רוסיה – מחכים "למהירות מילוט" מסנקציות.

חוברת למשקיע 23-7-2023.

תקציר: "מהירות מילוט" היא המהירות שיש להקנות "לגוף" כדי שלא יושפע מכוח הכבידה – גרביטציה – של כדור הארץ. דהיינו יוכל "לשייט בחלל". ברוסיה נעשות פעולות בהרבה תחומים כדי להשתחרר/להקטין מהשפעת סנקציות שהוטלו עליה. למשל, הקמת מפעל ליצור "משהו". בשלב מסוים אפשר להניח שמפעל כזה "יצא לדרך". כלומר, ייצר את מה שמצפים ממנו לייצר. למשל, מטוסים לתעופה אזרחית. אז השלטונות יכולים לפעול תחת הנחה שסנקציות לא תשבשנה את הפעילות הכלכלית המקומית. לפעול – ביחוד בצורת הלחימה באוקראינה, בלי לחשוש שבתגובה לכך תוטלנה סנקציות שתשבשנה את הפעילות הכלכלית ברוסיה. לכן, סביר שכאשר יתקרבו ברוסיה "למהירות מילוט" מסנקציות – לפחות בתחומים איסטרטגים לכלכלה – יוכלו לקבל החלטות לגבי צורת המשך הלחימה באוקראינה. שם בשלב ראשון?!



המאמר:

“מהירות מילוט" היא המהירות המזערית שבה צריך לנוע "גוף", כדי "להימלט" מהשפעת "כוח הכבידה" "מגורם" כלשהו. למשל כדי "שגוף יוכל "להימלט" מכוח הכבידה של כדור הארץ היא כארבעים אלף ק"מ בשעה. (התנצלות בפני "יודעי דבר" על "ההסבר" הפשוט הזה.)

כלומר, אם "לגוף" תהיה מהירות כזו (“וכיוון" מתאים), הוא יוכל "להימלט" מכדור הארץ ולהמשיך לנוע ביקום. המהירות הנדרשת הזו תלויה במסה של "הגורם" ממנו רוצים "להימלט". למשל, כדי "להימלט" מכוח הכבידה של הכוכב "שמש", נדרשת מהירות של יותר משני מיליון ק"מ בשעה. זאת בגלל שהמסה של השמש גדולה פי כמה מונים מזו של כדור הארץ.

אחרי "שנמלטים" מהשפעת כוח הכבידה של "גורם", אפשר לנוע "בחלל". תיתכנה תקלות בהמשך "המסע". אולם כדי "להתחיל במסע" , יש צורך להשקיע אנרגיה שתקנה "לגוף" את "מהירות המילוט". בטילים שמשוגרים לחלל, האנרגיה מופקת בעיקר מדלק נוזלי "שהשריפה" שלו יוצרת "תנועה" “במהירות מילוט".

עד פה "פיזיקה" ברמה מזערית.

“מודל הסנקציות" שהוטלו על רוסיה, נועד ליצור "כוח כבידה", שישתק את "תנועת הכלכלה" הרוסית. יש הבדל בין "כוח הכבידה" שנוצר על רשת המבורגרים של מקדונלד "וכוח הכבידה" שנוצר על סקטור תעופה אזרחית ברוסיה.

“המסה" של סנקציות על רשת המבורגרים היא הרבה יותר קטנה מזו של סנקציות על סקטור תעופה אזרחית. לכן, נדרשה "מהירות מילוט" נמוכה יחסית, כדי שרשת המבורגרים "תימלט" מהשפעת הסנקציות שהוטלו על רוסיה. כלומר, נדרשה השקעת "אנרגיה" נמוכה יחסית לעומת זו שנדרשת בסקטור תעופה אזרחית. לכן, רשת המבורגרים רוסית כבר נעה "בחלל", אחרי "שנמלטה" מהשפעת סנקציות שהוטלו על רוסיה.

