סימון v לפני כיבוש כול אוקראינה.

חוברת למשקיע 25-6-2023.

תקציר: כתבנו כבר על "השערה פרועה" שלנו שאופי הפעילות הצבאית של רוסיה בשטחה של אוקראינה קשור להתקדמות של רוסיה בהחלפת יבוא של מוצרים "מהמערב" בייצור מקומי ובסחר עם מדינות "ידידותיות”. גם בביסוס קשרי מסחר ויחסים דיפלומטיים עם מדינות "ידידותיות”…כיבוש כול אוקראינה..תגובות לפעולה אפשרית כזו, מצדן של מדיניות "ידידותיות" לרוסיה וההשפעה של תגובות כאלו על מצבה הכלכלי והצבאי של רוסיה. כמו גם על מצבה הדיפלומטי. חשוב מבחינתה של רוסיה, “שלחצים" כאלו, אם וכאשר יקרו, זה יהיה כאשר הצליחה להחליף חלק משמעותי/חשוב מייבוא של מוצרים לרוסיה בייצור מקומי. כמו כן כאשר כבר יש לה יחסי מסחר משמעותיים עם מדינות "ידידותיות". זה יאלץ מדינות כאלו לשקול נזקים כלכליים שעלולים להיגרם להן מסנקציות כלכליות מצד "המערב", לעומת נזקים כלכליים שעלולים להיגרם להן אם ינתקו יחסי מסחר עם רוסיה. למשל הודו…



המאמר:

כתבנו כבר על "השערה פרועה" שלנו שאופי הפעילות הצבאית של רוסיה בשטחה של אוקראינה קשור להתקדמות של רוסיה בהחלפת יבוא של מוצרים "מהמערב" בייצור מקומי ובסחר עם מדינות "ידידותיות”. גם בביסוס קשרי מסחר ויחסים דיפלומטיים עם מדינות "ידידותיות”.

זה נדרש כיוון "שתמונות" של מיליוני תושבים נמלטים מאוקראינה, ככול שצבא רוסי יתקרב לגבולות של אוקראינה עם פולין ורומניה, תגרומנה ללחץ אדיר "מהמערב" על מדינות "ידידותיות" להפוך למדינות "עוינות" לרוסיה.

“חיזוק" “להשערה פרועה" זו יש במאמר שפרסם פר’ Sergey Karaganov ותרגום לאנגלית שלו פורסם באתר RT שמזוהה עם השלטון ברוסיה.

קישור למאמר באנגלית למטה:

שימו לב! לחיצה על הקישור למטה, תוציא אתכם מאתר זה. כאמור בתנאי שימוש וגלוי נאות – סעיף 7 – לאתרים כאלו יש מדיניות פרטיות משלהם.

https://w/ww.rt.com/russia/578042-russia-nuclear-weapons

הכותרת של המאמר: בשימוש בנשק גרעיני, רוסיה יכולה למנוע מהאנושות שואה עולמית.

הכותב מתייחס למצב שבו רוסיה תיקלע "למלחמת התשה" ממושכת עם "המערב", שבו הוא ימשיך לספק סיוע צבאי וכלכלי לאזור שיישאר "כאוקראינה" ואלו ימשיכו "להתיש" את רוסיה.

לדעת כותב המאמר, כדי לגרום למנהיגי "המערב" לחדול "ממלחמת התשה" ברוסיה, שעלולה להיגרר לחילופי "מהלומות גרעיניות" בין רוסיה וארה"ב – שואה עולמית – סביר יהיה שרוסיה תשתמש בנשק גרעיני במהלומות על כמה אזורים נבחרים במדינות אירופה.

זאת כדי "לשכנע" את המנהיגים של מדינות באירופה, להפסיק להשתתף "במלחמת התשה" ברוסיה בהובלת ארה"ב.

