חוברת למשקיע 12-5-2024

עורך: ד"ר שמואל גולדמן

הודעה:

מי שרוצה לקבל את חוברת למשקיע ועדיין לא שלח לנו דוא"ל, מתבקש לשלוח לנו דוא"ל לכתובת:

lamfund@gmail.com ולכתוב בשורת הנושא "מבקש/ת לקבל את חוברת למשקיע".

החוברת נשלחת לכתובת הדוא"ל ממנה נשלחת הבקשה אלינו.

מי שמבקש להפסיק לקבל את החוברת בדוא"ל מתבקש לשלוח לנו דוא"ל לכתובת: lamfund@gmail.com ולכתוב בשורת הנושא "מבקש/ת להפסיק לקבל את חוברת למשקיע".

הערה: החוברת הקודמת נשלחה ביום 28 באפריל 2024.

הערה: כדי לשפר את הראות של גרפים מוצע בתוכנת פידיאף להגדיל את התצוגה ל-200%








תוכן החוברת:

ישראל – היסטוריה של "חילוץ בני ערובה".

אוקראינה – מלחמה "מתגלגלת" – עמימות איסטרטגית.

הבנק המרכזי של ארה"ב – אין הפתעות.

מדדי מניות- שערי ריבית – זהב.

עדכון – 10-5-24.







ישראל – היסטוריה של "חילוץ בני ערובה".

8-5-1972.

מטוס סבנה בנמל התעופה בן גוריון. ממשלה "שמאלית". לא היו נפגעים בין בני הערובה (“חטופים") בזמן חילוץ. לא היו הפגנות "חטופים עכשיו".

6-9-72.

ספורטאים ישראלים באולימפידה במינכן בגרמניה. ממשלה "שמאלית" בישראל. נסיון החילוץ בידי ממשלת גרמניה. 9 נרצחים בשדה התעופה. לא היו הפגנות בישראל "חטופים עכשיו".

15-5-74.

בישוב מעלות. ממשלה "שמאלית" בישראל. 22 תלמידים נרצחו בזמן ניסיון חילוץ. לא היו הפגנות בישראל "חטופים עכשיו".

4-7-76.

מטוס אירפרנס באנטבה באוגנדה. ממשלה "שמאלית" בישראל. נהרגו 4 אזרחים ישראלים וחייל אחד (יונתן נתניהו הי"ד – אחיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו) בזמן חילוץ. לא היו הפגנות בישראל "חטופים עכשיו".

11-3-78

אוטובוס "הדמים" כביש החוף. ממשלה "ימנית" בישראל. האוטובוס נעצר "בכול מחיר". 35 נרצחים.

12-4-84

אוטובוס קו 300 – “פרשת השב"כ". ממשלה "ימנית" בישראל. חיילת אחת נהרגה מאש המחלצים.

7-10-2023.

מתקפת חמאס על ישראל. ממשלה "ימנית" בישראל. הארוע עדין בעיצומו. גם ההפגנות.

אפשר לראות שממשלות בישראל, “שמאליות" ו"ימניות", לא נרתעו "מנסיונות חילוץ" של בני ערובה, גם כאשר היה כרוך בזה סיכון ניכר לחייהם. זאת גם כאשר "החטיפה" של בני הערובה, לא הייתה חלק ממסע רציחות על ידי החוטפים, כמו שקרה ב-7-10-2024.

יאמרו "זה לא אותו דבר. היום זה ‘מורכב’. צריך לכבוש את כול רצועת עזה וזה כרוך בקורבנות וזה מסכן את חיי החטופים/חטופות והעולם נגדנו" . זה נכון.

גם המבצע הצבאי לשחרור בני הערובה באנטבה באוגנדה היה "מורכב". גם הוא היה כרוך בסיכון גדול לחיי החיילים ובני הערובה. ולא רק זה. גם "לחיי" הפוליטיקאים, ראש ממשלת ישראל מר יצחק רבין המנוח ושר הביטחון מר שמעון פרס המנוח והרמטכ"ל מרדכי גור המנוח ושאר ראשי הצבא. זאת אם נסיון החילוץ היה נכשל ועשרות חיילים ובני ערובה היו נהרגים וייתכן שחיילים היו נשבים בידי צבא אוגנדה. זה הצריך נחישות ואומץ לב של מנהיגים.

תאמרו "זה לא אותו דבר". אז זה לא היה כרוך בסיכון גדול "לעורף" – אם חיזבאללה "יצטרף". גם זה נכון.

כמו הסיכון שהיה נוצר "לעורף" אם מבצע "מוקד" להשמדת חיל האוויר המצרי ביוני 1967 היה נכשל ואם הצבא המצרי לא היה נמלט מסיני. בכול זאת קבלו החלטה לצאת למלחמה.

אולם יאמרו "זה לא אותו דבר והיום זה ‘מורכב’".

אולי המנהיגים מדיניים וצבאיים הם "לא אותו דבר" וגם העם “זה לא אותו דבר”. אם כבר, אז הכול הוא "לא אותו דבר".

מהי המסקנה לגבי תושבי "עוטף לבנון" “שנחטפו" בידי ארגון חיזבאללה והועברו אל מחוץ לבתיהם? מנהיגים שאינם מוכנים לשלוח צבא כדי לנסות לחלץ חטופים בדרום, גם לא ישלחו צבא כדי לחלץ "חטופים" בצפון. בגלל ובגלל ובגלל…

מהי המסקנה לגבי "המרכז"? אם מנהיגי “מרכז" אינם מוכנים להילחם כדי להגן על "קצוות", המלחמה תבוא ל"מרכז". טילים, כתבמים "ושאר ירקות". כמובן שזה יקרה "בהפתעה". כמו תמיד.

מהי המסקנה לגבי פעילות כלכלית ושוקי הון?

תגדל ההעדפה "לנזילות" והרתיעה "מנכסים מסוכנים", שאמורים לשאת תשואה חיובית "בטווח ארוך". זאת אם תשתרש הכרה, כי מה שצפוי "בטווח ארוך", הוא כאמור בפסקה למעלה.

תזכורת: אושיות ביטחון בישראל הבטיחו להחזיר את לבנון לתקופת האבן, אם חיזבאללה יעיז וכך וכך. עד כה, חיזבאללה מעז ומחזיר ישובים ישראלים "בעוטף לבנון" “לתקופת האבן", כאשר בצורה שיטתית, הוא הופך את המבנים בהם, לגלי אבנים ללא שימוש. לאחרונה גם באמצעות כתבמים. זו אינה הפתעה. מה שתהיה הפתעה, אם אושיות ביטחון "יוגלו" מאולפני טלביזיה, כאשר אלו שמנהלים אותם, יגיעו למסקנה, שצדק נשיא ארה"ב לינקולן כאשר אמר "אי אפשר להונות את כול הציבור כול הזמן". אחרת, “יעלם" חלק גדול מקהל הצופים בהם. זה לא יהיה טוב לביזנס שלהם

למה לא עשו?

נשמעות מיני טענות כלפי ההנהגה המדינית/צבאית, “מדוע לא עשו – מדוע אינם עושים כך וכך".

יש מיני תשובות לכך: “בגלל לחץ אמריקאי, בגלל לחץ של הותיקן, בגלל מעשי "מחבלים" שנמצאים בשלטון המדיני/צבאי" וכך עוד כיד הדמיון של "מומחים" למיניהם.

אולם ייתכן שהתשובה היא פשוטה:

כיוון שמדינת ישראל – בתחום הצבאי ובתחום האזרחי – לא הייתה/אינה ערוכה למלחמה!!!

בייחוד לא למלחמה כמו זו שעלולה להיות בגבול הצפוני שלה – בלבנון ועוד.

“ההוכחה" לכך היא פשוטה.

אלו בהווה ובעבר הקרוב, שקבלו את ההחלטות, כיצד להערך לאיום בטחוני באזור שנקרא "עוטף עזה", הם גם אלו שקבלו את ההחלטות כיצד מדינת ישראל תערך – בתחום הצבאי ובתחום האזרחי – לאפשרות של מלחמה בגבול הצפוני – בלבנון ועוד.

אותו מודל "חשיבה" שהיה בבסיס קבלת ההחלטות על ההערכות באזור של "עוטף עזה", סביר שהיה גם בבסיס ההחלטות בתחום הצבאי ובתחום האזרחי, לגבי הערכות למלחמה בגבול הצפוני של ישראל. אלו אותם אנשים. זו אותה צורת "חשיבה".