לא כך הוא המצב בסקטור תעופה אזרחית, בסקטור ייצור רכב ועוד. ככול "שהמסה" של סנקציות על סקטור מסוים גדולה יותר, נדרשת "מהירות מילוט" גדולה יותר – נדרשת השקעת "אנרגיה" גדולה יותר – וסביר שגם זמן רב יותר כדי להשתחרר מהשפעת סנקציות.

התייחסנו כבר לסקטור תעופה אזרחית ברוסיה. אפשר לראות עד כמה סקטור זה היה/הינו חשוף לסנקציות בקישור למטה למאמר (מתורגם לאנגלית) שמתאר עד כמה "מטוס רוסי", למעשה אינו מטוס "רוסי". (אם מופיע ברוסית, הקליקו על אפשרות תרגום לאנגלית.)

שימו לב! לחיצה על הקישור למטה, תוציא אתכם מאתר זה. כאמור בתנאי שימוש וגלוי נאות – סעיף 7 – לאתרים כאלו יש מדיניות פרטיות משלהם.

https://readovka.biz/revival-of-russian-aviation

מצב דומה היה/קיים בתעשיית ייצור רכב ברוסיה. היו הרבה מפעלים של חברות "מערביות" שלמעשה הפעילו קוי הרכבה של רכבים מפריטים שיובאו "מהמערב" או שיוצרו ברוסיה במפעלים בבעלות חברות "מהמערב". אלו "נטשו" את רוסיה כחלק "מסנקציות".

בדומה לייצור מטוס אזרחי, גם ייצור רכב "רוסי", מצריך ייצור עצמי של פריטים.

למשל כאלו שנדרשים מסיבות "בטיחות", כמו מערכות ABS (למניעת "נעילת גלגלים בזמן בלימת חירום".)

היו הרבה מאמרים "במערב" שלעגו לרוסים, שתעשיית הרכב שלהם "חזרה לשנות השמונים של המאה הקודמת" – בלי כריות אוויר ועוד.

מה עשו ברוסיה?

ראשית, בטלו את החובה לצייד רכב חדש "בפריטי בטיחות" מסוימים.

שנית, הקימו/הפעילו מפעלים מקומיים לייצור פריטים כאלו. למשל ABS.

ואז שוב הוטלה חובה לכלול אותם בייצור של רכב חדש.

כלומר, במוצר זה הגיעו ברוסיה "למהירות מילוט" מהשפעת סנקציות. כמו ברשת המבורגרים.

חשוב להדגיש שני פרטים "שמומחים" מטעם עצמם "במערב" מתעלמים מהם.

ראשית, נכון שגם אחרי שמגיעים "למהירות מילוט", תיתכנה תקלות בהמשך "המסע". אולם, החלק העיקרי כבר הושג: היכולת "להימלט" מהשפעת סנקציות במוצר/תחום מסוים.

למשל, במפעל שמייצר ABS אין מחכים לראות שאכן ייצר 800 אלף או מיליון ומאתיים אלף יחידות בשנה. העיקר שהוא מתחיל לייצר בכמות כזו שהשלטונות יכולים לשוב ולחייב הכללת פריט כזה בייצור של רכב חדש.

כך יקרה גם לגבי ייצור מטוסים אזרחיים. אם אכן בשנת 2024 יגיעו "למהירות מילוט", כך שמייצרים 50 מטוסים בשנה, לא יחכו לראות שייצרו 500 מטוסים, כדי להחליף את כול מטוסי בואינג ואירבוס לטווח בינוני ברוסיה.

כלומר, אחרי שיגיעו "למהירות מילוט", זה יאפשר לשלטונות ברוסיה, להניח שמשתחררים "מכוח הכבידה" של סנקציות (בסקטורים "אסטרטגים"), ויוצאים למסע "בחלל".

לפי ההשערה הפרועה שלנו, זה יאפשר לשלטונות ברוסיה, להחליט על השלב הבא בלחימה באוקראינה וייתכן מעבר לה – בלי לחשוש מהשפעת "כוח הכבידה" של סנקציות.