איננו רוצים "להעמיק" בתוכן דברים אלו. יש לציין את העובדה, שאתר רוסי (כאילו "רשמי") נותן מקום לדעה כזו (של אדם מכובד בהיררכיה הרוסית). כמו כן המשיך "בהצפה" של נושא זה, על ידי פרסום מאמרים ודעות של כאלו (ברוסיה) שמתנגדים לגישה כזו. כמו גם להרבה דעות של קוראים בעד – נגד במדור תגובות למאמרים אלו. בעיקר תגובות בעד.

מה שלדעתנו ראוי לציין במאמר זה, הוא המקום הנרחב שכותב המאמר מקדיש לתגובות לפעולה אפשרית כזו, מצדן של מדיניות "ידידותיות" לרוסיה וההשפעה של תגובות כאלו על מצבה הכלכלי והצבאי של רוסיה. כמו גם על מצבה הדיפלומטי.

הוא דן בכך בהרחבה – בגלל ההשפעה של תגובות כאלו על החלטה לפעול בדרך כזו.

החשיבות שהוא מייחס לתגובות אפשריות כאלו, רלבנטית גם במקרה שרוסיה תגיע למסקנה שאין מנוס מלכבוש את כול שטחה של אוקראינה. פעולה שקרוב לוודאי תגרום למנוסה של מיליוני תושבים, בייחוד מהאזורים מהעיר קייב ומערבה עד הגבול עם פולין.

ייתכן גם להרס נרחב באזורים אלו, כמו שנגרם עד כה באזורים במזרח אוקראינה שסופחו לרוסיה.

אלו "לא יצטלמו טוב" בכלי תקשורת "במערב". סביר שיביאו ללחץ אדיר מצד "המערב" על מדיניות "ידידותיות" לנתק כול קשר עם רוסיה. לחץ שעלול להיות מלווה באיומים בסנקציות חריפות (בייחוד בקשרי מסחר) על מדינות שלא תשתפנה פעולה בענין זה.

לכן חשוב מבחינתה של רוסיה, “שלחצים" כאלו, אם וכאשר יקרו, זה יהיה כאשר הצליחה להחליף חלק משמעותי/חשוב מייבוא של מוצרים לרוסיה בייצור מקומי. כמו כן כאשר כבר יש לה יחסי מסחר משמעותיים עם מדינות "ידידותיות". זה יאלץ מדינות כאלו לשקול נזקים כלכליים שעלולים להיגרם להן מסנקציות כלכליות מצד "המערב", לעומת נזקים כלכליים שעלולים להיגרם להן אם ינתקו יחסי מסחר עם רוסיה.

למשל הודו.

דווח שחברות בהודו כעת מייבאות כשני מיליון חביות נפט ביום מרוסיה. זאת לעומת כמות אפסית לפני שנת 2022. כלומר, כשבע מאות מיליון חביות נפט בשנה.

אומרים שזה קורה כיוון שרוסיה מוכרת להודו נפט במחיר שנמוך ב-15-20 דולרים לחבית, מהמחיר שהייתה צריכה לשלם עבור יבוא נפט ממקור אחר – סביר שממדינות במפרץ הפרסי – שמחירו כעת כ-75 דולרים לחבית.

בהנחה שמחיר היבוא מרוסיה להודו הוא 55-60 דולרים לחבית, מדובר בהוצאה שנתית על יבוא נפט מרוסיה בסכום של כ-40 ביליון דולרים.

מדווח שיבואנים בהודו – בתי זיקוק – משלמים עבור הנפט ברופיות (מטבע הודי) ולרוסים יש קושי להשתמש בסכומים שנצברים ברופיות למימון יבוא לרוסיה.

זה מובן, כי כלל יצוא סחורות מהודו הוא פחות מחמש מאות ביליוני דולרים בשנה. (מלבד יצוא גדול של "שירותים".)