נכון שהיו פעולות במה שנקרא "מבמ" – המלחמה בין המלחמות. אולם באלו לא היה די כדי להערך למלחמה כמו זו שעלולה להיות "בצפון" וייתכן שגם עם איראן.

זה מסביר את הצורך הדחוף במשלוחי נשק מארה"ב לישראל מיד עם תחילת "מלחמת חרבות ברזל". כיוון שלישראל לא היו חרבות ולא ברזל.

לכן, מה שנראה כלפי חוץ כמו "לא עשו/אין עושים", הוא למעשה "משיכת זמן" כדי להערך למלחמה!!! בתחום הצבאי ובתחום האזרחי.

למשל גידול במלאי פחם במדינה. מה שייתכן ומסביר את ההופעה של "גבעות" שחורות במקומות מסוימים. כך עוד ועוד. בתחום הצבאי ובתחום האזרחי.

או שזה פשוט כיוון "שזה אינו אותו דבר". לא אותם מנהיגים ולא אותו עם.

ימים יגידו.

לפי כמות העיסוק של מנהיגי ארה"ב ומדינות בשוק המשותף "בקטטה השכונתית" באזורנו, נראה כאילו זו מהווה ענין "קיומי" עבורם. כאילו עתידם הפוליטי תלוי בזה.

אולם כמו שארועים מתפתחים כעת במלחמה באוקראינה, יש סבירות גבוהה שכבר בחודש אוגוסט – ספטמבר 2024 – בעוד 3-4 חודשים, מה שיעסיק אותם תהיה המלחמה באוקראינה. ליתר דיוק התוצאות הפוליטיות עבורם, אם יתברר כי "מה שנקרא אוקראינה" – בטוי שגור בידי בלוגרים פרו רוסים – “עברה מהעולם". לפחות כפי שתוארה עד לשנת 2022. זה מה שיעסיק אותם 24/7. שלא לדבר על כך, אם הלחימה באוקראינה תחרוג אל מחוץ לשטחה של אוקראינה, כמו שהשלטון ברוסיה מאיים כעת, אלא אם…

אנו מרחיבים בענין זה, בקטע למטה בחוברת זו.

סביר שאז תעלם חלק מתנועת "התיירות" הנכנסת לישראל ותפחת כמות שיחות הטלפון הבינלאומיות בין ישראל "והגולה".

“ותשקוט הארץ" ויניחו "לקטטה השכונתית" להיות "שכונתית", דהיינו בעמוד 37 בעיתון.

נדע בקרוב מאד!

הוא אינו מעודכן?

מר קדירוב – חובב סוסי מרוץ – מצ’צניה השתתף בטקס ההשבעה של מר פוטין כנשיא רוסיה. ראינו "ציטוט" כאילו אמר "שכעת נכבוש את אודסה וחרקוב ואז נביא את מר זלנסקי – נשיא אוקראינה – ‘לחתום על הסכם’".

האם הוא אינו מודע לכך שהשלטון ברוסיה הוסיף את מר זלנסקי "לרשימת מבוקשים פלילית"?

כמו גם שתוקף כהונתו כנשיא "מה שנקרא אוקראינה", יפוג בחודש מאי 2024? ולא נערכו שם בחירות לכהונת נשיא?!

מה שחשוב בציטוט זה, אם הוא מהימן, היא ההודעה לתושבים בערים אודסה וחרקוב: “תתחילו לארוז", אלא אם אתם רוצים להיות אזרחים רוסים.

זאת כחלק ממליונים שיהפכו להיות "עקורים" באוקראינה. אז "הקטטה השכונתית" באזורנו תדווח בעמוד 37 בעיתון, אם בכלל.

חיזוק לכך היא שמועה שעד כה אין לה אישור, שגנרל סורוביקין מוחזר "מהגלות" לתפקיד צבאי ברוסיה.

נזכיר: הוא פיקד על "המבצע הצבאי המיוחד" של רוסיה באוקראינה. הוא "נעלם" אחרי נסיון ההתקוממות של מר פרוגוזין המנוח בקיץ 2023. הוא תכנן את אסטרטגית "השחיקה" (של צבא אוקראינה), אחרי שהשלטון ברוסיה הבין שזו הולכת להיות מלחמה ארוכה. הוא פינה את תושבי העיר חירסון – יותר ממאה אלף אנשים, כאשר הצבא הרוסי נסוג מהגדה המערבית של נהר דנייפר במחוז חירסון. על שמו נקרא "קו סורוביקין" שהצבא האוקראיני ניסה לפרוץ בקיץ 2023 ונכשל תוך ספיגת אבדות גדולות.

אם אנו זוכרים נכון, לפני זמן רב כתבנו על כך, כי אין זה סביר שהפיקוד הצבאי של רוסיה יוותר על שרותם של מפקדים מעולים כמוהו וגם של גנרל פאלין. החזרתם של גנרלים אלו לתפקידי פיקוד מרכזיים, תורה ככול הנראה שתם מועד "השחיקה" וכי רוסיה מתכוונת להפעיל את הגייסות החדשים שהקימה מאז קיץ 2022, כדי לסיים אחת ולתמיד את קיומם של "הנאצים" באוקראינה.

נזכיר כי כך נהג גנרל אייזנהאור שפיקד על בעלות הברית באירופה במלחמת העולם השנייה. הוא "הגלה" את גנרל פאטון, מפקד שריון מהולל, בגלל תקרית שלו עם חייל באיטליה, לתפקיד של מרצה בארגוני נשים בבריטניה. אחרי פלישת בעלות הברית לצרפת, הוא חזר ונתן לו פיקוד על גייס שהוביל את צבאות הברית עד לברלין בגרמניה.

אם אכן יש אמת בשמועה זו לגבי גנרל סורוביקין וגם לגבי גנרל פאלין, זה מראה שהשלטון ברוסיה מתכונן כבר בקרוב לסיים את "הארוע" באוקראינה.

או שזו סתם שמועה/ידיעה כוזבת. גם אם יתברר שזו רק "שמועה", זה לא ישלול את האפשרות שהשלטון ברוסיה עובר משלב "השחיקה" לשלב "ההתקפה".

ייתכן שדגל רוסי יונף בערים כמו חרקוב ואודסה, לפני שדגל ישראלי "יונף" שוב במרגליות, במטולה ושאר ישובים "בעוטף לבנון".

נדע בקרוב מאד.

עשינו עסק?

בנאום שנשא מר פוטין בטקס השבעתו כנשיא רוסיה, הוא סיים במילים "ביחד ננצח".

איננו יודעים אם משרד הביטחון בישראל אישר את "היצוא הבטחוני" הזה מישראל לרוסיה. אולם אם כבר עושים עסקות בטחוניות עם רוסיה, ייתכן שאפשר יהיה לייבא מרוסיה "פצצות גולשות/קיטים", שהם מרבים לייצר כעת ומשתמשים בהן במלחמה באוקראינה. זאת כתחליף לעסקות נשק "שמעוכבות" על ידי אויב של רוסיה. שהרי עסק צריך להיות משתלם לשני הצדדים. הרוסים קבלו מישראל "ביחד ננצח", ותמורה הולמת לכך יכולה להיות "פצצות גולשות". שהרי יש להם הרבה כאלו. כמו שלנו יש הרבה שלטים "ביחד ננצח". עשינו עסק?

אספקת נרות חנוכה מארה"ב לישראל.

מר ביידן נשיא ארה"ב אומר שהוא מוכן לספק לישראל נרות חנוכה. כלומר, הוא מוכן לספק לישראל פצצות ופגזים, אולם רק אם ישראל לא תשתמש בהם. כמו נרות חנוכה.

זה עלול ליצור בעיה קשה לאינטרסנטים כלכליים בישראל.

שהרי אם אסור לישראל להשתמש בפצצות שמסופקות על ידי ארה"ב, אז אין צורך במטוסים, שמהם מוטלות פצצות כאלו. גם אם משלם המיסים האמריקאי, או יותר נכון הבנק המרכזי של ארה"ב, משלם עבורם.

אם ישראל לא "תקנה" מטוסים מארה"ב, תפגענה ההכנסות של אינטרסנטים כלכליים בישראל שנהנים מעסקות אלו. זאת באמצעות ייצור מכלולים שונים עבור מטוסים אלו וגם בעמלות שהם מקבלים כסוכנים של חברות אמריקאיות.

אם כך יקרה, זה עלול למוטט את מחירי בתים בישראל, וכתוצאה מכך מוסדות פיננסיים ואז לחיזבאללה " לא תישאר עבודה" עם אוסף הטילים והכתבמים שלהם והם יכעסו מאד על הנשיא ביידן ששלל מהם את התענוג… ומוסלמים ושאר "טיפוסים מעניינים" בארה"ב לא יצביעו למפלגה הדמוקרטית.