בהמשך "נסביר" מדוע סביר לצפות לכך כבר בעוד 3-4 חודשים.

פרט נוסף "שמומחים" “במערב" מתעלמים ממנו, הוא שרוסיה אינה מדינה "קומוניסטית".

באתר globaltimes.cn שמזוהה עם השלטון בסין, הופיע לפני כחודשיים מאמר שהתייחס "לאיומים" של ארה"ב על כלכלת סין. שני דברים עיקריים נכתבו בו:

ראשית, הודגש שסין אינה "ברית המועצות". כלומר, יש במשק בסין מרכיב חשוב של פעילות סקטור פרטי שמונע על ידי "תמריץ רווח". כמו במשקים "קפיטליסטים". לכן, מי שסבור שארה"ב "תגבר" על סין כמו "שגברה" על ברית המועצות (באמצעות "כלכלה חופשית"), שוגה באשליות.

שנית, בכול מלחמה של סין עם ארה"ב באזורים שסמוכים לסין, הצבא הסיני ינחיל תבוסה מוחצת לצבאה של ארה"ב! (במלחמה "קונבנציונלית"). כבטוי שגור "באמריקאית" “נאמר" במאמר make my day, כלומר "בואו נראה אתכם".

כפי שכבר נכתב, ההסתלקות של חברות "מערביות" מרוסיה ואיסור על ייצוא מוצרים לרוסיה, גרמו ברוסיה לתופעה "קפיטליסטית", שבה יזמים מקומיים (וגם זרים) מחפשים "הזדמנות להרוויח", על ידי כך שהם מחליפים את הפעילות של חברות "מערביות".

השלטונות מעודדים פעילות כזו, בייחוד בסקטורים "אסטרטגים". חלק מזה נעשה באמצעות חברות פרטיות. השלטון ברוסיה – בייחוד הנשיא פוטין – מדגיש את הצורך לשמר את הפעילות של חברות פרטיות – גם זרות – ברוסיה.

הבנק המרכזי של רוסיה הציע (וכך נעשה) לחייב את אלו שקונים את הנכסים/פעילות של חברות זרות "שנטשו", להנפיק 20 אחוזים ממניות חברות אלו בבורסה ברוסיה.

ברור שבתחום חשוב מאד מבחינה אסטרטגית, כמו תעופה אזרחית, חלק עיקרי בפעילות להגיע "למהירות מילוט", נעשה על ידי חברות גדולות בשליטה ממשלתית. כמו חברות לייצור נשק בארה"ב, שלכאורה הן חברות "פרטיות", שהלקוח העיקרי שלהן היא ממשלת ארה"ב.

אם כך לפי "מודל קפיטליסטי", היכן "שיש אפשרות לרווח", תהיה יוזמה פרטית לספק ביקושים. ההון שנדרש לכך יימצא בתחליף לקניית קבוצות כדורגל "במערב" וכדומה. אם יהיה צורך גם בהטלת מגבלות על ייצוא הון מרוסיה. בייחוד על ידי אלו שבתקופת "ההפרטה" השתלטו על נכסי מדינה – ועוסקים בעיקר בייצוא של מחצבי טבע.

אם כך, מחכים להגיע "למהירות מילוט", בייחוד בסקטורים "אסטרטגיים".

אז אפשר יהיה להעמיד במבחן את "המסורת" לפיה נוהגים פוליטיקאים בארה"ב.

מתי? לקראת סוף שנת 2023. מדוע אז?

שתי סיבות. ראשית, כי ייתכן שברוסיה יגיעו "למהירות מילוט" מסנקציות.

שנית, כי אז תתחיל "שנת בחירות בארה"ב".

“תגלית" ייחודית שלנו: שנת 2024 – לפי "הלוח" שנהוג "במערב" – תתחיל בעוד פחות מששה חדשים!