אם מחר יפסק יבוא נפט מרוסיה להודו – יש אפשרות להחליפו ביבוא ממדינות במפרץ הפרסי. סביר שבמחיר הרבה יותר גבוה! לא רק בגלל ביטול "ההנחה" במחיר על יבוא מרוסיה, אלא גם בגלל עלייה שעלולה להיות במחיר הנפט בעולם, אם ייפסק כול יצוא הנפט מרוסיה!

כלומר, עלייה בהוצאות יבוא נפט להודו של לפחות 10-15 ביליון דולרים בשנה.

אולם "המכה הכלכלית" תהיה הרבה יותר גדולה, אם יצוא הסחורות מהודו לרוסיה יגדל לעשרות ביליוני דולרים בשנה. זה אינו קל. זה מצריך יוזמות של אנשי עסקים רוסים והודים. צריך גם לזכור שיצואנים מהודו צריכים להתחרות ביצואנים מסין ואלו מגדילים מאד את היצוא לרוסיה. ייתכן שאפשר יהיה להגדיל ייצוא שירותים מהודו לרוסיה – כמו שירותי תוכנה. ייתכן שתוקמנה חברות במטרה לאפשר עקיפה של מגבלות ייצוא "מהמערב" לרוסיה – ייבוא להודו ומשם ייצוא לרוסיה.

כול אלו מצריכים זמן. ככול שיגדל ייצוא מהודו לרוסיה, ייוצר אינטרס כלכלי בהודו לא רק שלא להקטין ייבוא נפט מרוסיה, אלא גם שלא להפסיק ייצוא לרוסיה. “אינטרס" כזה יכול להסתכם בהרבה עשרות ביליוני דולרים בשנה!

למה שהודו במצב כזה "תתנדב" להשתתף בסנקציות על רוסיה, בגלל 10-15 מיליון מתושבי אוקראינה שינוסו לפולין ומשם לגרמניה? מי יפצה אותם על "התנדבות" כזו?!

לגבי סין הסכומים יכולים להיות מאות ביליוני דולרים בשנה. כבר כעת היבוא של סין מרוסיה (בעיקר מוצרי אנרגיה) מסתכם בכמאה ביליון דולרים בשנה וכך גם סכום היצוא מסין לרוסיה. סכומים אלו הולכים וגדלים!

בנוסף לכך, לגבי סין קיים גם שיקול של "ביטחון" במקור אספקה (מרוסיה) של אנרגיה! נפט וגז. כמויות שעשויות לגדול מאד בשנים הקרובות.

למה שסין "תתנדב" להשתתף בסנקציות על רוסיה? יאיימו להפסיק ייבוא ממנה? מאין ייבאו? בייחוד במחירי היצוא מסין! גם יפסיקו לייבא מוצרי אפל מסין? ואפל תפסיק למכור בסין בסכום של 50-70 ביליון דולרים בשנה?! ומי ערב לסין, שלמרות "מתקפת החיוכים" כלפיה כעת מצד הממשל בארה"ב, זה לא "יתהפך עליה" אחרי הבחירות בארה"ב בנובמבר 2024?!

כך גם לגבי טורקיה. ברזיל. איראן. ואפילו ערב הסעודית "וחברים" במפרץ הפרסי. ועוד. למשל פקיסטן, אינדונזיה ואפילו ווייטנאם. ודרום אפריקה ואפילו מצרים.

ככול שעובר זמן ומתהדקים קשרים כלכליים ודיפלומטים של רוסיה עם מדינות "ידידותיות", סביר שתקטן נכונות מצדן להשתתף בסנקציות על רוסיה, אם וכאשר זו תחליט לכבוש את כול אוקראינה.

זה גם מתבטא בסימון v על ידי מנהיגים במדינות כאלו, בניסיונות שלהם להביא להסדר בעימות בין רוסיה ואוקראינה.