כדאי שמר ביידן ישקול שוב את התוצאות הלא צפויות של החלטה זו שלו. כך גם נשים שרוצות להיות טייסות בחיל אוויר שלא יהיו לו מטוסים ו/או שלא יהיה בהם שימוש. מלבד מטס ביום "העצמאות".

כמובן שמדינת ישראל יכולה לייצר בעצמה חימושים למיניהם, אבל אז יש צורך בהקצאת משאבים לאומית, שונה מזו שקיימת כעת. לכך יש השלכות כלכליות. ספק אם זה יעשה עם סוג המנהיגים הנוכחיים שלה. בקואליציה ובאופוזיציה.

נדע בקרוב מאד.

במה אי אפשר להאשים את הנשיא ביידן?

הוא לא קבע את הקצאת הכוחות הצבאיים להגנה על "עוטף עזה", כמו שהיו ביום 7-10-24.

הוא לא קבע כיצד להגיב לאינפורמציה שהגיעה על "פעילות מחשידה" ברצועת עזה בלילה שבין 6 ל-7 באוקטובר 2024.

הוא לא קבע כיצד צה"ל במשך שנים רבות, נערך לאפשרות של מלחמה – הרכב כוחות וציוד, מלאים של תחמושת ועוד.

את אלו קבעו פוליטיקאים וראשי מערכת הביטחון בישראל בהווה ובעבר הקרוב. חלקם עדין ממלאים תפקידים בשלטון בישראל. חלקם משמשים "כיועצים" לשלטון. חלקם "מככבים" באולפני טלביזיה. חלקם מרבים במתן "תשבחות" לשלטון הנוכחי, כאילו הם עצמם לא נטלו חלק בהחלטות, שאפשרו את המצב הנוכחי בישראל.

אם עם ישראל יכול "לחיות איתם", אז "שיחיה" גם עם הנשיא ביידן. גם בזמן מלחמה. עד כה הוא לא גרם נזק לביטחון ישראל יותר מאנשים אלו. אם "סומכים" עליהם, אז אפשר גם "לסמוך" על הנשיא ביידן. זו המציאות.







אוקראינה – מלחמה "מתגלגלת" – עמימות איסטרטגית.

החשש שצבא אוקראינה "יעלם" בעתיד הקרוב ועמו השלטון הנוכחי באוקראינה, מגביר "דיבורים" “במערב" “למנוע מרוסיה ניצחון באוקראינה".

מר מקרון נשיא צרפת הגה לשם כך תוכנית של "עמימות איסטרטגית", שמטרתה להרתיע את השלטון ברוסיה מלהורות לצבאה לנוע למערב אוקראינה – אל/מעבר לנהר דנייפר.

“הרעיון" הוא להציב בשטחה של אוקראינה חיילים ממדינות ברית נאטו, בשטחים שעלולים להיכבש על ידי צבאה של רוסיה.

דווח שחיילים מלגיון הזרים שמסופח לצבאה של צרפת כבר הוצבו באוקראינה. עד כה כמאה חיילים ובהמשך ישלחו לשם כ-1500 חיילים. לכאורה זה אינו צבא צרפתי, כיוון שחיילים אלו אינם אזרחי צרפת. זה אמור למנוע ביקורת בצרפת על שליחת חיילים לאוקראינה.

מר מקרון סמוך ובטוח "שעמימות איסטרטגית" כזו תרתיע את השלטון ברוסיה, מלכבוש שטחים נוספים באוקראינה. הוא יכול להסתמך על תקדים היסטורי. שהרי אחרי שצבא צרפתי בראשות נפוליאון פלש לשטחה של רוסיה – 1812 – הרוסים נסוגו מפני הצבא הצרפתי ואפילו נטשו את העיר מוסקבה. אומנם זמן לא רב אחרי כן, הארוע הזה הסתיים בכך שחיילים רוסים נכנסו לפריז, אבל מר מקרון עדין לא הגיע לקריאת פרק זה בספרי היסטוריה.

כמו כן לאחרונה שר החוץ "הטרי" של בריטניה, הלורד קמרון, אמר שהשלטון באוקראינה רשאי לעשות שימוש כרצונו בכלי נשק שמסופקים לו על ידי בריטניה, כולל הפצצות בשטחה של רוסיה.

השלטון ברוסיה ממש נבהל מהצהרות כאלו וזימן את השגרירים של צרפת ובריטניה "לשיחה" במשרד החוץ במוסקבה. שם נאמר להם, שרוסיה תתקוף "נכסים" של צרפת ובריטניה בשטחה של אוקראינה וגם מחוץ לאוקראינה.

כמו כן דווח שצבא רוסי התחיל לערוך תרגיל בשימוש בנשק גרעיני "טקטי". כלומר, פצצות אטום "קטנות", אפילו קטנות מזו שהוטלה על העיר היפנית הירושימה במלחמת העולם השנייה. גם בלרוס הודיעה שהיא עורכת תרגיל כזה.

מייד בסמוך לאחר מכן, משרד החוץ הצרפתי הכחיש שהוצבו חיילים צרפתים באוקראינה.

כמו כן אמר שלא ישלחו חיילים צרפתיים לאוקראינה. בבריטניה לא דווחו מאומה בענין זה. ייתכן כדי שלא להפחיד את הסוסים במשמר המלך בבריטניה. שהרי אלו הם נכס חשוב במערך הביטחון של בריטניה. מה הייתה התגובה בבריטניה? גרשו את הנספח הצבאי של רוסיה בבריטניה. כעת הסוסים במשמר המלך רגועים.

מדוע שרוסיה תשתמש בנשק גרעיני טקטי? כדי שלא להיקלע "למלחמת התשה" עם "המערב", אחרי שצבא אוקראינה יאלץ לסגת אל מעבר לנהר הדנייפר לכיוון הגבול עם פולין.

מי אמור לחשוש משימוש רוסי בנשק גרעיני טקטי? תושבי רומניה ותושבי פולין.

דרך מדינות אלו מועבר ציוד צבאי לשטחה של אוקראינה ודרכן יעברו חיילים ממדינות נאטו לשטחה של אוקראינה.

למעשה השלטון הרוסי נוקט בשיטה של אסקלציה כדי להביא לדה אסקלציה. תפציצו בשטחה של רוסיה ותשלחו חיילים לאוקראינה – אתם לא תקבעו את "כללי העימות". לא באלו כלי נשק ישתמשו וגם לא באלו שטחים.

יהיה מענין. כבר בעוד 3-4 חודשים.

כתבנו כבר על כך כי סימן מובהק לכך שצבא רוסי יכבוש את כול אוקראינה, תהיה השמדה שיטתית של היכולת לספק חשמל, בייחוד ממערב לנהר דנייפר, כולל בעיר קייב.

כיבוש אזורים אלו יהיה כדי ליצור "אזור חיץ" בין מדינות בנאטו לשטחה של רוסיה. כלומר, כדי למנוע מצב שבו אפשר יהיה מאזורים אלו להמשיך לשגר טילים וכתבמים להפצצות בשטחה של רוסיה. אין דרך אחרת למנוע זאת. אולם השלטון הרוסי אינו רוצה שיהיו באזורים אלו מיליוני אנשים, שאינם רוצים להיות אזרחים רוסים. “הפיתרון"? שיעברו למדינות "המערב". התמריץ? חיסול אספקת חשמל באזורים אלו, תחבורה ציבורית, תקשורת וכדומה. כול מה שממשלת ישראל אינה עושה ברצועת עזה!

“במערב" מקווים שאחרי שצבא רוסי "ישחרר" את כול אזור דונבס, הוא "ינוח". לקוות אינו "עולה דולרים".

סימני דרך "לשחרור כול אזור דונבס": כיבוש צ’בי יאר, אחרי כן קרמטרוסק וסלביניאסק ובמקביל לכך אוגלדר. אחרי כן תהיה ”פתוחה הדרך" לנהר הדנייפר – כולל לעיר קייב.

על ערים גדולות כמו חרקוב, אודיסה וזפרוז’ה, יוטל מצור! לא יתעסקו שם בקרבות רחוב.

כאשר צבא רוסי יגיע לנהר הדנייפר, כולל לסביבות העיר קייב, סביר שתהיה התפוררות של צבא אוקראינה ממזרח לנהר דנייפר. הרוסים יאפשרו לכול מי שרוצה לעזוב ערים כאלו, לנוע למערב אוקראינה.

