאשר אויב "ממצה את כוחו" בהתקפה, זו העת "להתקפת נגד". דוגמה שמרבים להזכירה, הוא העימות הצבאי של הצבא האדום (ברית המועצות) מול הצבא הגרמני בחודש יולי 1943 במלחמת העולם השנייה קרוב לעיר קורסק ברוסיה. הצבא האדום התכונן במשך חודשים רבים למתקפה של הצבא הגרמני. כאשר מתקפה זו לא השיגה את מטרתה – "חיסול הצבא האדום" באזור זה, הצבא האדום פתח במתקפת נגד והשאר הוא היסטוריה, כולל דגל הפטיש והמגל על בנין הרייכסטג בברלין.

אם כך, "בקרוב" כאשר "ימוצה" כוחו של צבא אוקראינה, הצבא הרוסי יפתח במתקפה משלו. ייתכן שלא תסתיים לפני שיגיע לאזור האורות האדומים בקופנגהגן. כך לפי בלוגרים.

אולי.

אולי יש מטרה/תקווה אחרת לשלטון ברוסיה. אולי הם מקווים, שכאשר יתברר שאין לאוקראינה יכולת צבאית "לשחרר" את השטחים בשליטת רוסיה, "הם" יסכימו "לנהל מו"מ שמתחשב בדרישות הבטחוניות של רוסיה"?

לדוגמה, זה מה שעשה השלטון בפינלנד "במלחמת החורף" בשנת 1939-40. אחרי שתחילה הצליחו לבלום את ההתקדמות של הצבא האדום בשטחה של פינלנד, ברית המועצות הטילה למערכה כוחות צבא גדולים, שהתחילו להסיג לאחור את צבאה של פינלנד. אז השלטון בפינלנד, במקום להמשיך במלחמה תוך כדי הריסתה של פינלנד, הסכים למו"מ – למעשה לקבל את דרישותיה של ברית המועצות.

אולי זו תקוות השלטון ברוסיה? כלומר, אחרי "המצוי", "ישארו לשבת במקום" ויחכו לנכונות לקיים מו"מ?

מדוע? כי אינם מסוגלים – מנטלית – רגשית – לכבוש את כול שטחה של אוקראינה ולמעשה להחריב את מערב אוקראינה ולסלק משם 10-15 מיליון תושבים? אולי כי הם חוששים שבמקרה כזה, ארגון נאטו – ארה"ב – יתערבו ישירות במלחמה עם רוסיה? או כי הם חוששים שבמקרה כזה, "כולם" יפסיקו לסחור עם רוסיה?

כמו שנאמר למעלה במאמר, יצטרכו לקבל החלטות קשות. אחרת, הציבור ברוסיה יגיע למסקנה שאין תוחלת בהמשך הלחימה באוקראינה, בצורה שזה נעשה כעת.

נראה שבלוגרים פרו רוסים כבר מגיעים למסקנה כזו. מאבדים סבלנות עם דיווחים יומיים בנוסח "הדפנו כך וכך התקפות של צבא אוקראינה, השמדנו כך וכך טנקים וכדומה…". לכולם ברור שכך אין מנצחים במלחמה. אלא אם אין כוונה כזו. הכוונה היא למשוך זמן ואז לנהל מו"מ על…

נציין שעד כה, "המבצע הצבאי המיוחד" של רוסיה באוקראינה, אינו בגדר "הצלחה" למיליוני תושבים רוסים ממזרח אוקראינה. רבים מהם נאלצו לעזוב את הישובים שלהם ולעבור לשטחה של רוסיה. ישובים רבים נהרסים במהלך הלחימה – שעל הקרקע – עד כה, מתנהלת רק בשטחה של מזרח אוקראינה. כמו כן גם לתושבי ישובים ברוסיה, סמוך לגבול עם אוקראינה, נגרמות אבדות בנפש ופגיעה ברכוש. עבורם, מספר טנקים גרמנים וכלי רכב משורינים אמריקאים שהושמדו בלחימה, אינו בגדר "הישג". הם צריכים לראות שהם יכולים לחזור "לחיים נורמלים". כך גם מאות אלפים שגויסו לצבא הרוסי.

לכן, סביר שבתוך 3-4 חודשים, כאשר "ימוצה"…, השלטון ברוסיה יצטרך לתת תשובה לשאלה "ואז מה?"

בזמן שאנחנו מחכים לראות האם

יתחיל במסע עד רובע האורות האדומים בקופנהגן, נזכור את

https://www.youtube.com/watch?v=c5rahcyfYLs






עדכון נובמבר 2023

ראו המאמר "מה תעשה רוסיה" בחוברת למשקיע 26-11-2023.