סין שלחה נציג להסתובב "באזור”. כעת נציגים מאפריקה הסתובבו "באזור”. הייתה הצעה מאינדונזיה. כך גם מברזיל. כול אלו מסמנים v כך שלא יטענו נגדם "למה לא מנעתם את…" והם יאמרו ניסינו ולא רצו להקשיב לנו. "אנחנו לא אשמים במה שקורה ולא צריכים לספוג נזק כלכלי בגלל מה שקורה".

אז מסמנים v.

גם ברוסיה צריכים לסמן v בתחומים רבים.

למשל בייצור מקומי של צמיגים, אחרי שעזבו כול החברות "מהמערב" שעסקו בכך ברוסיה. זה יסתייע אם יחזור לגדול ייצור מקומי של מכוניות ברוסיה, שהרי יש צורך בצמיגים במכוניות חדשות.

כך גם גידול בייצור מקומי של מטוסי נוסעים. ושל שירותי תחזוקה למטוסים. גם בייצור מקומי של טורבינות שנדרשות בייצור של גז נוזלי לצורכי יצוא. ומכליות להובלת גז כזה. ואוניות להובלת תבואות. וזרעים שנדרשים לגידולים חקלאיים. ואפילו מוצרים מטיטניום שנדרשים בניתוחים אורטופדיים.

לכול אלו נדרשה ראשית כול "הפיכה מנטלית" של העוסקים בכך ברוסיה בסקטור הפרטי ובמנגנון הממשלתי. להבין "שזה אינו זמני". ולהבין שנוצרו הזדמנויות עסקיות בחלל שנותר עם הסתלקותן של חברות "מערביות" מפעילות ברוסיה והגבלות על יצוא לרוסיה.

סביר "שהאסימון נפל". עובדה שנמצאו ברוסיה קונים למפעלים לייצור צמיגים שהיו שייכים לחברות כמו מישלין, נוקיאן וברידג’סטון. כמו גם למפעלים להרכבת רכב של חברות "מערביות". כמובן גם לסניפים של מקדונלד.

אם מישהו אינו מוכן להסתפק בתחליף קוקה קולה רוסי הוא יכול לקנות את המשקה המקורי. הכיצד? ייבוא ממפעל קוקה קולה בפולין.

אם כך ככול שיסמנו יותר v ביחסים עם מדינות "ידידותיות" ובייצור מקומי ברוסיה, יגדל הסיכוי שתתקבל החלטה לכבוש את כול אוקראינה.

מה יהיה סימן צבאי שכך עומד לקרות?

שימו לב שמזה כחודשיים, פסקו מצדה של רוסיה, התקפות טילים על תשתיות לייצור חשמל באוקראינה.

מדוע?

ג’ון הלמר באתר Dances with Bears – “אתר רוסי" – קישור למטה:

שימו לב! לחיצה על הקישור למטה, תוציא אתכם מאתר זה. כאמור בתנאי שימוש וגלוי נאות – סעיף 7 – לאתרים כאלו יש מדיניות פרטיות משלהם.

https://johnhelmer.net/

אחרי שהתחילו התקפות כאלו לפני 8-9 חודשים, העריך אז שמטרת התקיפות אינה להשבית לחלוטין את ייצור החשמל באוקראינה, אלא לאפשר לרוסים "ללמוד" את מערכת החשמל באוקראינה ויכולות השיקום שלה, אם אלו תותקפנה במטרה להשבית אותן. אמר אז שהשבתה מוחלטת שלהן תקרה כאשר יוחלט על כיבוש שטחים נוספים באוקראינה, לפחות עד נהר הדנייפר סמוך לעיר קייב.

כאשר אין חשמל לתקופה ארוכה, קשה/בלתי אפשרי לחיות בצורה "נורמלית". בייחוד תחת מערכת שלטונית "מסודרת". אבל זה אינו בלתי אפשרי עבור פרטים שרוצים להישאר בשטח כזה. ראו את התושבים באזור דונבס ובעיר מריופול שנשארו בבתים שלהם, בלי חשמל, מים, תרופות ובקושי מזון. הם חיכו לצבא הרוסי.