כאמור אם כול זה יקרה, הקטטה השכונתית באזורנו, תדווח בעמוד 37 בעיתון אם בכלל.







הבנק המרכזי של ארה"ב – אין הפתעות.

בחוברת 26-12-21 (בארכיון חוברות באתר חוברת למשקיע), דנו באמינות של הבנק המרכזי של ארה"ב ושל כבודו שעומד בראשו. ציינו כי לפי נסיון העבר, יש להטיל ספק באלו וכי "בשעת מבחן", אין להיות מופתעים שהם/הוא יחזרו למדיניות של "הקלה מוניטרית", שבלשון העם נקראת "הדפסת דולרים". הרבה דולרים. טריליונים.

הנה, בהחלטה "מפתיעה", הם/הוא מתחילים לנטוש את מדיניות "צמצום מוניטרי" ונמצאים על סף חידוש "הקלה מוניטרית". מה שיגרום, כמו תמיד, לעוד שלב של עליות מחירים. כמו תמיד.

נזכיר: כחלק ממדיניות שמטרתה לכאורה, לחזור "למדיניות מוניטרית נורמלית", הבנק המרכזי של ארה"ב לא מחזר אג"ח של ממשלת ארה"ב שיצאו לפדיון, בסכום של עד 60 ביליון דולרים בחודש. כך הוא הקטין את כמות האג"ח שהוא מחזיק בהן. כלכלנים קוראים לכך "צמצום מוניטרי", שאמור להקטין את "הנזילות" במערכת הפיננסית ואת היכולת לתת אשראים לפעילות כלכלית.

כמובן שזו הייתה "עבודה בעיניים". כבר הסברנו זאת בחוברות קודמות. מה שקרה הוא, שמוסדות פיננסיים – בעיקר קרנות כספיות – הקטינו פקדונות שלהם בבנק המרכזי וקנו אג"ח של ממשלת ארה"ב. זו בחלק מההכנסות מהנפקת אג"ח, הגדילה פקדונות שלה בבנק המרכזי וברוב התמורה השתמשה למימון גרעון בתקציבה. כלומר, "יצרה" הכנסות לציבור.

זה גרם לגידול פקדונות של ציבור בבנקים מסחריים ואלו הגדילו פקדונות שלהם בבנק המרכזי במה שנקרא "רזרבות חופשיות".

למעשה לא היה שום "צמצום מוניטרי". כול מה שקרה הוא, שהבנק המרכזי העלה את שער הריבית שהוא מוכן לשלם על פקדונות אצלו. כך גם ממשלת ארה"ב העלתה את שער הריבית שהיא מוכנה לשלם על החוב הסחיר שלה. אבל לא קטנה היכולת של מערכת הבנקאות לתת אשראים לציבור. מחיר האשראי עלה אבל לא קטן הסכום שלו. לכן, להפתעת כלכלנים אין מיתון כללי במשק, אלא בענפים שבהם מחיר האשראי מקטין את הביקושים – בתים ורכב.

בחודש מאי 2024 הבנק המרכזי של ארה"ב הודיע על שנוי "בתוכנית לצמצום מוניטרי". הוא הקטין את הסכום שהוא לא ימחזר מאג"ח ממשלה שיוצאות לפדיון מעד-60 לעד-25 ביליון דולרים בחודש.

מדוע השנוי הזה?

סכום האג"ח הסחיר של ממשלת ארה"ב שמוחזק כעת בידי הבנק המרכזי של ארה"ב ושאמור לצאת לפדיון בשנים עשר החודשים הקרובים הוא כ-820 ביליון דולרים.

אילו היה מתמיד במדיניות של אי מחזור סכום של עד 60 ביליון דולרים בחודש, עלול היה להיווצר מצב שבו עד ל-87 אחוזים מסכום האג"ח שהוא מחזיק בהן, לא ימוחזר בשנה הקרובה. כלומר ממשלת ארה"ב תצטרך למצוא מקור מימון לפדיונות אלו. מיסים? ברור שלא.

מכירת אג"ח לקרנות כספיות כמו שעשו מזה יותר משנה אחת ( במקום פקדונות שלהן בבנק המרכזי)? בלתי אפשרי. סכום הפקדונות שלהן בבנק המרכזי כעת הוא פחות מ-500 ביליון דולרים.

כלומר, סביר שלא יהיה ניתן למחזר סכום של יותר מ-700 ביליון דולרים על ידי הנפקת אג"ח לסקטור הפרטי.

קיימת עוד אפשרות. שמשרד האוצר של ארה"ב, יממן חלק מפדיון אג"ח על יד הקטנת הפקדונות שלו בבנק המרכזי. כעת מדובר בסכום של כ-900 ביליון דולרים. לפי נסיון העבר הוא נוטה שלא להקטין סכום זה מתחת ל-400 – 500 ביליון דולרים. כלומר, לכאורה אפשרות לפדיון אג"ח בלי מחזור בסכום של עד 400-500 ביליון דולרים.

והנה הגענו "למטרת אי המחזור" החדשה של הבנק המרכזי – 300 ביליון דולרים בשנה. כלומר, סביר שסכום כזה ישולם לבנק המרכזי, מפיקדון של משרד האוצר בבנק המרכזי.

והעוורים והסומים ימשיכו לדבר על "צמצום מוניטרי".

זה אינו הכול!

הבנק המרכזי ממשיך כעת לשלם ריבית על פקדונות בסכום של כ-4000 ביליון דולרים. מזה כ-3200 מבנקים מסחריים – “רזרבות חופשיות". עלות שנתית כעת כ-200 ביליון דולרים. סכום זה – הדפסת דולרים – נוסף לנכסים של הסקטור הפרטי.

לא רק שאין בכלל "צמצום מוניטרי", יש למעשה "הרחבה מוניטרית", דהיינו גידול בחובות של הבנק המרכזי לסקטור הפרטי!

(אנחנו מתעלמים פה מספיגה אפשרית מסקטור פרטי באמצעות פרעונות וריבית על משכנתאות של סקטור פרטי שמחזיק הבנק המרכזי. אלו עשויים להתבטא בכ-200 ביליון דולרים בשנה. אולם סכומים כאלו מקוזזים מדי פעם "בהפתעה" כשהבנק המרכזי נותן הלוואה, כאשר קורס בנק מסחרי, כמו שקרה בשנתיים האחרונות.)

עדין זה אינו הכול!

במקביל להודעה זו מהבנק המרכזי של ארה"ב, משרד האוצר של ארה"ב הודיע שהוא יתחיל "לווסת" את מחיריהן של אג"ח לטווח ארוך/בינוני. זאת על ידי קנייה של אג"ח כאלו ובמקביל מכירה של אג"ח לטווח קצר.

המטרה? לנסות למנוע עלייה בתשואות שבה הן נסחרות – ירידה במחיריהן – ככול שיתברר שהבנק המרכזי אינו מוכן/יכול להוריד במידה רבה את שער הריבית היומי – כעת 5.25%. פעולה כזו הכרחית, כול עוד הבנק המרכזי ממשיך "להעמיד פנים" כאילו הוא נוקט במדיניות של "צמצום מוניטרי". לא יהיה צורך בה, כאשר הוא יחזור להגדיל את כמות האג"ח שהוא מחזיק בהן, כולל אלו לפדיון בטווח ארוך. כלומר, תיפסק "העמדת פנים" כאילו הוא נוקט במדיניות של "צמצום מוניטרי".

סימן מובהק כי זה מה שקורה למעשה – אם מחיר זהב יישאר מעל 2200-2300 דולרים.

כאמור בחוברת 26-12-2021 אין שום דבר מפתיע פה. הכול כבר היה ידוע מזמן באשר לאמינות של מוסד זה ושל כבודו שעומד בראשו. אחרת מחיר זהב לא היה מעל 2000 דולרים.

עוד בקטע מדדי מניות למטה.







מדדי מניות – שערי ריבית – זהב.

מחיר זהב – 2360 (2337) דולרים לאונקיה.

מדד דאו גונס תעשייתי – 39512 (38239)

מדד נאסדק – 16340 ( 15925)

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב 10 שנים – 4.50% ( 4.66%.)

שער ריבית יומי ארה"ב 5.25%

מחיר נפט קל ארה"ב – 78 ( 84) דולר לחבית. ברנט באירופה – 83 (89) דולר.

תשואה ראלית אג"ח צמוד מדד ממשלת ארה"ב 10 שנים – 2.17% ( 1.25%.)

בסוגריים – הנתונים ביום 28 באפריל 2024.

מחיר זהב יציב. מדד דאו ג’ונס עלייה 3%. מדד נאסדק עליה 3%. מחירי נפט ירידה 6 דולרים. מחירי אג"ח עליה (ירידה בתשואה).

גרפים אפשר לראות באתר חוברת למשקיע

גרף של מחיר הזהב.

מחיר זהב בשבועיים אחרונים נע בתחום 2300-2370 דולרים לאונקיה.

שער חליפין ין יפני.

שלטון אינו "מוותר" בקלות על מעשי איוולת שהוא נוקט בהם. בכול תחום. הוא מנסה להמשיך בהם, כול עוד יש ברשותו אמצעים לעשות זאת.

דוגמה: התקפות נגד של הצבא הגרמני בחזית המזרחית ובחזית המערבית במלחמת עולם השנייה. כולן נכשלו. נמשכה נסיגת הצבא הגרמני במזרח ובמערב.

גם השלטון ביפן אינו מוותר על מדיניות של ריבית אפסית. דנו בכך בעבר. גם בתוצאה מכך לגבי שער החליפין של הין היפני. “נסיגה", דהיינו פיחות מתמשך. הוא אינו מוותר בקלות על המדיניות שגורמת לכך – חוסר נכונות לאפשר עלייה בשער הריבית היומי ובתשואה שבה נסחרות אג"ח לטווח ארוך.

הוא מנסה לקיים מדיניות זו על ידי "התקפות נגד" – מה שנקרא "התערבויות" בשער החליפין של הין היפני. כלומר, “לפתע" הוא מוכר עשרות ביליוני דולרים, כדי לגרום לתיסוף בשער החליפין של הין היפני וכך "להפחיד את הספקולנטים".

הבעיה בשיטת "לחימה" זו היא, שככול שהיא נמשכת, היא משיגה פחות תוצאות. זאת בגלל "שהאויב" – “הספקולנטים" – לומדים שזו "הזדמנות קנייה". כלומר לקנות דולרים ולמכור ינים יפנים.

נראה שכך קורה אחרי "התקפת הנגד" האחרונה שבוצעה על ידי השלטון ביפן.

אחרי ששער החליפין של הין היפני פוחת עד לכ-160 ינים לדולר, “לפתע" בוצעה "מתקפת נגד" בשני שלבים. זו הצליחה לתסף את שער החליפין של הין עד לכ-153 ינים לדולר. העלות? נתון רשמי יתפרסם בסוף חודש זה. אומדן כעת הוא של 60-90 ביליון דולרים.

שער חליפין נוכחי הוא 155-156 ינים לדולר.

אז מה הבעיה?

“מתקפת הנגד" הקודמת נעשתה כאשר שער החליפין של הין היפני היה כ-151 ינים לדולר.

אז הין תוסף עד לכ-141 ינים לדולר. כלומר, נמשכת "הנסיגה". את זה לומדים "הספקולנטים".

למה מחכים/מקווים השלטונות ביפן? “לנשק הפלא".

כמו השלטון הנאצי בגרמניה במלחמת העולם השנייה. אז דובר בהתחלת שימוש בטילים מסוגים שונים.

במקרה של יפן "נשק הפלא" הוא התחלת סדרה של הורדות ריבית בידי הבנק המרכזי של ארה"ב. זה אמור לגרום לירידה בתשואה שבה נסחרות אג"ח דולריות לטווח ארוך וכך להקטין את התמריץ של "ספקולנטים" למכור ינים ולקנות דולרים.

ההפתעה שלהם תהיה, שגם אם הבנק המרכזי של ארה"ב יוריד את הריבית – “מעט" – לא תקטן התשואה שבה נסחרות אג"ח דולריות לטווח ארוך.

לכן, תימשך "הנסיגה" עד שתושג "כניעה ללא תנאי" שלהם. דהיינו עלייה בשער הריבית ביפן – לזמן קצר ולזמן ארוך. סימן מקדים לכך, תהיינה ירידות במדדי מניות ביפן. זאת גם כאשר ימשך פיחות בשער החליפין של הין היפני.

שער חליפין ין יפני לדולר.

מדד מניות ניקאי ביפן.

מחיר מניית טויוטה – שער חליפין ין יפני.

מניית טויוטה בינים – ציר ימני בכחול.

שער חליפין ינים לדולר – ציר שמאלי בירוק.

הערה: היפרדות שני גרפים אלו תראה שיעלה שער הריבית ביפן ביחד עם סטגנציה כלכלית ועלייה בשער הריבית בארה"ב. כלומר, שלושת גרפים אלו יכולים להיות איתות על מה שצפוי בארה"ב.

בקטע קודם בחוברת זו תארנו את השנוי במדיניות של הבנק המרכזי בארה"ב ופעולות על ידי משרד האוצר של ארה"ב. לצרוף זה, אמורה להיות השפעה על התמחור של אג"ח לטווח ארוך. כך הם מקווים/מצפים.

הבנק המרכזי יגדיל למעשה את הקניות של אג"ח ממשלה וכך יעשה גם משרד האוצר של ארה"ב. ראו "הבנק המרכזי של ארה"ב – אין הפתעות" בחוברת זו.

אפשר לראות בגרף למטה, כי מיד בסמוך להודעות של שני אלו, ירדה התשואה שבה נסחרות אג"ח ממשלת ארה"ב בכ-0.2%.

חיזוק למגמה/צפיה זו ייתכן "מתחזית" על פרסום בקרוב בדבר "התמתנות" בשעור האינפלציה. זה יכול להתאפשר בגלל ירידה של 6-7 דולרים במחירה של חבית נפט בחודש האחרון. כמו כן מירידה במחירי רכב "משומש", אחרי שאלו עלו במידה ניכרת מאז שנת 2020.

"התמתנות" כזו יכולה לתת "סיבה" לבנק המרכזי של ארה"ב להוריד את שער הריבית היומי החל בעוד 2-3 חודשים. זה יהיה מועד קרוב לבחירות, שתהיינה בחודש נובמבר 2024. לכן, סביר שלא יווצר מצב, שבו הוא יאלץ לחזור ולהעלות את שער הריבית עוד לפני בחירות אלו. תרחיש שהוא רוצה להימנע ממנו.

כול אלו נותנים "רוח גבית" לאלו שמנסים למנוע ירידה במדדי מניות. בעיקר בעזרת "רכישה עצמית" של מניות. בולטת בכך חברת אפל שהודיעה על תוכנית לרכישה עצמית של מניות בסכום של 110 ביליון דולרים. גבוה יותר מהרווח השנתי שלה!

אם כך, “כולם" – מדדי מניות, מחירי אג"ח, מחיר זהב – “מחכים" כעת להתממשות תרחיש שאמור להיות חיובי מבחינתם.

כפי שכתבנו כבר, “הפתעה" תהיה כאשר דווקא אחרי שהבנק המרכזי של ארה"ב יתחיל להוריד את שער הריבית היומי, תחזורנה לעלות תשואות שבהן נסחרות אג"ח לטווח ארוך. כאשר זה יקרה ביחד עם המשך עלייה במחיר זהב, המשמעות תהיה שאנחנו מתקרבים לשלב נוסף של עליות מחירים – תחילה לפחות 4-5% בשנה. כלומר, העלייה בתשואות אג"ח – ירידה במחירי אג"ח – אינה בגלל "צמצום מוניטרי" על ידי הבנק המרכזי, אלא בגלל תהליך של עלייה בשעור האינפלציה. כפי שיצפה על ידי המשך עלייה במחיר זהב.

“כולם" מחכים.

דווח שהממשל בארה"ב ביטל רשיונות שנתן לחברות אינטל וקוואלקום, למכור צ’יפים לחברת Huawei בסין. זה בא על רקע ידיעות על חידוש עלייה במכירות של חברה זו, בייחוד בסין ושל טלפונים סלולרים, למרות הסנקציות שהוטלו עליה. היא גם דיווחה על עלייה ברווחיה בשנה האחרונה.

מחירה של מניית אינטל ירד עד לכ-30 דולרים, למרות שקבלה עד כה כ-20 ביליון דולרים מהממשל בארה"ב כסיוע להקמת מפעלים לייצור צ’יפים בארה"ב. חזרנו ואמרנו שהבעיה של החברות שמקימות בארה"ב מפעלים לייצור צ’יפים, תהיה "למי ימכרו" את התוצרת של מפעלים אלו? זאת כיוון שרוב הביקוש "לסחורה" זו מגיע מפעילות יצרנית שממוקמת מחוץ לארה"ב. ביחוד כאשר יתברר שגדל היצור של צ’יפים בסין, כך שלא יהיה צורך בתוצרת שלהם.