אבל אם יהיה מצב "בלי חשמל" וידיעה ברורה שצבא רוסי מתקדם מהר לאזור כזה, אז אלו שאינם רוצים "לחכות לצבא רוסי", יעדיפו לעזוב את מקומות הישוב שלהם. זאת גם בגלל חשש שיהרסו בלחימה, כמו שקורה באזור דונבס.

לכן, השבתה כללית של מערכת לייצור חשמל באזור מסוים, יש בה לא רק "היגיון צבאי", אלא גם כדי לעודד תושבים "שלא רצוי שיישארו" באזור מסוים, שיחליטו לעזוב אזור כזה.

זאת כאשר יווכחו שצבא רוסי עומד להגיע בקרוב למקום ביישוב שלהם.

לכן סביר שחידוש התקפות על מערכת לייצור חשמל באוקראינה – באזור מסוים ו/או בכול אוקראינה – מרכז ומערב – עלול להיות סימן שתהיה מערכה צבאית לכיבוש מהיר של אזורים אלו.

כאמור למעלה כאשר יסומנו "מספיק" v.

מתי?

לפי השאלות שהובאו למעלה, ושלנשיא פוטין לא היו תשובות מלאות עליהן – ילך ויגדל הסיכון הפוליטי לשלטון ברוסיה, ככול שתימשך תקופה שבה ציבור ברוסיה, אינו רואה אופק לסיום הלחימה.

אז יגבר לחץ ברוסיה להחליט שסומנו מספיק v.

ייתכן שלקראת תחילת חורף 2024. רבעון אחרון בשנת 2023. זה מועד "מתאים" להשבתת כול מערכת החשמל באוקראינה. זו גם תקופה של אי ודאות לגבי כמות צריכת גז בשוק המשותף בחורף 2024.

זה גם אחרי בחירות בסלובקיה ובפקיסטן שיכולות להחליף את השלטונות הנוכחיים שם – שנוטים "למערב". גם קרוב לבחירות בטייוואן שיכולות להביא להמשך שלטון המפלגה שאומרת בגלוי שהיא רוצה עצמאות לטייוואן. כמו כן תחילת מערכת בחירות לנשיאות בארה"ב ורצון להימנע מהסתבכות צבאית שאי אפשר להסביר לבוחרים את הנחיצות שלה.

ושלא נשכח: מתקרבים לבחירות באוקראינה באביב 2024 וגם לבחירות ברוסיה.

התפתחות כזו עלולה לגרום לתנודות גדולות בשוקי הון בדיוק כאשר הבנק המרכזי של ארה"ב אמור להתחיל להוריד הרבה ומהר את שער הריבית. אומנם סביר שאפשר לסמוך על "המסורת". אבל לפני כן לפחות יאמרו "שיטילו סנקציות על כולם".

זה יגדיל את הסיכון בחשיפה לנכסים מסוכנים – כמו מניות, דווקא כאשר אמורה להיות "שמחה" כשהבנק המרכזי של ארה"ב יפעל כצפוי ממנו – להוריד הרבה ומהר את הריבית.

הוכח היסטורית כי כאשר אין "שמחה" בשוקי מניות בתקופת בחירות בארה"ב, זה מזיק לפוליטיקאים בשלטון. לכן, בהיותם מודעים לכך, הם יעדיפו לקיים "מסורת" ולא להגיב על פעילות צבאית באוקראינה בהטלת סנקציות על "כולם".

שהרי לפוליטיקאים כעת בשלטון בארה"ב יש מטרה חשובה להצלת המין האנושי משואה: השלטת מערכת כלכלית של "אנרגיה ירוקה". זה יותר חשוב ממקום מושבם של 10-15 מיליון מתושבי אוקראינה.

לכן, זה עשוי/עלול (לפי הפוזיציה של "המתבונן") להיות מועד "מתאים". כלומר בעוד 3-4 חודשים!

או שלא.