לא רק המכירות של אינטל וקוואלקום קטנות/תתקטנה בסין. כך כבר קורה במכירות של חברת אפל בסין. זו הודיעה על הגדלת סכום הרכישות עצמיות של מניות ל-110 ביליון דולרים, ביחד עם תחזית שיתחדש הגידול במכירות שלה. מחיר המניה עלה בכ-6-7 אחוזים אחרי הודעה זו. כעת כ-184 דולרים.

יש לציין את התהליך הממושך של גידול בסכום בהודעות על הרכישות העצמיות של מניות על ידי חברת אפל. (הרכישות בפועל לרוב נמוכות מהסכומים בהודעות). אפשר לראות זאת למטה:

בשנים 2013- 2015: 50 ביליון דולרים בשנה.

2018: 100 ביליון.

2019: 75 ביליון.

2021-2023: 90 ביליון.

2024: 110 ביליון.

זה מתאים "לפרופיל" של חברת צמיחה – במכירות וברווחים. הבעיה היא שהמכירות של אפל "בברזלים", כבר אינן גדלות. מה שגדל הן ההכנסות "משרותים". כמו כן "הגידול", אם בכלל בהכנסות "מברזלים", בא בעיקרו מהעלאת מחירי "הברזלים". זה אינו מה שמאפיין חברת "צמיחה". היא אמורה לצמוח על ידי גידול במספר הלקוחות, במחירים שהולכים ויורדים. כמו כן ספק אם יש לחברה "בלעדיות" ונאמנות של לקוחות, כמו שהיה/יש לה במכירת "ברזלים", בייחוד טלפונים סלולרים. כך גם ספק אם ניתן להשיג מרווח במכירת "שרותים" כמו שקיים במכירת "ברזלים", בהם יש לה בלעדיות ונאמנות של לקוחות.

אם הרווחים יפסיקו "לצמוח", אי אפשר יהיה להמשיך "להצמיח" את סכום הרכישות העצמיות של מניות! סביר שגם לא להתמיד בהן בסכום הנוכחי.

אין להתפלא אם ככול שימשך הגידול במכירות של טלפונים סלולרים של חברת Huawe, תיבלם "הצמיחה" במכירת "ברזלים" של חברת אפל. תימשך ירידה במכירות אלו.

חברת IBM הייתה פעם במעמד דומה לזו של חברת אפל במכירת "ברזלים" – בייחוד מחשבים גדולים. אחרי שנויים טכנולוגים וגידול בהצע של מחשבים על יד מתחרים, היא הפכה בעיקרה לחברה שמספקת שרותים. התוצאה לגבי המניות שלה הייתה "קטלנית" – נעלמה “הצמיחה” במחיר המניה.

מחיר מניית IBM

דווח שחברת ברקשייר (“של" באפט), ברבעון האחרון – מרץ 2024 – הקטינה את ההחזקות שלה במניות של חברת אפל, בכ-13% מכמות המניות שהיא החזיקה בחברה זו. עדיין ערך החזקות אלו גבוה מ-130 ביליון דולרים ומהווה כ-40% מערך המניות הסחירות שמוחזקות על ידי חברה זו. מה זה אומר? מר באפט אמר פעם שהוא מחזיק מניות של חברות "טובות" "לתמיד". ייתכן שאפל עדיין "טובה" אבל מחיר המנייה אינו "טוב", או שהחלק המושקע בה מכלל הנכסים, אינו "טוב". ימים יגידו.

נמשכות תנודות גדולות – 2-3 אחוזים – במחיר זהב. בשבועיים האחרונים נע בתחום

2300 – 2370. כעת כ-2360. גם במחירה של מתכת כסף הייתה תנודה גדולה בתחום של

כ-2 דולרים לאונקיה. כעת מחירה כ-28.5 דולרים לאונקיה.

מגמה עולה במחיר זהב, אמורה להיות סימן כי "משהו" אינו יכול להימשך. אחרת, אין סיבה כלכלית-הגיונית לעלייה במחירו. שהרי כדברי "מומחים" החזקה בזהב אינה מביאה לתשואה שוטפת כמו החזקת אג"ח/פיקדון בנקאי או לתשואה בטווח ארוך "מרווח הון". שהרי אונקיית זהב נשארת אונקיית זהב. היא אינה "מתרבה". גם אין לכאורה סיבה שהיא תביא לתמורה כלכלית למחזיקים בה על ידי כך שהיא מביאה לגידול בתועלת "לצרכנים", כך שהם מוכנים לשלם מחיר גבוה יותר עבורה. בקיצור, זו אינה "השקעה".

התייחסנו כבר לאפשרות שמגמה עולה במחיר זהב מהווה סימן כי "משהו" בפעילות כלכלית/פיננסית אינו יכול להימשך. בעיקר תהליך שבו שלטון מגדיל ללא הרף את כמות הכסף שבידי הציבור ו/או שמתווכים פיננסיים עושים זאת במתן "הלוואות" שלא יהיה ניתן לפרוע אותן.

אולם ייתכן "שמשהו" כזה קורה על ידי מעשי פוליטיקאים בתחום הכלכלי או בתחום הצבאי.

בתחום הכלכלי זה יכול להיות הטלת מיסים על הכנסות שוטפות/נכסים. או החרמה/הלאמה של נכסים ראליים/פיננסיים.

למשל, בתקופה זו, “הקפאת" נכסים פיננסיים של מדינות/חברות/פרטיים. למשל, היום נכסי מדינה של רוסיה. מחר של סין, מחרתיים של ערב הסעודית. כבר נעשה לגבי איראן. כך גם לגבי חברות ופרטיים ממדינה מסוימת. מחר ממדינה אחרת.

סביר כי ככול שגדלה תופעה זו, גדלה נטיה להחזיק כחיסכון בנכס שלא ניתן "להקפיא"/להחרים אותו.

בהחלט יש מקום לחששות כאלו בתקופה נוכחית. בגלל ההתנהלות של פוליטיקאים "במערב". יש טענה שזה כבר משפיע על ביקושים לזהב מצד מדינות ופרטיים במדינות מסוימות.

אולם ייתכן שמלבד "משהו" זה, קיים גם "משהו" בתחום הצבאי שאינו יכול להימשך. לזה עלולות להיות גם תוצאות כלכליות.

בקטע קודם בחוברת זו, כתבנו על כך ששגרירים של צרפת ובריטניה זומנו למשרד החוץ של רוסיה ושם נאמר להם, שרוסיה עלולה לתקוף "נכסים" שלהם בשטחה של אוקראינה וגם מחוץ לשטחה של אוקראינה.

הסיבה לכך היא שקורה "משהו" בלחימה באוקראינה שאינו יכול להימשך. כלומר, מה שהתרגלנו לראות "כנורמלי", אינו יכול להימשך.

ננסה להסביר.

מה משותף למלחמות שהיו בקוריאה, בוויטנאם ובאפגניסטן (בתקופת ברית המועצות)?

בכול מלחמות אלו היה למעשה עימות צבאי בין ברית המועצות וארה"ב.

אולם בכול מלחמות אלו לא הייתה מעורבות צבאית ישירה – לפחות לא גלויה – בין חיילים של ארה"ב וחיילים של ברית המועצות.

העימות התנהל בשטחן של מדינות אחרות ועל ידי חיילים של מדינות אחרות כמייצגים צד אחד של העימות. כלומר, חיילים של צד אחד נלחמו "במייצגים" של הצד השני לעימות.

בקוריאה: חיילים אמריקאים נלחמו בחיילים של צפון קוריאה וסין.

בוויטנאם: נלחמו חיילים אמריקאיים בחיילים של צפון ווייטנאם.

באפגניסטן: נלחמו חיילים של ברית המועצות במקומיים (טליבן ועוד).

בכול המלחמות האלו, הצד שחיילים שלו לא נלחמו ישירות- בגלוי בחיילים של הצד השני, סיפק נשק ועזרה כלכלית "למייצגים" שהוא תמך בהם.

אלו היו "כללי המשחק/העימות" הצבאיים בין ארה"ב וברית המועצות.

אבל היה עוד כלל אחד והוא כנראה החשוב שבהם:

נשק שסופק על יד צד מסוים לא פגע בשטחו של הצד האחר ולא גרם שם לנזקים ולקורבנות. נשק שסופק על ידי ברית המועצות לא פגע בשטחה של ארה"ב. נשק שסופק על ידי ארה"ב לא פגע בשטחה של ברית המועצות.

הכלל הזה אינו מתקיים במלחמה באוקראינה!!!

נשק שמסופק על ידי ארה"ב ועושי דברה באירופה, פוגע בשטחה של רוסיה וגורם שם לנזקים ולקורבנות. לא רק בשטחים שרוסיה סיפחה מאוקראינה.

זה "משהו" שאינו יכול להימשך מבחינת השלטון ברוסיה!!!

מדוע? כיוון שאי אפשר להעלים את הנזקים מהמלחמה מהציבור ברוסיה! בייחוד ככול שגדל "עומק" הפגיעה בשטחה של רוסיה.

הציבור הרוסי ידרוש להביא לסיום מציאות כזו.

לשלטון הרוסי יש שתי אפשרויות כיצד לסיים "משהו" שאינו יכול להימשך.

אפשרות אחת היא לכבוש את כול שטחה של אוקראינה. דנו בכך בהרחבה.

אולם ייתכן שהוא מעדיף להימנע מכך. כמו כן גם בתקופה שהוא יעשה זאת, “המערב" יכול להמשיך לספק לשלטון שנותר באוקראינה, כלי נשק שיכולים לפגוע בעומק שטחה של רוסיה.

“המשהו" הזה שבו שבו רוסיה תוקפת רק בשטחה של אוקראינה בעוד "המערב" מספק לצבא אוקראינה כלי נשק שמאפשרים לו לפגוע עמוק בשטחה של רוסיה – והוא מגדיל את האספקה של כלי נשק כאלו – אינו יכול להימשך מבחינת השלטון ברוסיה. על אחת כמה וכמה אם גם חיילים של "המערב" ישתתפו בלחימה באוקראינה.

לכן רוסיה הזהירה בגלוי את צרפת ואת בריטניה. את צרפת על כך שהיא מציעה לשלוח חיילים לאוקראינה. את בריטניה על כך שהיא מצהירה שאוקראינה רשאית להשתמש בכלי נשק שהיא מספקת לה, כדי לתקוף בכול מקום ברוסיה.

תאמרו: מדוע שרוסיה תוכל לתקוף בכול מקום בשטחה של אוקראינה ואילו היא לא תוכל לעשות זאת ברוסיה? “זה אינו הוגן".

בסדר אומרים הרוסים. אתם רוצים שכך יהיה, אז אנחנו נתקוף גם מחוץ לשטחה של אוקראינה.

כלומר, “המשהו", דהיינו הצורה הנוכחית של העימות הצבאי בין רוסיה "והמערב" אינו יכול להימשך!!!

ואז…

ייתכן שהמשך עלייה במחיר זהב, מלבד סימן "שמשהו" כלכלי אינו יכול להימשך, הינו גם סימן "שמשהו" צבאי אינו יכול להימשך!

ואז.. איש אינו יודע כיצד זה יתפתח ומה תהיינה המשמעויות הכלכליות.

בינתיים, זה התבטא בעיקר בגרוש הנספח הצבאי של רוסיה בבריטניה. בהמשך???







עדכון 10-5-2024:

דווח שיחידות צבא רוסי חצו את הגבול בין רוסיה ואוקראינה בארבע מקומות במחוז חרקיב – צפון/מזרח אוקראינה. המטרה? לכאורה כדי ליצור "אזור חיץ" בתוך שטחה של אוקראינה, כך שתיפסק ההפגזה/הפצצה בשטחה של רוסיה, בעיקר באזור העיר בולגורד. כמה? אומרים 10 ק"מ.

זו שטות. בטכנולוגיה שזמינה כעת – טילים לטווח ארוך וכתבמים לטווח ארוך – “אזור חיץ" צריך להשתרע עד הגבול עם פולין ועד הגבול עם רומניה. כלומר בכול שטחה של אוקראינה. אז אומרים 10 ק"מ. אולם זה יקבע לפי ההתנהגות של מנהיגי "המערב". אלו מטרתם היא "להחליש את רוסיה". את זה אפשר לעשות על ידי המשך אספקה של כלי נשק שיכולים לפגוע בשטחה של רוסיה. גם עמוק בשטחה של רוסיה. כמו שצבא אוקראינה עושה על ידי תקיפה של בתי זיקוק ברוסיה באמצעות כתבמים לטווח ארוך.

דווח שביום הראשון "לפלישה" זו לשטחה של אוקראינה, הצבא הרוסי עדין לא הגיע "לקו ההגנה הראשון של צבא אוקראינה". הוא השתלט בעיקר על ישובים "ריקים". ייתכנו קרבות קשים בימים הקרובים.

הגיון צבאי וגם היגיון פוליטי מחייבים שאחרי קרבות קשים שבהם יוכרעו "קוי הגנה" של צבא אוקראינה, אין סיבה צבאית שלא להמשיך "מערבה" וגם לכתר את העיר חרקוב. פעולה כזו ביחד עם הכרעת "קוי הגנה" במקומות כמו צבייאר ואחרי כן קרמטורסק וסלבניסק ודרומה מהם באוגלדר, תפתח את הדרך עד לנהר הדנייפר, כולל קרוב לעיר הבירה קייב. כאמור תרחיש זה כבר "הובטח" מזמן על ידי חובב סוסי מרוץ מצ’צ’ניה. הוא אינו מתחשב בכך שארוע כזה לפני הבחירות בארה"ב בנובמבר 2024, עלול לגרום למצוקה קשה לנשיא של ארה"ב. בזה שיאלצו להקדיש את כול זמנו למצב ההומניטרי שמתפתח באוקראינה. לא יפה מצדו של מוסלמי ברוסיה, שיזיק בכך למוסלמים ברצועת עזה.

קישור למפה של ריבר (מסומנות 1-2-3) שמראות את האזור הנוכחי – ביום הראשון – לפלישת צבא רוסי לאזור חרקיב באוקראינה.

הערה: ראשית, עדין יש לראות אם יהיה המשך "למתקפה" כפי שדווחה ביום הראשון שלה.

שנית, פעילות זו, אם בכלל, מבוצעת עד כה על ידי "קבוצת צפון" של הצבא הרוסי, שמשרד ההגנה של רוסיה, דיווח לראשונה על "קיומה" בחודש אפריל 2024.

שלישית, נאמר כי מי שעומד בראש "קבוצת צפון" הוא גנרל לאפין, שעמד בראש "קבוצת מרכז" כאשר התחילה הפלישה של רוסיה לאוקראינה. נאמר שהוא "הודח" מפיקוד זה, בגלל כישלון צבא רוסי כאשר נאלץ לסגת ממחוז חרקיב בסתיו 2022. הוא הועבר לתפקיד סמלי במטה הצבא הרוסי במוסקבה. כעת ככול הנראה הוא מונה למפקד "קבוצת צפון", שייתכן שתחזור לכבוש את השטחים שצבא רוסי נאלץ לסגת מהם בסתיו 2022. (כי פשוט לא היו שם כוחות צבא רוסיים בכמות משמעותית). בעברו הוא פיקד על כוחות צבא רוסיים בסוריה. זה מביא אותנו לגנרל סורוביקין, גם הוא פיקד בעברו על פעילות צבאית בסוריה וגם באוקראינה, עד "שהודח" בקיץ 2023. כעת יש שמועה שהוא שוב יקבל פיקוד פעיל. נדע בקרוב. זה מביא אותנו לפסקה הבאה.

רביעית וזה החשוב ביותר: אם אכן תתפתח פעילות צבאית משמעותית של צבא רוסי במחוז חרקיב, זה יסמל חזרה לפעילות צבאית של צבא רוסי מחוץ לשטחה של רוסיה – כולל המחוזות שהיא ספחה מאז שנת 2022! כלומר, לא רק "שחרור" שטחים ששייכים – לגרסת הרוסים – לרוסיה, אלא מעבר למתקפה כדי לכבוש שטחים נוספים! בשלב כזה יש תועלת רבה ממפקדים שהוכיחו עצמם בעבר בפעילות התקפית, כאשר מעמידים לרשותם את כוחות הצבא שנדרשים לכך. כמו לאפין וסורוביקין. נראה בקרוב.

כלומר, אם אכן תתפתח מתקפה רוסית באזור חרקיב, זה יהיה "תקדים" לצפוי בשאר שטחים באוקראינה שכעת אינם נחשבים – לגרסת הרוסים – כחלק משטחה של רוסיה.

זה יכול להראות שרוסיה תכבוש את כול שטחה של אוקראינה! במקרה כזה הם "יעודדו" תנועה של מיליונים אל מחוץ לשטחה של אוקראינה. תרחיש אימה עבור "המערב", בייחוד גרמניה. זה יציף למעלה איומים בסנקציות משניות (על סין) עם תוצאות קשות לפעילות כלכלית וערך נכסים פיננסיים.

כאמור למעלה פעולה רוסית כדי להביא לסיום "משהו" שאינו יכול להימשך, יכול לחזק מגמת עלייה במחירו של זהב. מגמה שתיתכן ממילא בגלל מצב כלכלי שאינו יכול להימשך.

קישור לאתר Readovka לגבי הפעולה של הצבא הרוסי במחוז חרקוב ביום הראשון "והפרשנויות" לגביה.

The Russian Armed Forces are putting pressure on the Kharkov border area: 41 km² have been liberated, and the enemy is hastily evacuating Volchansk.

What began with a massive night artillery barrage and ballistic missile strikes on known “locations” of the Armed Forces of Ukraine, the deployment of the limited forces of the “North” group on the very first day led to certain successes. Even according to Ukrainian sources, several border villages at once:Kudievka, Krasnoe, Gatishche and Borisovka came under the control of the Russian Armed Forces.

In total, an area of ​​about 41 km² was liberated, which is comparable to all the results of our army for the entire December 2023 or March 2024. But, despite the fairly vigorous pace of advance, it is not worth extrapolating them to the next days. So far we are talking about the actions of several battalions in the border zone. But this was enough for the enemy to panic. Volchansk, from which Ukrainian Armed Forces militants terrorized Shebekino and Belgorod, is hastily evacuated.

What is happening can be interpreted in different ways. This may well be a reconnaissance in force/diversionary strike, the purpose of which is to pull out the already limited reserves of the Ukrainian Armed Forces from other sectors of the front. This is supported by the relatively limited forces of the Russian army currently deployed. But with a successful combination of circumstances, no one is stopping the Russian command from transferring its fresh units and starting to cover Kharkov both from the east, where there are already noticeable successes, and from the north-west.

But, most likely, this operation is of a combined nature:
the formation of a “cordon sanitaire” designated by Putin along the Russian border
the diversion of enemy resources from other sectors of the front
the creation of a threat directly to Kharkov

It is too early to draw far-reaching conclusions, but we can already say that The summer campaign has begun and the crisis of the Ukrainian Armed

Forces will only worsen

הערה: בלוגרים ופרשנים רוסים נזהרים מלהקדים ולהודיע על כיבושים של ישובים "והבקעות" בידי צבא רוסי. הם נכוו ב-18 החודשים האחרונים, כאשר פעולות של צבא רוסי בישובים/מקומות מסוימים לפתע "נתקעו" בלי שום התקדמות. לעיתים עברה שנה שלימה בין מועד תחילת פעילות צבאית בישוב מסוים ועד שמשרד ההגנה של רוסיה הודיע על כיבושו. אז הם נזהרים "בפרשנות".

אולם כיום לצבא הרוסי יש מספיק יכולות להשלים כיבושים/הבקעות בתוך שבועות/חודשים ספורים. הם התכוננו לזה מאז קיץ 2022 כאשר גייסו 300 אלפי אנשי מילואים ואחרי כן גייסו עוד יותר מארבע מאות אלפי "מתנדבים". אולם עדין מעדיפים להיזהר "בפרשנויות".

מה שאינו ניתן "לפרשנות" הוא כיצד הצבא הרוסי כובש מקום שיש בו התנגדות של צבא אוקראינה. מחריב את המקום בהפגזות ובהפצצות.

כמו שאמרנו בעבר, ההלם לתושבי אוקראינה יהיה כאשר הלחימה תעבור "אליהם" מהשטחים שהם כעת חלק מרוסיה – לגרסת הרוסים. הצבא הרוסי החריב ישובים שנחשבים לחלק מרוסיה. הוא לא יהסס לעשות זאת בשאר שטחי אוקראינה.

דוגמה מהיום הראשון ללחימה באוזר חרקיב: יעד חשוב ראשון לצבא הרוסי הוא הישוב וולצ’אנסק. שלטונות אוקראינה כבר קראו לתושבים שם להתפנות. בקישור למטה אפשר לראות כיצד נראה מרכז ישוב זה כעת:

https://t.me/readovkanews/79687

מזכיר לכם תמונות מהשכונה שלנו?

והנה עוד משהו שמזכיר את השכונה שלנו: החליפו במקומות מתאימים את מה שמתואר לגבי הארוע ברוסיה – הציבו בטקסט "רצועת עזה", “עוטף עזה", חמאס וכדומה ,ותקבלו טקסט שמתאים לשכונה שלנו. בייחוד שימו לב למטרה: “אתם חשבתם לפנות אותנו מהישובים שלנו – כעת אתם תנוסו מהישובים שלכם". מתאים בדיוק?!

בבקשה לעבודה להתאמת הטקסט:

מאתר Readovka

Volchansk, time to pay the bills.

Guided by their bestial hatred of everything Russian, the Ukrainian militants quite sincerely thought that they could get away with killing our people. That children writhing in pain on the sports fields, a bloody baby carriage with a little man who is no longer destined to know this world, old people cut by shrapnel – all this will disappear somewhere, after which they will bargain for better conditions for themselves in the negotiations they so desire.

But no, it didn’t disappear. It was transformed into shells, missiles, UAVs and the Russian army, ready with fire and iron to turn the impudent Ukrainian pig into a finished dish. Abstracting from emotions: the mass terror deployed by UGIL against the Russians of the Belgorod region could be solved in one single way – the creation of the “cordon sanitaire” that we have repeatedly mentioned.

And so he began to line up. The Ukronazis wanted to make the Belgorod region deserted, but now they are hastily calling on their compatriots to escape from the borderland. Taran's theorem continues to operate flawlessly, bringing down on the heads of the Svidomo rabble all the misfortunes that they wish for the Russians

סביר להניח ששום שיחת טלפון מנשיא וביקור של שר חוץ לא ימנעו מהם לסיים את "המלאכה". זו המציאות.

אם כך יש לראות כיצד "תתגלגל" הלחימה באוקראינה ומה תהיה תגובת מנהיגי "המערב" לכך. ככול שהיא תהיה להחריף את העימות עם רוסיה, תהיה לכך השפעה גדולה יותר על פעילות כלכלית ושוקי הון.



בתקווה לימים טובים – למשפחות הנרצחים/חללים, לחטופים/שבויים, לחיילים, לתושבים, לפצועים שמחלימים, למפונים מבתיהם, למפוטרים.

מנהיגים כושלים יחלפו/יודחו. לעומת זאת זה מה שתמיד ישאר.




תנאי שימוש וגלוי נאות

  1. פרסום זה שייך לד"ר שמואל גולדמן ת.ד. 39312 ת"א 61392 טל. 03-6424743. המאמרים נכתבו על ידי ד"ר שמואל גולדמן והם משקפים את דעת הכותב בלבד, בזמן כתיבתם.
  2. אין לראות במאמרים אלו משום הצעה לפעולת השקעה כלשהי או כמתן חוות דעת על הכדאיות של השקעה כלשהי ואין הם מהווים תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.
  3. הדעות המובאות בפרסום זה, ניתנות לשנוי בכל עת ללא מתן הודעה כלשהי.
  4. פעולות השקעה שנעשות על ידי ד"ר גולדמן, יכולות להיות בניגוד למשתמע מפרסום זה.
  5. המידע שמופיע בפרסום זה, שאוב ממקורות שנחשבים כמהימנים, אולם אין הכותב אחראי על נכונות המידע או שלמותו.
  6. כל שימוש שנעשה בפרסום זה, נעשה שלא על דעת הכותב והוא נעשה באחריות המשתמש בלבד.
  7. לפי העניין בסופו של כל מאמר ניתן גלוי לעניין האישי שיש או אין לכותב בזמן כתיבתו, במישרין או בעקיפין, בניירות ערך ובנכסים פיננסיים שמוזכרים בו. נתונים אלו יכולים להשתנות לאחר מועד הכתיבה.
  8. אין להעתיק בכל צורה שהיא ואין לפרסם או להפיץ בכל צורה שהיא, כל מאמר או חלק ממאמר, שמופיע בפרסום זה, בלי לקבל מראש ובכתב את הסכמתו של ד"ר שמואל גולדמן.

ראו גם תנאי שימוש וגלוי נאות לאתר זה.